8 Februarie 2010 publicat în Lifestyle 28 share-uri

Este normal ca intr-o sarbatoare care este asociata iubirii, cele mai multe superstitii sa fie legate de acest sentiment, de gasirea sufletului pereche sau a persoanei care iti este harazita, de incercarea de a deslusi tainele cele mai ravnite ale viitorului, cele interzise. Va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute superstitii si obiceiuri ale altor meleaguri din ziua Sfantului Valentin:

Cateva lucruri interesante despre Valentine's Day...

15 februarie era ziua in care se tinea sarbatoarea romana cunoscuta sub numele de Lupercalia in timpul careia barbatii tineri trageau la sorti pentru a decide cu care fata vor ramane.

In Danemarca, de Sfantul Valentin, ghiocei presati sunt trimisi nu persoanei iubite, ci celor mai dragi prieteni.

In anumite tari, exista obiceiul ca femeile tinere sa primeasca un cadou vestimentar de la un potential pretendent, cadou echivalent cu o cerere in casatorie. In consecinta, pastrarea sau refuzarea acestuia devin echivalente cu un accept sau un refuz al respectivei cereri in casatorie.

In Tara Galilor, in vremuri de demult, cadoul ideal prin care iti puteai manifesta dragostea era reprezentat de ... linguri. Exista obiceiul ca indragostitii sa sculpteze linguri din lemn pe care le daruiau persoanei iubite in ziua de 14 februarie. Pe suprafata lingurilor erau sculptate motive diverse precum inimioare si chei ce aveau o semnificatie deosebita: “tu esti cel care deschizi inima mea!”.

Abia in 1537 ziua Sfantului Valentin a fost declarata in mod oficial sarbatoare de catre regele Angliei, Henry al VIII-lea. Tot pe 14 Februarie, indigenii din Hawaii l-au ucis pe capitanul James Cook, faimosul explorator si navigator britanic.

Superstitii despre iubire, destin si casatorie in ziua Sfantului Valentin

Daca vezi o veverita in acea zi, mare atentie la barbatul cu care te vei marita. Se crede ca va fi un barbat zgarcit si exagerat de econom.

In cazul in care vrei sa afli cine va fi viitorul tau sot, scrie numele pretendentilor tai pe bucati mici de hartie pe care le inrolezi in interiorul unor bile de pamant sau lut. Da-le drumul in apa si prima bila care va iesi la suprafata este cea care contine numele viitorului tau sot.

O serie de superstitii moderne tind sa le inlocuiasca pe cele mai vechi:
-daca tai marul in jumatate, numarul semintelor pe care le gasesti in interiorul marului iti indica numarul copiilor pe care ii vei avea.
-daca vei fi trezita din somn de sarutul unei persoane dragi in dimineata Sfantului Valentin, inseamna ca vei avea noroc in dragoste de-a lungul acelui an.
-in dimineata Sfantului Valentin primul nume al persoanei pe care il auzi la radio sau la tv sau il citesti in ziar va fi numele persoanei cu care te vei casatori.
-daca vezi un stol de porumbei albi in aceeasi zi inseamna ca vei avea o casnicie indelungata, frumoasa si linistita. Daca se intampla insa sa vezi un liliac, sotul tau va fi cel mai probabil jucator de baseball.
-daca se intampla sa gasesti o manusa in ziua Sfantului Valentin, se spune ca ursitul tau ar trebui sa gaseasca si el cealalta manusa chiar in aceeasi zi.
-Mai exista si o alta metoda de a afla numele viitorului sot: gandeste-te la 5-6 persoane pe care ii consideri parteneri potriviti pentru casatorie si enumara-le numele in gand. In acest timp, rasuceste codita marului. Numele celui pe care l-ai avut in gand atunci cand s-a rupt codita marului este numele persoanei care iti este sortita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri