28 Decembrie 2020 publicat în Lifestyle 39 share-uri

În timpul iernii, plimbările prin parc sunt o bună modalitate de a ne menține în formă, la fel cum o oră de patinaj ne poate pune la lucru mușchii.

Patinajul artistic este unul dintre cele mai frumoase sporturi și mulți copii visează să facă piruete pe gheață, la fel ca vedetele pe care le văd la televizor. Pentru cei mici, orice activitate fizică este importantă, iar sportul poate fi practicat indiferent de anotimp. De aceea, în timpul iernii, copiii se pot bucura din plin de beneficiile pe care patinajul le are asupra organismului.

Însă, nu doar cei mici au de câștigat când își petrec timpul pe gheață, ci și adulții. Iată câteva beneficii pe care patinajul le are asupra sănătății:

Ajută articulațiile și mușchii

Atunci când patinezi, aproape toate grupele de mușchi din organism lucrează, iar alunecarea implică sincronizarea picioarelor, un exercițiu important pentru flexibilitatea articulațiilor. De asemenea, patinajul întărește mușchii abdominali.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

La fel ca alte exerciții fizice, patinajul este benefic pentru sănătatea cardiovasculară, pentru că ajută la creșterea ritmului cardiac și la pomparea sângelui în organism. În plus, ceea ce este formidabil la acest sport e că nu îți dai seama că depui un efort fizic. Întreaga activitatea este una distractivă.

Îmbunătățește echilibrul și coordonarea

Întărirea musculaturii și flexibilitatea articulațiilor ajută la echilibrarea corpului. Același rezultat îl are și încercarea de a rămâne în picioare pe gheață. Când îți pui patinele și ieși pe gheață, îți tonifiezi musculatura și înveți să îți controlezi corpul. Iar acest lucru se întâmplă încă de la prima încercare de a patina.

Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

Potrivit Harvard Medical School, patinajul te ajută să arzi până la 200 de calorii într-o oră, astfel că este o modalitate excelentă de a slăbi sau de a-ți menține greutatea corporală la nivelul dorit, când este asociată cu o dietă sănătoasă.

Te ajută să scapi de stres

Sportul este o metodă eficientă de a te elibera de stres, deoarece în timpul exercițiilor sunt eliberate endorfine în creier, iar în timpul iernii patinajul poate fi soluția de care ai nevoie. Totodată, când înveți să patinezi, încrederea în forțele proprii crește. În plus, dacă ești dispus să înveți mișcări noi și sofisticate (mersul cu spatele, piruetele), vei reuși să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare.

Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Patinajul poate fi o activitate solitară, dar și una de grup. Când este posibil, mergi cu prietenii sau familia la un patinoar, pentru a petrece împreună o seară amuzantă, după o săptămână solicitantă. Efectele le vei simți imediat.

Îmbunătățește densitatea osoasă

Densitatea osoasă scade odată cu înaintarea în vârstă, în special în rândul femeilor. Prevenirea pierderii masei și a țesutului osos este importantă pentru a avea o postură corectă și pentru a preveni apariția unor boli, precum osteoporoza. Pe lângă introducerea vitaminei D și a calciului în dietă, poți plusa cu momente artistice pe gheață. Câteva sărituri, chiar și foarte joase, ajută la îmbunătățirea densității osoase.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Este important ca mișcările pe gheață să fie variate. Astfel, vei reuși să crești masa osoasă în zonele în care riscurile sunt mai mari, respectiv în talpă, glezne, picioare și șolduri.

Patinajul este, așadar, un sport care te ajută să te menții în formă, dar prezintă și beneficii la nivel mintal. Și, pentru că este o activitate distractivă, nu vei simți că depui vreun efort. Nu îți rămâne decât să îți cumperi o pereche de patine și să te bucuri de o zi relaxantă pe gheață.

Sursă foto: By FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri