Pentru a te proteja cât mai mult în perioadele de caniculă, este recomandat să stai în locuri răcoroase, să te hidratezi regulat, dar și să îți alegi cu atenție ținutele.

Alegerea hainelor și accesoriilor poate influența semnificativ temperaturile pe care le resimți. În primul rând, este recomandat să porți haine subțiri și fluide, din materiale ușoare, precum inul. Acest lucru se aplică și bijuteriilor și pantofilor: cu cât sunt purtate mai aproape de corp, cu atât amplifică senzația de căldură.

Alege accesoriile potrivite

Pentru ținutele de vară, lejere, fluide, se recomandă accesoriile statement. Optează mai degrabă pentru câteva bratari spectaculoase, cu pietre semiprețioase naturale colorate, sau o pereche de cercei supradimensionați. Nu uita de pălăriile de paie și ochelarii de soare, dar nici de eșarfa cu care să îți prinzi lejer părul într-o coadă. Pentru a le schimba aspectul, pălăriile de paie pot fi accesorizate cu diverse eșarfe sau curele subțiri. În ceea ce privește ochelarii de soare, nu uita că funcția lor nu este doar estetică, ci trebuie să îți protejeze și ochii, așa că optează pentru lentile polarizate. Inspiră-te din ținutele anilor ‘70 și personalizează-ți ținutele cu coșuri sau poșete din paie sau rafie, decorate cu mărgele sau paiete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Poartă țesături ușoare

Bumbacul absoarbe 10-20% din umiditatea corporală, în timp ce poliesterul sau poliamida, țesături sintetice, absorb doar 3%. Un tricou sau lenjeria din bumbac va permite aerului să circule și pielii să respire. Renunță în această perioadă la piesele vestimentare din satin și țesături sintetice și alege mătasea, inul, bumbacul și bambusul. Cu cât țesăturile sunt mai fluide și permit pielii să respire mai mult, cu atât vor fi mai confortabile.

Adoptă culori deschise

Albul absoarbe de trei ori mai puțină căldură decât negrul. Din acest motiv, ținutele tale ar trebui să fie compuse din haine din țesături ușoare în culori deschise. Păstrează ținutele total monocrome în negru sau bleumarin pentru toamnă și iarnă. Totuși, nu renunța la mica rochie neagră accesorizată cu paiete, pentru o petrecere de seară sofisticată. Și nu uita să incluzi în garderobă în această perioadă o spectaculoasă rochie albă de seară.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Mizează pe fluiditate

Evită hainele foarte mulate și favorizează croielile mai largi, care urmăresc linia corpului. Obiectul vestimentar al sezonului este rochia lungă. Optează pentru rochiile cu mâneci scurte sau bretele, dar evită să mergi la birou în ținute cu bustiere în partea superioară, mai potrivite pentru plajă sau petreceri de seară. O altă alegere foarte potrivită pentru vară sunt salopetele vaporoase, cu pantaloni lungi sau scurți, cu ajutorul cărora poți obține o ținută estivală clasică. De asemenea, alege fuste lungi și vaporoase și pantalonii fluizi, colorați cu diverse imprimeuri, foarte ușor de purtat și de combinat cu piese de bază din garderobă. Nu uita să accesorizezi aceste ținute cu o curea, care îți va sublinia talia. Iar pentru ținutele office, mai elegante, ori întâlnirile formale, unde trebuie să respecți un anumit cod vestimentar, alege costumele din in și rochiile din mătase.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Poartă sandale

Cumpără-ți o nouă pereche de sandale în tendințe sau poartă modelul tău preferat din sezoanele trecute. Pentru a rămâne șic, mai ales la birou, păstrează modelul preferat de flip-flops pentru plajă sau petreceri și alege o pereche drăguță de sandale cu toc sau romane. Tocurile nu sunt obligatorii, mai ales dacă pui mai mult preț pe confort. Și nu uita de clasicele espadrile ușoare, care există și în versiuni sport și mai elegante.

În perioadele de caniculă, nu este întotdeauna ușor să îți alegi hainele potrivite. Dar sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță să îți compui ținute confortabile și cool.

Sursa foto: by Kelly McCrimmon /Unsplash 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri