Un credit reprezintă soluția perfectă atunci când ai nevoie de bani, de exemplu dacă vrei să-ți renovezi apartamentul sau să-ți schimbi mașina. Însă, indiferent de nevoile tale, primul pas în accesarea unui împrumut îl reprezintă efectuarea unei analize amănunțite.

Riscurile pe care le presupune un credit sunt numeroase, mai ales în contextul unei situații economice incerte, și poți ajunge cu ușurință în incapacitate de plată dacă nu îți faci propriile calcule. Iată ce trebuie să știi atunci când intenționezi să contractezi un credit.

Care sunt veniturile tale lunare

Este foarte important să știi pe ce anume te bazezi atunci când vrei să faci un împrumut. Salariul net este definitoriu pentru accesarea creditului deoarece în funcție de valoarea acestuia instituția financiară decide dacă îți va acorda creditul și ce sumă îți poate fi acordată.

Ce sumă ai nevoie să împrumuți

Știm cu toții că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, dar asta nu înseamnă că trebuie să te bazezi doar pe calculele băncii. Stabilești care este suma maximă de bani de care ai nevoie ținând cont de câștiguri și cheltuielile tale lunare. Există bănci care acceptă un grad de îndatorare de până la 60% din venit sau chiar și mai mare, iar dacă ajungi în cadrul instituției fără să știi ce sumă ai vrea să împrumuți te-ar putea tenta să iei mai mulți bani decât îți trebuie. Ai grijă să calculezi totul cu mare atenție dacă vrei să-ți permiți o viață decentă împreună cu rata la bancă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Cum arată istoricul tău bancar

Foarte multe persoane nu acordă atenție relațiilor anterioare derulate cu instituțiile bancare și, în momentul în care vor să acceseze un credit, află cu surprindere că nu pot primi un împrumut. Nu-ți neglija scorul de credit pentru că acesta are un impact major asupra împrumutului. Reputația ta de bun sau rău platnic este esențială atunci când vrei să iei bani de la bancă. Prin urmare, află cum arată istoricul tău bancar și optează pentru ștergerea informațiilor din biroul de credit în cazul în care observi că datele tale financiare sunt prezentate greșit sau îți prejudiciază imaginea.

Ce produs de finanțare ți se potrivește

În funcție de tipul de credit accesat, planificarea bugetară strictă s-ar putea să devină un lucru obligatoriu pentru foarte mulți ani de acum înainte. Așadar, stabilește care este destinația împrumutului de care ai nevoie. Îți dorești un credit de nevoi personale, pentru scopuri medicale, imobiliar, pentru studii sau achiziția de autoturisme? În funcție de nevoile tale poți determina mai ușor ce produs de finanțare ți se potrivește, mai ales că condițiile de creditare diferă foarte mult în funcție de tipul împrumutului.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Principiile de bază ale mașinii CNC

Cât vei plăti dobânda

Dobânzile pe care le vei achita pentru suma împrumutată pot face o diferență majoră în totalul plătit pentru un credit. Lunar, vei avea de plătit o dobândă care se calculează înmulțind suma împrumutată cu rata dobânzii și numărul de zile pentru care a fost încheiat împrumutul bancar. Aceasta poate fi variabilă sau fixă, iar pe lângă procentul inițial se adaugă și o rata medie a dobânzii în funcție de moneda creditului. În plus, apare pe lista dobânzilor și DAE, care exprimă valoarea totală a creditului. Dobânda anuală efectivă înglobează atât dobânzile lunare cât și comisioanele către bancă și taxele de administrare.

Care este perioada de împrumut

La solicitarea unui credit este important să iei în considerare și perioada de împrumut. Dacă vorbim de o locuință, s-ar putea să plătești rate la bancă timp de 30 de ani, în timp ce pentru un credit de nevoi personale perioada de împrumut nu poate depăși 5 ani. În funcție de tipul creditului ales încearcă să te orientezi spre o perioadă de timp cât mai scurtă care să-ți permită să plătești fără probleme întreaga sumă împrumutată.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Înainte de a solicita un credit este de preferat să determini în mod realist posibilitatea de a achita ratele lună de lună. Este vorba de o obligație suplimentară pe lângă celelalte cheltuieli, așa că înainte de a împrumuta bani asigură-te că nu te vei adânci mai mult în problemele financiare.

Sursă foto: By Bacho /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri