Te așteaptă o zi plină, cu multe drumuri, cu o listă lungă de responsabilități pe care trebuie să le rezolvi contracronometru? Îți propunem câteva sfaturi care să te ajute să îți păstrezi tonusul și energia pe parcursul întregii zile, astfel încât să reușeșți să îți duci toate planurile la bun sfârșit.

Multe persoane susțin că zilele din săptămână decurg contracronometru, uneori chiar și cele din weekend. Mai mult decât atât, sunt persoane care adaugă în rutina zilnică și un program de mișcare, pentru a-și menține tonusul, sănătatea și vitalitatea.

Dar cum să ne păstrăm energia în fiecare zi? Vă propunem câteva sfaturi simple și practice care vă ajută să bifați toate responsabilitățile din zi, dar totodată să vă creați și un stil de viață sănătos.

Nu neglija mesele și hidratarea corectă

Ați observat că după mesele copioase, bogate în grăsimi și proteine, dar sărace în fibre și legume, vă simțiți obosiți, lipsiți de energie și cu „mintea leneșă”? Ei bine, alimentația joacă un rol de baza în ceea ce privește menținerea energiei și vitalității în fiecare zi, dar și în susținerea sănătății.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Cum putem să mâncăm sănătos chiar și în zilele când timpul parcă ne obligă să uităm de noi?

Începeți cu un mic dejun energizant. Puteți consuma o salată rapidă realizată din crudități, ou/brâneturi și semințe. Pentru diminețile grăbite, puteți avea în frigider salată gata spălată, la fel și frunze de spanac sau alte crudități care sunt gata de aruncat în farfurie.

Fierbeți repede un ou de găină sau câteva ouă de prepeliță ori tăiați cuburi câteva felii de brânză, le puneți peste salată, adăugați și 1-2 linguri de semințe de cânepă, poate și caju după gust, o lingură de ulei de măsline, ceva sare și micul dejun este gata.

Dacă va grăbiți și mai tare, puteți arunca în blender ingredientele unui smoothie bogat în proteine, pe care să îl luați cu voi la drum.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează

Încercați să consumați alimente care se digera ușor la masa de prânz, fără carne tocată, grăsimi nesănătoase sau exces de zahăr.

Nu uitați de hidratare! Un consum optim de apă ne ajută celulele în procesele de furnizare a energiei, ne susține metabolismul și ne ferește de durerile de cap. Într-adevăr, deshidratarea reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de cap.

Alege o ținută lejeră și comodă

Dacă ai multe drumuri de făcut, îți recomandăm să alegi o ținută lejeră, sport sau smart casual, care să îți permită confortul mersului și al tuturor mișcărilor pe care le ai de făcut întreagă zi. Hainele comode ne ajută să ne simțim mai bine și ne oferă un plus de confort, chiar și atunci când petrecem toată ziua la birou.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Poți opta pentru o pereche de pantofi sport Skechers de la Fashion Days foarte comozi, realizați după un design modern și care să se prezinte în culorile tale preferate.

Desigur că, în zilele noastre, ne dorim să arătăm bine, iar imaginea noastră este importantă în tot ceea ce facem. Așadar poți alege pantofi și accesorii care să se potrivească, să se asorteze și să te ajute să îți creezi o ținută care să îți reprezinte stilul.

Organizează ziua

Pentru a te asigura că ai timp să faci tot ce îți propui, încercă să realizezi un plan realist în care să prioritizezi activitățile, iar în felul acesta te siguri totodată că nu vei uita nimic.

Dacă ai întâlniri sau programări, poți da un telefon din timp pentru a te asigura că nu s-au produs amânări sau că nu vor exista întârzieri. În felul acesta poți scuti timpul pierdut pe un drum inutil. Totodata un ceas de la Guess te poate ajuta sa ajungi la timp la intalnirile importante.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Dacă obișnuiești să ai un program plin în fiecare zi, o soluție ar fi să apelezi la aplicațiile de planificare a activităților, acestea pot fi, în anumite situații, de un real folos.

Nu amâna ceea ce ai de făcut

Sau cum ar spune proverbul „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, încercă să nu lași pe mai târziu ceea ce poți face acum.

Amânarea s-a dovedit de multe ori a fi o capcană pentru fiecare dintre noi, dacă ne referim la acele activități pe care în mod sigur le avem de făcut și nu au rămas la stadiul de decizie. Așadar, de ce să le amâni, să se adune pentru mai târziu o serie de activități și apoi să le faci în grabă, cu riscul de a greși sau a nu termina, dacă ai răgaz să le duci la bun sfârșit chiar acum?

Lipsa amânării activităților noastre reprezintă, totodată, un pas în lupta contra stresului. Este dovedit că, cu cât lista noastră de responsabilități este mai lungă, cu atât nivelul nostru de stres crește.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cere ajutorul

Dacă ai posibilitatea, cere ajutorul celor dragi, prietenilor sau colegilor. Poți împărți responsabilitățile care țin de cămin cu persoana iubită sau alți membrii ai familiei. De asemenea, dacă ai responsabilități complexe la locul de muncă, poți cere ca acestea să fie împărțite în echipă, pentru eficientizare și rezultate mai bune.

Îndrăznește să ceri ajutorul celor din jur și vei vedea că unele responsabilități le vei realiza mai ușor.

A-ți păstra tonusul și energia zi de zi necesită, pe termen lung, schimbări sănătoase și echilibrate în stilul de viață, astfel încât rutina să reprezinte primul ajutor pentru zile de succes.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri