Sistemul limfatic joacă un rol vital în cadrul sistemului de apărare împotriva bolilor, contribuind la transportul celulelor, proteinelor, nutrienților, produșilor de degradare, precum și a celulelor sangvine albe, la nivelul întregului organism.  

Acesta este organizat în vase limfatice, noduli limfatici, limfocite și limfa (lichidul interstițial drenat), iar componentele sale esențiale sunt: amigdalele, splina și timusul. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, cel limfatic nu dispune de propriul mecanism de drenare.

Din acest motiv, în cazul persoanelor sedentare, sistemul limfatic poate fi blocat cu ușurință, lucru ce poate cauza producerea și dezvoltarea de infecții la nivelul organismului, cu riscuri majore pentru viața pacientului. De aceea, se recomandă drenajul limfatic, cu beneficii variate pentru sănătate:

1. Stimulează capacitatea de refacere a organismului

Realizarea unui drenaj permite o eficientizare a proceselor de apărare și refacere a corpului uman, printr-o mai bună circulație a lichidelor vitale. În acest mod, cantitatea de reziduuri din spațiile interstițiale sunt eliminate cu o viteză mai mare, iar sistemul imunitar dobândește mai multă putere de luptă împotriva agenților patogeni, precum bacteriile și virusurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

2. Contribuie la relaxarea musculaturii întregului corp

Datorită impactului său asupra grupelor de mușchi, drenajul limfatic are capacitatea de a le relaxa. Astfel, musculatura se poate detensiona într-un timp cât se poate de scurt, datorită presiunii aplicate pe diferite zone ale corpului.

3. Poate reduce senzația de picioare grele

Circulația deficitară a sângelui la nivelul membrelor inferioare poate cauza senzația de “picioare grele”. Studiile arată că aproximativ o persoană din trei se confruntă cu această problemă medicală, accentuată și ca urmare a vremii cu temperaturi ridicate, sau a statului în picioare. Prin drenajul limfatic, semnele acesteia se pot ameliora considerabil.

4. Îmbunătățește aspectul pielii

Prin aplicarea de presiune pe suprafața zonelor periferice ale membrelor inferioare și superioare, drenajul limfatic poate stimula mult eficient circulația sanguină. De aceea, aspectul pielii de pe mâini și picioare va fi putea fi unul mult mai tonifiat.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

5. Contribuie la remodelarea corporala

Datorită dinamicii acestui tratament, activitatea sistemului cardiovascular este intens solicitată. Prin urmare, sângele puternic oxigenat va circula spre toate organele corpului, inclusiv spre piele, asigurând o mai bună elasticitate a acesteia și o strălucire de durată.

6. Stimulează procesul digestiv

Integritatea tractului digestiv asigură o asimilare eficientă a nutrienților esențiali. Atunci când acest tip de masaj este aplicat la nivelul abdomenului, vibrațiile specifice contribuie la punerea în mișcare a tractului digestiv, stimulând astfel buna sa funcționare.

7. Diminuează inflamațiile țesuturilor

Ca urmare a unor traumatisme, intervenții chirurgicale, sau chiar a unui efort de intensitate ridicată, se pot dezvolta inflamații la nivelul țesuturilor. Drenajul limfatic poate contribui la diminuarea acestora, prin eliminarea excesului de lichide.

Cum se realizează drenajul limfatic?

Această procedură este posibilă datorită unor tehnologii moderne, formate din elemente ce îmbracă picioarele și abdomenul, conectate la un aparat de ajustare a parametrilor. Drenajul limfatic este neinvaziv, utilizând presiunea aerului pe suprafața corpului.

Costumul pentru drenaj limfatic este prevăzut cu o serie de compartimente independente, umflate cu aer în timpul derulării acestei proceduri, astfel încât să poată presa pe membre și zona abdominală, în sensul de circulație a limfei

Presiunea aerului este un parametru simplu de ajustat în timp real, astfel încât drenajul limfatic să genereze o experiență relaxantă și deloc dureroasă. Descoperă acum gama de produse pentru refacere si drenaj limfatic, pusă la dispoziție de Ina Medical & Sport.

Sursa foto: Drazen Zigic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri