4 Mai 2022 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Descoperirea stilului personal pare un subiect ușor de abordat, dar dacă începi să te gândești în profunzime, îți vei da seama rapid că poate fi confuz și copleșitor.

Ai stat vreodată să te gândești la ce fel de haine și ținute îți plac? Sau te-ai ghidat în general după trend? Răspunsurile la aceste întrebări reprezintă punctul de plecare al discuției despre stilul personal.

Pentru multe dintre noi vine un moment în viață când ajungem să avem mai puțin un stil și mai mult un dulap plin de haine pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Însă cum ne putem descoperi stilul personal și care sunt elementele după care ne putem ghida pentru a ne defini propriul stil?

Iată cum îți poți defini stilul personal în 6 pași simpli.

Pasul 1: Identifică piesele vestimentare basic din garderobă

În primul rând trebuie să știi că piesele basic din garderobă pot fi diferite pentru fiecare persoană, în funcție de factori precum preferințele personale sau de profesie. Totuși, există câteva puncte de pornire pentru ținutele basic. Astfel, probabil că și în garderoba ta se regăsesc: una sau două perechi de blugi, jacheta cu nasturi, o selecție de tricouri și bluze mai elegante care se potrivesc ușor cu piesele din partea de jos, o pereche de balerini comozi și adidasi dama pentru ieșirile în parc. Într-adevăr, piesele basic sunt esențiale pentru a te simți confortabil și a nu-ți bate capul cu alegerile în materie de vestimentație. Dar stilul personal înseamnă un pic mai mult de atât. S-ar putea traduce prin câteva elemente care îți pun în valoare silueta și te fac remarcată într-o mare de oameni care, deși poartă cele mai noi trenduri, par îmbrăcați de fapt în uniformă de stradă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pasul 2: Identifică niște persoane a căror înfățișare o admiri

Pentru a începe procesul de definire a stilului personal, gândește-te la câteva persoane sau personalități care, în viziunea ta, arată întotdeauna bine, indiferent de stil.

Apoi, redu această listă și la acele stiluri pe care ți-ai dori să le încerci. Nu să le copiezi, ci să le adaptezi în funcție de preferințele și personalitatea ta.

Dacă te blochezi în punctul în care îți place totul la înfățișarea unei anumite persoane, să știi că este de înțeles să se întâmple așa. Acest demers este asemănător procesului de decorare a casei. Te pot încânta tot felul de stiluri de design interior, dar care dintre ele este cel ce te-ar face să te simți confortabil și relaxat în fiecare zi? Se poate să simți că îți plac în mod egal mai multe stiluri? Da! Și este perfect normal. Este ceea ce face ca stilul tău să fie unic. Este vorba de modul în care combini aceste elemente în felul tău unic.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

După ce ai redus lista la cel mult trei nume, încearcă să îți dai seama ce au ele în comun. Identificarea elementelor comune reprezintă următorul pas spre definirea stilului personal.

Pasul 3: Cere a doua părere atunci când mergi la shopping

Obținerea unei a doua păreri te poate ajuta atunci când nu ești sigură de alegerile pe care le faci atunci când vine vorba despre vestimentație. Dacă obișnuiești să porți cămășile cu două mărimi mai mari, probabil că asta vei alege de pe raftul magazinului de fiecare dată. Faptul că cineva ți-ar putea sugera să încerci măcar ceva nou te poate ajuta să te vezi într-o lumină nouă. Odată ce ai învățat esențialul, este mult mai ușor să încerci o tendință sau să experimentezi ceva nou atunci când se ivește ocazia.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Pasul 4: Curățenia de primăvară în dressing

Pregătirea garderobei pentru sezonul cald sau rece te obligă să evaluezi ceea ce funcționează de fapt pentru tine. Începe prin a scoate totul afară din dulap, astfel încât să nu uiți de piesele care nu se află tocmai la vedere. Apoi, elimină piesele care se potrivesc doar unei tu din trecut, cele care sunt pătate iremediabil sau pe cele ce sunt prea incomode pentru a mai fi purtate. Păstrează lucrurile esențiale de zi cu zi, precum și tot ceea ce îți place cu adevărat să porți. Și, sub nicio formă, nu pune la loc ceva care trebuie să meargă la curățătorie sau la croitor. Este important să faci asta atunci când schimbi garderoba, pentru că altfel ar putea sta acolo luni de zile, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Pasul 5. Caută inspirație peste tot

Dacă ai un smartphone sau un laptop, ai acces la o mulțime de idei de ținute. Folosește cu generozitate resursele pe care le ai la îndemână; răsfoiește reviste și cărți vechi și noi; și colecționează capturi de ecran ale unor personaje elegante din filme și de la televizor. Ridică privirea și de pe ecran. Notează ce poartă persoanele din jur a căror înfățișare o admiri, vizitează magazine pe care nu obișnuiești să le frecventezi, plimbă-te într-un cartier sau oraș nou și privește oamenii. Vei acumula suficiente cunoștințe pentru a sintetiza informații despre elementele vestimentare ce te încântă.

Pasul 6: Vizualizează câteva ținute statement

Pe măsură ce îți vei descoperi stilul, vei începe să te simți mai încrezătoare în alegerile pe care le faci. Este esențial să ai încredere în instinctele tale și să încerci să nu te convingi să achiziționezi un item care nu te încântă sau să cumperi o piesă vestimentară doar pentru că este la reducere.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Caria dentară – ce este și cum se tratează Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Procesul de construire a unui stil personal și, implicit, a unei garderobe necesită timp. Încearcă să nu te simți copleșită de tot ceea ce ai putea avea nevoie și întocmește o listă cu piesele pe cate le-ai putea folosi pentru a crea câteva ținute, iar apoi fă tot posibilul să achiziționezi piese vestimentare numai din acea listă.

Așadar, stilul personal, desigur, se poate schimba în timp, în funcție de diferiți factori aflați în strânsă legătură cu de stilul tău de viață. Însă, stilul personal este și despre a te simți bine în pielea ta, iar moda îți oferă contextul ideal pentru a face acest lucru.

Sursă foto:Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri