Cuptorul cu microunde este ușor de utilizat și foarte util pentru persoanele ocupate care au nevoie să aibă mâncarea gătită rapid.

Astăzi, viața în grabă este norma, motiv pentru care un cuptor microunde a devenit un aparat aproape indispensabil, deoarece principalul său avantaj este viteza. Dezgheață, încălzește sau gătește o mare varietate de alimente la o viteză mai mare decât un cuptor convențional, întrebarea rămâne dacă știm să folosim corect un cuptor microunde. Cuptorul cu microunde este ușor de utilizat și foarte util pentru persoanele ocupate care au nevoie să aibă mâncarea gătită rapid.

Cum funcționează un cuptor cu microunde?

Într-un cuptor convențional, interiorul cuptorului și recipientul care conține alimentele sunt încălzite. Căldura trece încetul cu încetul spre centrul alimentelor. Într-un cuptor cu microunde, acestea pătrund prin recipient, direct în mâncare. Undele vibrează particulele de alimente care intră în frecare, creând căldură. Alimentele se încălzesc rapid, dar recipientul și interiorul cuptorului rămân reci. Dacă recipientul devine fierbinte, este doar din contactul cu alimente fierbinți. Alimentele nu se rumenesc pentru că nu stau suficient de mult în cuptor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Recipiente adecvate

Nu ar trebui să folosim recipiente din metal sau aluminiu într-un cuptor microunde, deoarece metalul reflectă undele. Cu toate acestea, nu avem nevoie de un echipament nou pentru acest cuptor, din moment ce vesela pe care o avem ne va servi perfect, atâta timp cât nu are margini metalice sau aurii.

Utilizarea unui capac

Vom acoperi recipientul doar dacă este indicat în rețetă. Capacele din sticlă sau plastic sunt folosite pentru a acoperi alimentele care trebuie să rămână umede. Trebuie să fim deosebit de atenți când scoatem capacul pentru că ne-am putea arde cu aburul care s-a condensat.

Folosirea cuptorului cu microunde

Gătitul cu un cuptor cu microunde este mai rapid decât gătitul cu un cuptor tradițional. Un cartof cu coajă se gătește în opt minute, dar dacă aveți mai multe feluri de mâncare în cuptor, timpul de gătire este mai lung, așa că patru cartofi cu coajă vor dura douăzeci de minute să se gătească. În timpul gătirii într-un cuptor cu microunde încorporabil nu există pierderi de căldură, umiditate sau aromă. Sunt necesare mai puține condimente, în special sare, care întărește alimentele, așa că aceasta trebuie adăugată cu grijă. Când gătim legumele trebuie să le asezonăm și să le amestecăm în unt odata fierte și scurse. Alimentele reîncălzite în cuptorul cu microunde nu se ard și nu se usucă, orezul rămâne liber și ușor, carnea friptă rămâne suculentă, iar alimentele pentru copii și biberoanele se încălzesc în câteva secunde.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Repaus

Odată ce mâncarea este scoasă dintr-un cuptor microunde, trebuie lăsată să se odihnească în recipientul său pentru câteva momente, deoarece gătitul va continua pentru câteva minute. Căldura continuă să pătrundă din exterior spre centrul alimentelor, așa cum am menționat anterior. Prin urmare, este de preferat, așadar, să nu gătim alimentele complet în cuptorul cu microunde, deoarece se vor găti și în minutele de repaus și vor fi uscate și puțin suculente.

De la congelator la masă

Toate alimentele congelate, acasă sau în comerț, pot fi dezghețate rapid în cuptorul cu microunde. Trebuie făcută în două etape. Mai întâi trebuie să dezghețăm acel aliment într-un cuptor microunde încorporabil și apoi să-l lăsăm să se odihnească, astfel încât temperatura să fie uniformă, înainte de a-l reîncălzi sau de a le găti. Doar legumele congelate pot fi gătite fără timp de așteptare, direct de la congelator la masă. Această metodă de dezghețare este sigură și rapidă și nu este nevoie să scoateți alimentele din congelator în avans.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Ce nu face un cuptor microunde

Un cuptor cu microunde nu oferă atât de multe posibilități ca un cuptor convențional. Nu poate prăji alimentele sau să le lase crocante și nici nu este potrivit pentru mâncăruri precum bezele, sufleuri, pandișpan și aluaturi fluide. În general, toate preparatele fierte, la abur sau coapte pot fi gătite cu microunde. Mâncărurile care trebuie să fie crocante nu arată bine fără a fi terminate prin alte mijloace convenționale. Un cuptor cu microunde este foarte practic în bucătărie și te poate ajuta să gătești mai repede rețetele preferate.

Sursa foto: Photo by Lissete Laverde on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri