19 Ianuarie 2022 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Bunăstarea este un sentiment pe care probabil toată lumea își dorește să îl atingă, la diferite niveluri. Ea depinde de numeroși factori din viața noastră personală, de ceea ce ne place, de starea de sănătate, de succesul profesional și material, de nivelul de autorealizare, de armonia cu sinele și cu ceilalți.

Bunăstarea este o componentă de viață subiectivă, pentru atingerea căreia fiecare are propriile căi. Și, dacă unii factori sunt greu de controlat, cum ar fi succesul unei relații sentimentale, alții pot fi gestionați cu ușurință. De exemplu, poți avea grijă de sănătatea ta adoptând o alimentație echilibrată, făcând sport, îmbunătățind calitatea somnului și evitând stresul. Iată mai jos 5 lucruri simple inspirate din copilărie care fac bine sufletului și minții adultului.

Colorează

Coloratul este mai degrabă asociat cu copiii, dar trebuie să știi că foarte mulți adulți practică această activitate. Și pe bună dreptate, pentru că are anumite beneficii pentru starea psihică. Este o activitate manuală ușoară, creativă, care nu este prea solicitantă pentru creier. Coloratul are multiple virtuţi de calmare, iar concentrarea pe o singură activitate face posibilă ruperea de conceptul de multitasking ce domină în general ziua de lucru. Deși este mai ușor să colorezi acasă, nimic nu te împiedică să ai această activitate în pauza de la birou, de la prânz, la cafenea, cu prietenii, într-un parc, etc. Există pe piață numeroase cărți de colorat pentru adulți, pe diverse tematici, deci ai de unde alege.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Fă o construcție din Lego

Viața unui adult se desfășoară zilnic într-un mediu presărat cu tot felul de surse de stres și provocări nu neapărat pozitive. Cercetătorii spun că jocul Lego este o activitate care aduce o eliberare reală de toate aceste sarcini morale și psihologice. Atenția concentrată doar pe obiectivul de a realiza o construcție îți permite să te deconectezi pentru o perioadă de timp de realitățile zilnice. Mai mult, plăcerea de a realiza o construcție complicată îți va aduce mereu bucurie, un sentiment pe care îl poți împărtăși cu familia ta sau prietenii tăi care au aceeași pasiune pentru Lego.

Fă un puzzle

O altă activitate la fel de populară, dar pe care mulți o asociază cu copiii și cu vârstnicii, este realizarea de puzzle-uri. Însă acesta este un prilej de distracție excelent și care nu solicită foarte mult creierul. Un fel de odihnă activă. Puzzle-urile pot fi făcute solo sau în echipă, în cuplu sau în familie. Dacă nu ai mai făcut puzzle-uri până acum, începe cu unele simple, de 100 ori 500 de piese, pentru ca mai apoi să alegi unele mai complicate.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Jocuri de societate

O altă activitate din copilărie care se poate juca și la vârsta adultă sunt jocurile de societate. La nivel științific, creierul adulților poate beneficia de pe urma jocurilor. Creierul este înzestrat cu o mare capacitate de automodelare, pentru a se adapta la diverse acțiuni ale noastre și a crea noi conexiuni neuronale. Din acest punct de vedere, jocurile sunt o excelentă modalitate de a genera o adevărată rezervă de neuroni, compensând astfel pentru pierderile datorate îmbătrânirii. Această rezervă este esențială, deoarece poate ajuta la prevenirea instalării maladiei Alzheimer și a altor afecțiuni similare.

Joacă-te sau privește animale

Iubitorii de animale știu foarte bine că timpul petrecut cu prietenul necuvântător poate să ajute la instalarea unei stări de bună dispoziție. Dacă nu ai un animal, poți să te uiți la videoclipuri sau poze care se găsesc pe internet sau chiar la câini care se distrează împreună în parc. Să petreci 10-15 minute privind animale, cu fețe drăguțe, poate fi o bună modalitate de a te relaxa și de a te desprinde de problemele cotidiene.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Activitățile de mai sus nu sunt complicate și nici scumpe, sunt doar mici plăceri de zi cu zi pe care le poți savura pentru a te simți mai bine din punct de vedere psihic și a-ți recăpăta o parte din energie.

Sursa foto: Fotos593/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri