În ziua de azi, tot mai multă lume caută să pornească o afacere proprie, însă mulți se lovesc de aceeași dilemă: ce afaceri sunt (sau mai sunt) profitabile în 2022? Chiar dacă multă lume este tentată să spună că online-ul este singurul care mai merge, realitatea ne demonstrează că încă sunt apreciate afacerile care au loc în lumea reală sau, mai exact, cele care necesită muncă de teren, întâlnire cu clienții și așa mai departe.

De exemplu, o idee cu care nu aveți cum să dați greș o reprezintă culturile de căpșun. Asta, bineînțeles, dacă dispuneți de o suprafață generoasă de teren pe care să începeți lucrările. Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe de la noi din țară, iar solul nostru este ideal pentru astfel de culturi, pentru că oferă plantelor tot ce au nevoie pentru a crește și pentru a se dezvolta armonios, pe termen lung și foarte lung.

Popularitatea culturilor de căpșun chiar a luat amploare și asta pentru că plantele de căpșun nu sunt deloc pretențioase și cresc armonios cu doar puțină atenție din partea cultivatorilor. Cele mai populare culturi de căpșun sunt cele crescute la nivelul solului (chiar dacă există culturi pe verticală). Producătorii care obțin producții intensive cresc plantele în solar, pentru a le oferi acestora temperaturi și condiții ideale de trai pe tot parcursul anului, chiar si atunci când termperaturile scad sub 0 grade Celsius). Și pentru a le menține curate și ferite de dăunători, le protejează constant cu folie mulcire agrotextil de culoare neagră (pe care o schimbă periodic, o dată la câțiva ani), care le și ajută să se coacă mai repede, deoarece culoarea neagră atrage, reține și emană ușor căldura razelor solare, înapoi către plantele aflate în apropierea acesteia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Culturile de căpșun sunt extrem de profitabile și asta pentru că fructele pot fi consumate atât proaspete, cât și sub formă de dulceață, gemuri, marmeladă, sucuri, siropuri sau deshidratate. Practic, exită o piață largă pentru acestea. Din fericire, există magazine locale care colaborează sau își doresc să colaboreze cu producători locali, pentru aprovizionarea propriilor magazine și deja mulți oameni își comandă direct acasă fructe proaspete de la producători. În cazul în care doriți să cultivați căpșuni și în extrasezon, mai mult ca sigur veți câștiga o listă de clienți fideli, care vor dori fructe proaspete pe tot parcursul anului. Căpșunile bio sunt foarte sănătoase și au o aromă și un miros unic, pe care nu aveți cum să le confundați. Iar aceste ultime două caracteristici lipsesc cu desăvârșire produselor din comerț (din păcate).

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii

Investiția inițială, pe care o faceți în cazul în care doriți să porniți o afacere în acest domeniu, o veți face o singură dată, deoarece căpșunile sunt plante care se înmulțesc rapid și foarte ușor, astfel încât puteți obține butași noi foarte rapid, chiar după prima recoltă. Și o dată ce ați ajuns la acest punct, puteți face profituri și din vânzare de butași, nu doar de fructe. Nu trebuie să vă gândiți prea mult, avantajele sunt extrem de evidente și toate sunt avantajoase, pentru oricine. Este important să începeți cu încredere orice afacere, deoarece succesul obținut este direct proporțional cu munca depusă și cu dorința de reușită pe care o aveți. Fără pasiune adevărată, nu există rezultate mulțumitoare, doar mediocre. Iar rezultatele mediocre nu vă vor ajuta să dezvoltați o afacere profitabilă, ci doar una care să vă ajute să supraviețuiți de la o zi la alta.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Căpșunile sunt fructe recomandate pentru un stil de viață sănătos, deoarece sunt pline de vitamine. Pot fi incluse cu succes în diete pentru slăbit, pot fi o gustare sănătoasă pentru cei mici sau un afrodisiac natural. În orice caz, merită să le includeți în dieta personală. Nu achiziționați căpșuni din marile lanțuri de magazine – este cunoscut faptul că acestea sunt venite din import și nu au gustul, mirosul sau aportul de vitamine de care corpul are nevoie. Ba mai mult decât atât, pot conține chimicale dăunătoare pentru organism, deoarece trebuie să li se mențină un aspect perfect până ajung pe rafturile magazinelor (iar acest lucru este imposibil de realizat prin metode curate și ortodoxe). Orientați-vă cu încredere către producătorii locali, de la care le puteți cumpăra chiar și personal, doar așa știți exact ce puneți pe masă. Solul României este un sol foarte bogat și poate susține, pentru foarte mulți ani la rând, orice tip de cultură care se pretează cu clima noastră fără să fie nevoie de chimicale pentru creșterea lor.

Testosteron – rol, valori normale ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Pentru achiziționarea oricăror materiale necesare pentru culturile de căpșun, există producători în domeniu care oferă o mare varietate de produse, la prețuri diverse pentru a putea începe oricând lucrările. Majoritatea celor care vând produse și accesorii pentru sisteme de irigat, folii de mulcire de diferite modele sau accesorii de grădinărit, vă pun la dispoziție și semințe de fructe și legume, toate cu garanție de germinare, deci puteți face toate cumpărăturile dintr-un singur loc, fără bătăi de cap și fără efort. Deși pare un pas uriaș la început, o dată ce ați început treaba veți vedea că lucrurile vor decurge natural și exact așa cum ar trebui. Dacă există un efort constant din partea dumneavoastră și dorința de reușită, de restul se va ocupa negreșit Mama Natură, care va știi exact ce trebuie să facă cu plantele. Dacă dispun de suficientă lumină, apă și îngrășământ, plantele de căpșun (și nu numai) vor crește și se vor dezvolta armonios, până când va sosii și momentul recoltării, care va fi cea mai minunată perioadă dintre toate.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri