31 August 2020 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Parfumeria este o adevărată artă, creată din combinarea a zeci de arome diferite, ce formează o piramidă olfactivă.

Procesul de alegere a parfumului este mereu o adevărată  provocare, deoarece după testarea a 3 arome, nasul uman nu mai percepe la fel ca înainte parfumurile, drept motiv vei avea nevoie de o pauză și câteva boabe de cafea care să neutralizeze intensitatea compozițiilor anterioare. Cuvântul parfum provine din latină: „per fume“, ce denotă „prin fum“. În antichitate aromele  erau extrase din tămâie combinată cu plante parfumate, iar mirosul era răspândit datorită fumului extras din tămâia încinsă  de cărbuni. 

Care este corelația dintre un parfum și starea noastră emoțională?

Multiple studii au demonstrat că există o legătură strânsă dintre parfumuri și emoțiile umane. În momentul în care aplicăm o aromă preferată suntem învăluiți de o stare relaxantă, devenind brusc mai energici și plini de viață. Mirosurile sunt procesate în secțiunea primitivă a creierului, iar odată cu perceperea aromelor sinapsele  secretă anumiți hormoni  care ne influențează în mod direct starea de spirit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Care sunt cele mai populare arome naturale utilizate în producerea parfumurilor pentru femei?

Aromele de trandafir și iasomie sunt cele mai des utilizate în  parfumeria modernă. Acestea predomină în multiple parfumuri damă și sunt promovate de mărcile mondiale, datorită notelor sale universale.

În ce rezidă persistența parfumului?  

Persistența parfumului este în strânsă corelație cu nivelul de concentrație al uleiului esențial, cantitatea de alcool și apă utilizată în compoziție. Dacă o apă de toaletă poate avea până la  5% uleiuri esențiale, atunci un parfum depășește limita de 30%. Drept urmare, apa de toaletă rezistă pe piele în jur de 6 ore, iar parfumul până la 48 ore.

Structurarea  piramidei olfactive pe nivele

Piramida olfactivă este formată din − notele de vârf, de mijloc și de bază. Notele de vârf sunt cele pe care le percepi instantaneu după prima pulverizare. Acestea sunt extrem de ușoare și se evaporă rapid, trecând lejer în notele de mijloc. Pe când notele de bază se fac simțite abia după 10 minute - înglobând traseul aromat al parfumului. 

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Cum alegi un parfum în dependență de eveniment?

Când pleci la o întâlnire romantică optează pentru un parfum cu motive delicate de trandafir, vanilie și fructe.  Iar când mergi la oficiu aplică o aromă cu tonurile verzi și citrice - pentru o sursă inepuizabilă de energie și forță de muncă.  

Când nu este indicat să aplici un parfum? 

Nu este recomandat să aplici un parfum în timpul expunerii solare, deoarece cantitatea de alcool din compoziția acestuia  interacționează cu radiația ultravioletă și drept consecință poate  provoca iritații sau depigmentări ale  epidermei. 

Universul aromelor este unul extrem de versatil - nu ezita să-l descoperi!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri