Este un moment nefericit atunci când make-upurile tale îndrăgite expiră și probabil că rămâi cu o multitudine de cosmetice care se vor risipi.

Pentru majoritatea persoanelor, aplicarea machiajului este mai mult decât o simplă sarcină rapidă de făcut înainte de a ieși în oraș: este o artă care necesită timp, talent și cunoștințe. Unii sunt de părere că este o modalitate fantastică de a te simți atractiv și de a-ți crește încrederea în tine, deoarece îți evidențiezi cele mai bune trăsături, în timp ce alții o transformă în măiestrie artistică, numită și arta cosplaying-ului.

Indiferent de modul în care îți folosiți produsele cosmetice, este dezamăgitor când acestea expiră, iar tu nu te mai poți bucura de ele. Fie că este vorba de produse cosmetice pudră, cum ar fi pudra de fata, sau de machiaje cremoase, cum ar fi fondul de ten, rujul sau chiar fardul de pleoape, acestea nu ar trebui folosite atunci când au depășit data de expirare, mai ales fiindcă prezintă un risc semnificativ în deteriorarea pielii. Data de expirare este, în mod normal, marcată pe spatele recipientului, dar, dacă nu ești sigură dacă make-upul tău se afla în afara perioadei de utilizare, ar trebui să verifici dacă:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!
  • cosmeticele tale au un miros ciudat;
  • nu mai prezintă aceeași consistență ca la început;
  • tenul tău are urme de iritații, coșuri și pete de roșeață după utilizarea produselor de make-up.

Dacă ai ajuns la trista concluzie că nu îți mai poți utiliza cosmeticele, atunci înveselește-te, deoarece nu vei fi nevoită să le arunci. Mai jos ai câteva moduri prin care îți poți reutiliza vechile produse de make-up și să le transformi în ceva util și frumos:

Fardurile de pleoape pot deveni lacuri de unghii sau acuarele

Majoritatea paletelor de farduri au culori spectaculoase, iar cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla ar fi să expire înainte de a le putea folosi la potențialul lor maxim. Nu-ți face griji, te mai poți bucura de nuanțele lor strălucitoare dacă le transformi în ojă! Răzuiește fardul de pleoape din paletă și combină-l cu lac transparent până obții un amestec omogen. Dacă este prea gros, adaugă mai mult fard. Pentru o consistență mai subțire, pune mai multă ojă.

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

De asemenea, poți face vopsea și acuarele folosind fardul de pleoape expirat: combină produsele cosmetice cu lipici sau un liant solubil în apă și amestecă energic.

Demachiantele lichide și tonerele pot fi folosite ca produse de curățare

Cele mai multe demachiante și tonere conțin o mică cantitate de alcool, ceea ce le fac candidatele perfecte pentru a deveni produse de curățat oglinzile, suprafețele blaturilor și nu numai. Chiar dacă nu le mai poți folosi pe tenul tău, sunt perfecte să îți cureți ecranul telefonului mobil și chiar pantofii din piele. Nu uita să verifici înainte eticheta și să te asiguri că produsul nu conține substanțe pe bază de clor.

Aplicatorul rimelului este foarte versatil

Când rimelul expiră sau, mai rău, devine prea gros pentru a mai fi utilizat, nu arunca aplicatorul: este extrem de versatil și poate fi utilizat pentru o varietate de scopuri.

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Trebuie să-l cureți cu atenție înainte de a-l folosi; nu vrei să-ți rămână mascara pe față după aceea. Poți folosi bagheta pentru a-ți peria sprâncenele sau pentru a îmblânzi firele de păr de pe tâmple. De asemenea, poți folosi aplicatorul pentru a-ți exfolia buzele frecându-le cu vaselină.

Dacă cosmeticele tale au expirat, nu înseamnă că trebuie să le arunci. Fii creativă în găsirea unor metode sigure și distractive pentru a-ți reutiliza produsele cosmetice.

Sursă foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri