20 Mai 2022 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Fie că ai fost la o petrecere care s-a prelungit până în zori, fie că ai stat toată noaptea să lucrezi la un proiect foarte important de la locul de muncă, tenul tău are de suferit de pe urma nopţilor nedormite. Pe lângă cearcăne, pielea poate căpăta un aspect tern şi obosit. Ce poţi face ca să arăţi perfect după o noapte albă? Iată cinci sfaturi utile.

1. Bea multă apă

Înainte de a te ocupa în mod specific de aspectul tenului tău, trebuie să acorzi atenţie stării generale a organismului tău. După o noapte albă, mai ales dacă ai băut cantităţi mai mari decât de obicei de cafea sau alcool, corpul se resimte şi, cel mai probabil, este deshidratat.

În acest context, este foarte important să bei multă apă, mai ales pe parcursul dimineţii. Poţi începe cu un pahar de apă călduţă cu puţină lămâie sau ghimbir, pentru a energiza metabolismul. Evită să bei alte băuturi energizante, chiar dacă te simţi somnoroasă. Un ceai verde este o opţiune mai bună în astfel de circumstanţe. De asemenea, poţi încerca un smoothie cu fructe şi legume, care te va energiza din plin.

2. Curăţă tenul cu delicateţe

Dacă nici nu ai apucat să te demachiezi, trebuie cu atât mai mult să acorzi atenţie acestui pas. Demachiază-te folosind o apă micelară delicată, cum este cea de la Rilastil, şi continuă cu un scrub. Îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii şi prin intermediul masajului, activezi circulaţia de la nivelul epidermei şi pielea devine mai luminoasă. În plus, va fi mai bine pregătită pentru etapele următoare de îngrijire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

3. Ocupă-te de zona ochilor

Felul în care arată zona pielii de sub ochi influenţează foarte mult aspectul general al tenului. Așadar, dacă ai cearcăne, trebuie să te ocupi de ele. O cremă specială pentru pielea sensibilă din jurul ochilor poate face minuni în astfel de cazuri, la fel ca şi gelurile şi produsele tip roll-on. Dacă nu te grăbeşti foarte tare, lasă crema câteva minute la congelator, ca să se răcească, înainte să o aplici. De asemenea, poţi folosi pad-uri din silicon pentru zona ochilor. Acestea au, de obicei, substanțe active ce conferă luminozitatea pielii.

4. O mască hidratantă

După cum spuneam şi anterior, hidratarea este esențială dacă îţi doreşti o piele luminoasă. După curăţarea tenului, gomaj şi aplicarea tratamentului pentru cearcăne, aplică o mască puternic hidratantă. Poate fi o mască tip şerveţel sau una clasică, tip cremă. Important este să aibă ingrediente precum acidul hialuronic, care hidratează intens. De asemenea, pentru astfel de momente poţi investi şi în măşti cu efect iluminator, care conferă pielii prospeţime şi supleţe.

Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

5. Un machiaj lejer

Chiar dacă vrei să ascunzi faptul că ai petrecut o noapte albă, este mai curând recomandat să adopţi un machiaj lejer, natural. Începe cu pregătirea tenului, aplicând un ser hidratant şi o cremă lejeră. Apoi poţi continua cu fondul de ten şi anticearcănul sau corectorul. În astfel de zile, este mai bine să accentuezi buzele cu un ruj îndrăzneţ, decât să-ţi pui în valoare privirea, mai ales dacă, în pofida eforturilor, cearcănele sunt încă vizibile. Aşadar, un singur strat de rimel şi un fard într-o nuanță neutră sunt suficiente pentru machiajul ochilor. Aplică puţin blush sau pudră bronzantă şi eşti gata de plecare.

Chiar şi după o noapte nedormită, piele ta poate arăta foarte bine, dacă o îngrijeşti cu atenţie şi îi oferi hidratarea de care ai nevoie. Ţine seamă de sfaturile de mai sus, ca să arăţi cât se poate de bine în fiecare zi, indiferent de circumstanțe!

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Principiile de bază ale mașinii CNC

Sursă foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri