18 Martie 2022 publicat în Lifestyle 121 share-uri

Valentina Tereșkova este prima femeie care a zburat singură în spațiul cosmic. Curajul și determinarea sa o fac pe Valentina Tereșkova să fie una dintre cele mai influente femei din lume.

Valentina Tereșkova s-a născut pe 6 martie 1937 în regiunea Iaroslavl, din fostul URSS. În vârstă de 85 de ani, ea este prima femeie astronaut, care a zburat în mod solitar în spațiul cosmic, aducând premiere atât Federanției Ruse, cât și statutului de femeie din acea perioadă.

Prima femeie care a zburat în spațiu

Valentina Tereșkova a fost aleasă în anul 1963, dintr-un grup de cinci femei, să zboare în spațiu la data de 16 iunie 1963 cu nava Vostok 6.

Ea a fost căsătorită cu astronautul Andrian Nikolaev, iar aceasta ar, se pare, unul dintre motivele pentru care oficialii au ales-o pe Valentina Tereșkova să realizeze primul zbor cosmic efectuat vreodată de o femeie.

Până în acest moment, ea este singura femeie care a realizat un zbor cosmic solitar pe orbită. Din păcate, experiența sa ca și astronaut nu s-a mai repetat, deși și-a dorit cu ardoare acest lucru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vino în ParkLake să descoperi expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească George Colang scrie despre dragoste, relații și femei în două cărți remarcabile lansate la Editura CUANTIC

Citate ale Valentinei Tereșkova

  • Dacă femeile pot fi ceferişti în Rusia, de ce n-ar putea zbura în spaţiu?
  • Am văzut orizontul. Un albastru deschis, o bandă frumoasă. Acesta este Pământul. Ce minunat este!
  • Oricine a petrecut măcar câteva clipe în spaţiu, le va iubi pentru tot restul vieţii. Eu simt că mi-am realizat visul din copilărie, de a cuceri cerul.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri