Studiu: mai mult de trei sferturi dintre respondenții europeni vor să călătorească în afara țării în 2020

21 Iulie 2020 publicat în Lifestyle 1 share-uri

În timp ce efectele pandemiei continuă să limiteze turismul în Europa și în restul lumii, europenii continuă să spere la vacanțe în interiorul și în afara țărilor de proveniență.

Comunicat de presă

Conform ultimului studiu realizat de LuggageHero alături de All4Travel, mai mult de trei sferturi dintre respondenții din Europa încă speră la măcar o călătorie în afara țării până la finalul acestui an. Nici românii nu fac notă discordantă, 61% dintre ei afirmând că vacanțele în străinătate nu vor fi înlocuite de concediile petrecute în țară.

Destinații de vacanță

După relaxarea celor mai multe dintre restricțiile de călătorie, 37% dintre respondenții europeni au avut cel puțin o mini-vacanță în interiorul țării din care provin, iar alți 17% au călătorit deja în afara țării. Românii au fost mult mai dornici de escapade, 59% dintre ei menționând că deja au călătorit în interiorul țării, după ridicarea restricțiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut A contat cine a zbierat mai tare

Mai mult de trei sferturi dintre respondenții europeni (77%) au spus că încă își doresc să călătorească într-o altă țară în timpul acestui an. Dintre ei, 69% vor să viziteze cel puțin un oraș, iar 31% se vor limita doar la destinații în mijlocul naturii.

Comparând intențiile de călătorie în viitorul apropiat cu cele pentru restul anului, 30% dintre ei afirmă că nu vor călători în străinătate în lunile de vară datorită riscului de infectare cu noul coronavirus. Alți 17% spun că oricum nu își propuseseră să călătorească în afara țării în lunile de vară, independent de pandemie. Aproape două treimi dintre participanții europeni sunt mai optimiști privind posibilitatea de a călători în străinătate în timpul lunilor de toamnă.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Condițiile de zbor

În legătură cu modul în care companiile aeriene ajută în protejarea pasagerilor privind infectarea cu COVID-19, doar aproximativ o treime dintre participanții europeni (38%) au spus că au încredere să călătorească cu avionul. Alți 24% afirmă că nu au de ales, deci vor zbura chiar dacă nu sunt total încrezători în măsurile luate de companiile aeriene. Aproximativ un sfert dintre respondenții europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind mașina personală, pentru mai multă siguranță în timpul pandemiei.

Foto: By learesphoto /Shutterstock

Preferințe privind cazarea

Doar 39% dintre europenii care vor avea nevoie de cazare în 2020 afirmă că preferă camerele de hotel în defavoarea închirierilor pe termen scurt (AirBnB, Booking, etc.), pentru măsurile de igienă specifice perioadei de pandemie. Ceilalți 61% au încredere în măsurile pe care le iau administratorii locuințelor închiriate pe termen scurt pentru a asigura igiena necesară în această perioadă.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri