18 Martie 2022 publicat în Lifestyle 121 share-uri

Valentina Tereșkova este prima femeie care a zburat singură în spațiul cosmic. Curajul și determinarea sa o fac pe Valentina Tereșkova să fie una dintre cele mai influente femei din lume.

Valentina Tereșkova s-a născut pe 6 martie 1937 în regiunea Iaroslavl, din fostul URSS. În vârstă de 85 de ani, ea este prima femeie astronaut, care a zburat în mod solitar în spațiul cosmic, aducând premiere atât Federanției Ruse, cât și statutului de femeie din acea perioadă.

Prima femeie care a zburat în spațiu

Valentina Tereșkova a fost aleasă în anul 1963, dintr-un grup de cinci femei, să zboare în spațiu la data de 16 iunie 1963 cu nava Vostok 6.

Ea a fost căsătorită cu astronautul Andrian Nikolaev, iar aceasta ar, se pare, unul dintre motivele pentru care oficialii au ales-o pe Valentina Tereșkova să realizeze primul zbor cosmic efectuat vreodată de o femeie.

Până în acest moment, ea este singura femeie care a realizat un zbor cosmic solitar pe orbită. Din păcate, experiența sa ca și astronaut nu s-a mai repetat, deși și-a dorit cu ardoare acest lucru.

Citate ale Valentinei Tereșkova

  • Dacă femeile pot fi ceferişti în Rusia, de ce n-ar putea zbura în spaţiu?
  • Am văzut orizontul. Un albastru deschis, o bandă frumoasă. Acesta este Pământul. Ce minunat este!
  • Oricine a petrecut măcar câteva clipe în spaţiu, le va iubi pentru tot restul vieţii. Eu simt că mi-am realizat visul din copilărie, de a cuceri cerul.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri