14 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Fie că ai alergie la praf, fie că nu te confrunți cu o astfel problemă, trebuie să știi că praful îți poate afecta sănătatea pe termen lung. Vara, cantitatea de impurități din locuință atinge niveluri mai ridicate ca oricând. De aceea, în acest articol îți prezentăm câteva produse smart ce ți-ar putea veni în ajutor.

Este vorba despre seria de purificatoare de aer, Xiaomi Smart Air Purifier 4, și seria de aspiratoare robot, Mi Robot Vacuum-Mop 2. Iată cum te ajută ele.

Cum se formează praful din casă și de ce este periculos pentru sănătate?

Cantitatea de praf variază de la o casă la alta. Murdăria de afară, intrată pe ferestre sau adusă cu încălțările, pielea moartă, fibrele țesăturilor, cărțile, mobila, animalele de companie și multe altele sunt elementele din care se formează praful. În plus, acesta poate conține mucegai, bacterii sau acarieni, microorganisme nocive pentru sănătate.

O casă cu mult praf nu doar că va arăta îngrozitor, ci va avea și efecte nedorite asupra celor care locuiesc în ea. Particulele mari de praf se opresc de regulă în nas și gură și sunt ușor de eliminat. În schimb, microparticulele sunt mult mai periculoase pentru că pot ajunge în plămâni sau chiar în sânge. Chiar și pentru oamenii fără alergii specifice, inhalarea unor cantități mari de praf poate fi dăunătoare. Reacțiile ușoare sunt strănutul, nasul înfundat, tusea, ochii iritați sau gâtul iritat, iar cele mai grave manifestări ar putea fi tulburările de respirație, astmul sau problemele cardiace.

Soluții smart de la Xiaomi pentru a scăpa de praful din locuință

Cu toate că nu vei putea scăpa vreodată de praf în totalitate, poți apela la câteva soluții pentru a te expune mai puțin la el. O locuință curată este și sănătoasă, iar Xiaomi îți pune la dispoziție o gamă variată de produse pentru casa inteligentă. Vorbim în rândurile următoare despre câteva dintre gadgeturile lansate de curând în România, al căror rol principal este să te scape de praf.

Seria de purificatoare de aer Xiaomi Smart Air Purifier 4

Seria de purificatoare de aer Xiaomi Smart Air Purifier 4 este formată din trei noi modele:

  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro este modelul de top și are o acoperire de până la 60 de metri pătrați. Filtrul său 3 în 1 curăță 8330 de litri de aer în fiecare minut și elimină 99,97% din particulele nocive. De exemplu, are nevoie de mai puțin de un sfert de oră pentru a purifica aerul dintr-o cameră de zi de aproximativ 40 de metri pătrați. De asemenea, dispozitivul elimină și mirosurile neplăcute și are funcția de ionizare negativă a aerului. Pe afișajul său inteligent vei vedea exact care este calitatea aerului din casă. Vei putea controla purificatorul și de la distanță, prin intermediul aplicației Xiaomi Home. Are un design în formă de turn, care se potrivește în orice locuință și un nivel scăzut de zgomot. În plus, consumul de energie este eficient. Singurul element al purificatorului care trebuie schimbat din când în când este filtrul de înaltă eficiență, care are o durată de viață cuprinsă între 6 și 12 luni.
  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 îndeplinește aceleași funcții ca și fratele mai mare, doar că are o rază de acțiune mai restrânsă, cuprinsă între 28 și 48 metri pătrați. Aparatul va monitoriza precis schimbările în calitatea aerului din casă și își va ajusta automat nivelul de purificare, pentru a elimina mirosurile, compușii organici volatili și chiar și aburii de la gătit.
  • Xiaomi Smart Air Purifier Lite este varianta cea mai accesibilă ca preț, dar și cu o suprafață mai mică de acoperire, cuprinsă între 25 și 43 metri pătrați. Este recomandat pentru locuințele de mici dimensiuni și vei regăsi pe el același filtru inteligent, care te va scăpa de impuritățile din aer.

Seria de aspiratoare robot Mi Robot Vacuum-Mop 2

Pentru o curățenie temeinică nu mai trebuie să muncești o zi întreagă. Un aspirator robot va face totul în locul tău. Seria Mi Robot Vacuum-Mop 2 cuprinde nu mai puțin patru noi variante de astfel de gadget-uri: Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, Mi Robot Vacuum-Mop 2 și Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, cu prețuri începând de la aproximativ 1.000 de lei.

Diferențele dintre aceste aspiratoare robot țin de putere și de performanțe. Toate te vor ajuta să scapi fără prea mult efort de praful din casă. De asemenea, pot aspira și spăla în același timp. Modelul Ultra este în mod clar cel mai eficient din întreaga serie. Are tehnologie 3D de evitare a obstacolelor, un nou sistem de navigare laser LDS și o baterie foarte rezistentă, ce asigură curățarea unei suprafețe de până la 240 metri pătrați la o singură încărcare.

În plus, pentru Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra se poate achiziționa separat și stația de golire automată. Aceasta are două circuite de recoltare și o putere de absorbție rapidă a resturilor strânse de aspirator. Este dotată cu saci de recoltare ce pot fi înlăturați cu ușurință, cu o capacitate de 4 litri, de 10 ori mai mare în comparație cu capacitatea standard a aspiratoarelor robot.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre praful din locuință și cum să scapi de el. De-acum, ai putea avea și cel puțin două ajutoare de nădejde de la Xiaomi.

Sursa foto: Xiaomi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri