29 Iunie 2022 publicat în Lifestyle 28 share-uri

Gestionarea banilor nu este întotdeauna o sarcină ușoară, însă obiceiurile financiare sănătoase te pot ajuta să ai parte de un trai decent, să te bucuri de vacanțe, să realizezi activitățile care îți plac și, în același timp, să economisești.

Potrivit experților economici, pentru a avea o situație financiară bună este important ca salariul câștigat într-o lună să fie divizat în trei părți: 50% pentru necesități, 30% pentru dorințe și 20% pentru economii.

Cu atenție și determinare, poți reuși să faci economii fără prea mult efort. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în acest proces.

Limitează costul facturilor la utilități

În ultimii ani, conceptul de casă verde a prins tot mai mult contur. Pe de parte, din dorința oamenilor de a proteja natura și de a reduce nivelul de poluare a mediului. Pe de altă parte, din necesitatea de a economisi, când vine vorba de întreținerea casei. O locuință eco-friendly este construită din materiale sustenabile, dotată cu panouri solare și este foarte bine izolată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi bani - că numeri bancnote sau monede, că găsești bani sau îi pierzi, că furi bani sau banii au anumite culori? Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Folosirea unui material izolator termic pentru amenajarea casei poate reduce cu peste 30% costul facturilor la energie. În cazul în care locuința este slab izolată, eforturile de menținere a unei temperaturi confortabile în interiorul ei (atât în timpul iernii, cât și al verii) vor fi considerabil mai mari.

Totodată, pentru a menține la minim cheltuielile lunare de întreținere, este important să te asiguri că ușile și ferestrele sunt etanșe.

Stabilește un plan de cheltuieli

În primul rând, pentru a avea mereu controlul banilor, este important să îți stabilești un buget lunar de cheltuieli și să ții evidența lor. Este mult mai ușor să risipești bani, de cele mai multe ori pe lucruri inutile, dacă nu știi cu adevărat cât cheltuiești. Drept urmare, primul pas în obținerea unei stabilități financiare este să îți stabilești un plan de cheltuieli.

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul O Românie unită pentru educația copiilor noștri Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Odată ce ai mai multă claritate în privința modului în care cheltuiești banii, poți face un plan eficient. Sunt anumite cheltuieli recurente și, totodată, obligatorii. Chiria, întreținerea, facturile la utilități, asigurările obligatorii (pentru mașină și pentru casă), transportul zilnic la locul de muncă ori la școală - toate acestea sunt cheltuieli previzibile, pe care ar trebui să le incluzi de la început în planul economic și să pui bani deoparte pentru ele. Un bun obicei financiar este să îți plătești datoriile (facturi, rate la bancă etc) la timp.

În același timp, cheltuielile alimentare sunt esențiale și e nevoie de un buget lunar pentru ele. Stabilește încă de la început banii pe care îi vei aloca pentru necesități și asigură-te că nu vei depăși pragul pe care ți l-ai impus. Astfel, vei reuși să aloci o sumă considerabilă și pentru satisfacerea dorințelor, dar vei avea și posibilitatea să economisești.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire MARELE Horoscop Chinezesc 2023: ce va aduce anul Iepurelui de Apă pentru fiecare zodie în parte 10 pași prin care managerii devin lideri

Creează un fond de urgență

Un fond de urgență reprezintă o modalitate de a te proteja de situațiile neprevăzute. Există numeroase riscuri pe care este bine să le iei în calcul pentru a avea o situație financiară stabilă. De la pierderea locului de muncă pe neașteptate până la o reparație urgentă la casă, există diverse situații care te pot destabiliza din punct de vedere financiar.

Un fond de urgență te va ajuta să treci mai ușor prin perioadele dificile. Așadar, creează un fond de urgență, pentru a avea un plan de rezervă în cazul în care rămâi fără job și trebuie să te descurci câteva luni fără salariu, când ai o problemă de sănătate care nu suportă amânare sau când trebuie să faci anumite reparații urgente, la casă ori la mașină.

Pluto în Vărsător – o energie cosmică cum nu am mai avut de 248 de ani! Evoluție și Revoluție. Începe un nou tranzit de 20 de ani, poate cel mai profund și puternic tranzit din următorii ani! De ce este importantă psihoterapia în cazul copiilor Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri

În funcție de cheltuielile lunare și de stilul de viață, poți stabili suma pe care să o aloci într-un asemenea fond de urgență. Este indicat, însă, ca banii puși deoparte să fie suficienți pentru a acoperi cheltuielile de bază pentru o perioadă de minim trei luni. Astfel, vei avea o plasă de siguranță în cazul unor întâmplări neprevăzute.

Pentru a reuși să economisești este important să îți dorești să faci acest lucru. Următorii pași sunt simplu de realizat dacă ai în minte un plan financiar eficient și reușești să limitezi cheltuielile mai puțin importante.

Sursă foto: Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri