14 Ianuarie 2022 publicat în Lifestyle 577 share-uri

Educația spirituală este o componentă esențială a sufletului nostru și este, de fapt, lucrul pentru care am venit în această întrupare. Procesul evoluției este cel de acceptare a cine ești cu adevărat, un proces în care să înveți să te iubești pe tine însuți, cu bune și cu rele. Dezvoltarea spirituală te învață cum să fii mai blând cu tine ca să poți experimenta mai multe.

În căutările sufletului său, Adina Moldoveanu a fost îndrumată de mai mulți maeștri înțelepți și a trăit mai multe experiențe spirituale care au adus-o în punctul în care astăzi deține toate instrumentele necesare pentru a-i inspira și pe alții în a-și atinge potențialul. Pasionată de toate formele de cunoaștere, străvechi sau moderne, a studiat mai multe sisteme ezoterice și a aprofundat Kabbala la universități din New York, Londra și Tel Aviv. Este un om special, cald și cu deschidere spirituală de la care avem ce învăța și care ne-a deschis și nouă într-un interviu un pic din porțile cunoașterii.

Am aflat de la domnia sa care sunt direcțiile anului 2022 din perspectivă spirituală, de ce omenirea s-a confruntat cu această pandemie, de ce să ne definim prin ceea ce dorim să fim, nu să avem, de ce prețuirea de sine este atât de importantă în evoluția noastră. “Binecuvântările vin către cei care știu că totul este o binecuvântare”, spunea Adina în cartea sa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MSL The Practice devine partenerul de comunicare al brandului PUMA în România Carrefour România și Asociația KinetoBebe lansează Ghidul de nutriție  „Cum să creștem copii sănătoși” Expoziția „Invingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, în Foaierul Galben al Operei Naționale București

Adina Moldoveanu este consultant spiritual și strategist coach, speaker motivațional și ține cursuri de dezvoltare personală. A scris “Dieta minții” (cu o prefață scrisă de Constantin Dulcan”), o carte care ne călăuzește în acest periplu existențial și care ne învață cum să gândim deopotrivă cu mintea, dar și cu sufletul, astfel încât să ne dezvoltăm multidimensional și să ne simțim împliniți în mai multe paliere ale vieții noastre.

 • Garbo.ro: Care a fost parcursul spiritual al Adinei Moldoveanu? Cum ai luat contact cu această formă de cunoaștere, cabala? Ce anume te-a atras la (către) ea?

Adina Moldoveanu: Așa cum am scris în cartea “Dieta Minții”, totul a început pe Muntele Sinai prin trezirea mea spirituală și a continuat cu studierea mai multor sisteme ezoterice pana când am ajuns la Kabbala. De fapt, Kabbala era cumva în mine și în decursul celor 25 de ani de când practic strategic coaching, am dorit s-o descopăr, dar probabil nu eram încă pregătită. Și când a venit momentul propice sau eram coaptă, cum a zis unul din profesorii mei de Kabbala, mi-a ieșit în cale. Ei spun ca ai nevoie de mai multe încercări pentru a-ți fi deschise porțile acestei cunoașterii străvechi. Citisem cam tot ce se publicase pe piață și am realizat că pot găsi rădăcina tuturor răspunsurilor pe care nu le găsisem în alte părți și așa a fost și este.

Forma pură și simplă, adică Simple pentru sezonul toamnă-iarnă 2022/23 Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

"Nu îți dă Dumnezeu mai mult decât poți duce”

 • Cum ai descrie-o pe Adina la începutul drumului său evolutiv și cum ai descrie-o acum? Dacă ai putea da timpul înapoi, ce sfaturi înțelepte i-ai da?

Sincer, sunt foarte recunoscătoare pentru drumul parcurs. Acum mă simt un om care are în mână instrumentele necesare pentru a inspira pe ceilalți. Am știut dintotdeauna că o sa lucrez cu oamenii pentru ca îmi plac oamenii și sunt fascinată de temele lor de viață. Totodata mă simt și responsabilă pentru încrederea acordată și studiez continuu pentru a găsi soluții de rezolvare a temelor cu care ei vin la cabinet.

Adina, la începutul drumului, nu știa decât că a descoperit vocația, dar cum se vor aseza toate nu știam. Dar am trăit cu certitudinea că “Nu îți dă Dumnezeu mai mult decât poți duce” și am trecut de toate provocările inerente drumului.

Profesoara de la Pietriceaua fusese depunctată la evaluare din cauza problemelor de autoritate (Adevărul.ro) Renaștem din suferință, la fel cum natura renaște Primăvara Nestlé aduce pe piața din România Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici

Haideți să ne definim prin ceea ce dorim să FIM, NU să AVEM...

 • Am început un an nou nu de foarte mult timp… ce așteptări să avem de la el din punct de vedere spiritual și energetic? Care vor fi direcțiile sale comparativ cu anii 2020 și 2021?

Când am fost la întrunirea din Hawai în 21 decembrie 2012, am aflat că anul 2020 va fi un an de cotitură în istoria omenirii. Sincer, nu puteam realiza cum. Nu mai credeam în posibilitatea unui război fizic de amploare, dar practic ni s-au dat opt ani să ne resetăm. Să reconsiderăm valorile noastre adevărate și să ne așezăm viața în conexiune directă cu Sursa. Cum acest lucru s-a întâmplat doar sporadic, s-a îngăduit un plan mai agresiv ca cel din 2020. 2021 s-a identificat prin schimbarea la nivel personal, prin puterea lui 1. 2022 vorbește de schimbarea la nivel social: în familie, în parteneriate, în diplomație, în sistemul de învățământ. Aceasta este puterea lui 2. Totul depinde de comunicare. După ce ne-am schimbat la nivel de individ, avem nevoie să ne schimbăm la nivel de interacțiune cu ceilalți.

Frumusețea nu ține cont de vârstă! 8 femei normale au ales să devină modele pentru o zi, în cadrul campaniei Diversity by Femi.Eko Câte calorii are o supă? New York Roll, cel mai recent hit al patiseriei internaționale – la Angeline Cake Boutique

În același timp, este un an guvernat de emoții și de aceea inteligența emoțională joacă un rol primordial. Totodată, puterea lui 6 (2+2+2=6) ne îndeamnă la echilibru între lumea materială și lumea spirituală. Hexagonul este o formă esențială în geometria sacră și ne ajută sa ne aliniem la legile Universului. Să nu uitam albinele ce folosesc această formă de atâția ani. Anul acesta se caracterizează prin verbul “a fi” și nu prin cel de “a avea”, așa cum am spus în seminarul New Year Resolution. Așadar, haideți să ne definim prin ceea ce dorim să fim, nu să avem: un părinte mai bun, un copil mai respectuos, un partener mai onest.

 • Fiecare dintre noi a perceput pandemia într-un mod diferit, pentru nimeni probabil că nu a fost tocmai ușor. Ce putem face pentru noi și pentru cei din jur pentru a traversa cu bine astfel de momente de cumpănă din viețile noastre? Există o rețetă universal valabilă pentru a ne menține mintea și sufletul pe calea echilibrului?

Da, există și asta e dată de Kabbala. În seminariile mele de Kabbala, eu am dat chiar și cum s-a obținut aceasta formulă în decursul timpului. În esență, avem nevoie să devenim cauza, nu să fim efectul acțiunilor noastre. Atunci nu mai apare nimic din întâmplare în viețile noastre și nu mai suntem influențați de evenimentele exterioare. Certitudinea credinței este foarte importantă. Este un proces spiritual și nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Dar cu puțin antrenament și perseverență se obține.

Lansare URIAGE cu iz franțuzesc în grădina Ambasadei Franței din România Terapia Rejuvance – metoda de Lifting Facial Natural care poate reîntineri tenul chiar și cu zece ani Marea Unire ZU 2022: Ei sunt artiștii care vor cânta LIVE la ZU

2022 este un an guvernat de emoții, în care inteligența emoțională joacă un rol primordial

 • De ce această pandemie tocmai în acest moment, când se spune că trăim cele mai bune timpuri din istoria omenirii? Avem ceva de învățat din această lecție la nivel individual și colectiv?

Da, așa cum spuneam și mai devreme, omenirea avea nevoie de un eveniment de anvergură pentru a se reîntoarce la valorile sale autentice. Deși evoluția tehnologica a ajuns la un nivel aparent nemaîntâlnit până acum noi, ca și indivizi, nu ne-am adaptat la toate acestea. Gândiți-vă la copiii care sunt lăsați cu tableta în față ore în șir numai pentru a nu deranja părinții. Cum sunt acești copii educați? Ce relație au ei cu părinții? Ce abilități dezvoltă ei? Toate acestea se făceau înaintea erei tehnologice în familie sau cel mult de către bunici. Nu spun că această pandemie le-a luat copiilor tableta din mână, dar oamenii, fiind restricționati sa lucreze de acasă, au început sa privească cu alți ochi ce se întâmplă în familie. Așadar, ce am învățat din această pandemie? Să ne prețuim mai mult momentele împreună cu familia, să petrecem timp de calitate, sa ajutăm pe cei care nu au posibilitatea, să ne dăm seama cât de prețioasă este această planetă și cât contează sa ne refacem conexiunea cu natura.

Idei de activități în natură pentru cei mici și părinți, în zilele de toamnă Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40

Mai întâi să facem o călătorie înăuntrul nostru și apoi să pornim la drum!

 • Ne aflăm într-o perioadă în care ne lipsesc enorm călătoriile – pentru mulți dintre noi reprezentau o formă de a simți că trăim, că descoperim, că experimentăm, o formă de resetare mentală și psihologică. Cum să compensăm pentru ele, cum ne potolim dorul de lumea largă? Este suficient și eficient să călătorim înăuntrul nostru?

Chiar am o doamnă care mi-a spus că dorește să-și schimbe locuința actuală cu una cu vedere de vacanță. Întâi sa ne gândim la motivul real pentru care făceam călătoriile: fugeam de acasă, mergeam sa experimentam ce? Să descoperim ce? Să punem doar un steag pe globul pământesc care ne aduce aminte că am bifat o destinație? În răspunsul la aceste întrebări vom afla adevărul care stă la bază. Ce dorim să compensăm de fapt? Și acum sunt posibile călătoriile dacă ne dorim într-adevăr asta, dar mai întâi recomand să facem o călătorie înlăuntrul nostru și apoi să pornim la drum.

 • Dacă ar fi să extragem 3 dintre cele mai importante și dragi idei pentru suflet din cartea “Dieta minții” și pe care ați dori să le împărtășiți cu cititorii Garbo, care ar fi acestea?

- prima și cea mai importantă se află în prima parte a cărții numită Calea Căii, și anume faptul că maestrul este în noi

- a doua - experimentează mai multe căi spirituale sau sisteme ezoterice pentru a-ți găsi propria cale

- a treia - toate sunt interconectate: sănătate, relații și prosperitate materială. Nu poți avea una fără să ai alta și este un semnal clar când una nu funcționează bine, este un deficit de energie în echilibrul unitar.

Educația spirituală este, de fapt, lucrul pentru care am venit în această întrupare

 • Ce înseamnă dezvoltarea personală și ce înseamnă dezvoltarea spirituală? Se atrag cele două, se includ, au puncte tangente sau sunt perspective total diferite în devenirea noastră?

Dezvoltarea personală practic presupune dezvoltarea unor abilități care ne sunt necesare pentru o viață mai bună. Fie că dorim să fim asertivi, fie că dorim să cunoaștem cum putem să facem un time management eficient, fie că dorim o viață mai îndestulată, avem nevoie să învățăm ce abilități putem dobândi pentru a fi capabili să îndeplinim aceste obiective.

Părerea mea este că o dezvoltare personală fără o educație spirituală este doar un capriciu satisfăcut de un trend la modă. Educația spirituală este o componentă esențială a sufletului nostru și este, de fapt, lucrul pentru care am venit în această întrupare. Procesul evoluției este cel de acceptare a cine ești cu adevărat, un proces în care să înveți să te iubești pe tine însuți, cu bune și cu rele. Dezvoltarea spirituală te învață cum să fii mai blând cu tine ca să poți experimenta mai multe.

 • Nu puțini sunt cei care spun “dacă nu am noroc în dragoste, măcar să am la bani”... În mulți dintre noi este înrădăcinată această mentalitate a limitării, că nu putem succes pe toate planurile concomitent (să avem și o sănătate bună, de exemplu, și o familie frumoasă, și o carieră în care să ne simțim împliniți). Cum le putem avea pe toate fără să simțim că “cerem prea mult” și fără această expectativă a câștigului într-un plan și a pierderii într-un alt plan?

Părerea mea este că acesta este un program indus de credințele sociale. Așa cum spuneam mai sus, toate sunt interconectate. Un factor important în acest proces este prețuirea de sine, cum îmi place mie să spun, care este o treaptă superioară a stimei de sine și o alternativă nu atât de perimată a iubirii de sine. În momentul în care te prețuiești suficient lucrezi la evoluția ta spirituală astfel încât să nu te mai bazezi pe noroc, care este o atitudine limitativă și se bazează pe factori exterior, și devii cauza, nu efectul întâmplărilor din viața ta. Prin programul de evoluție spirituală Dieta Minții eu lucrez cu oamenii care doresc să facă aceasta în viața lor.

 • Care sunt acele aspecte pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne aflăm într-o suferință fizică (boală) și ne dorim vindecarea? Ce ne poate ajuta în acest proces al vindecării?

În primul rând e bine să știm cauza spirituală a acestei boli și să o înlăturăm, apoi lucram la reconectarea noastră cu Divinitatea prin implementarea unui program zilnic ce duce la sacralizarea vieții, ridicarea vibrației personale și eliminarea suferinței.

 • Cum să practicăm iubirea de sine astfel încât să ne îmbunătățim viețile și chiar cariera și afacerile?

Pe măsură ce evoluăm spiritual iubirea de sine capătă alte valențe mult mai complexe. Iubește tot ce vine către tine și-ți vei cultiva iubirea de sine. Un panaceu universal pentru iubirea de sine este de fapt un algoritm repetat în formula de afirmație și este: ”Mă iubesc și mă accept așa cum sunt”.

Prin cultivarea iubirii de sine până la nivelul prețuirii de sine, așa cum am spus mai sus, îți creezi Vibrația necesară pentru a atrage abundența în viata ta. Și, să nu uitam sa fim recunoscători pentru ceea ce suntem aici, acum.


Sunt redactor Garbo de ceva timp (probabil o crâmpeie în infinitatea universului) și o mică parte din identitatea mea se regăsește și în această căsuță virtuală a lucrurilor frumoase. Am absolvit Facultatea de Litere și...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri