Cand ne referim la stres avem in vedere 3 etape: cea de alarma, moment in care apar factorii de stres; etapa rezistentei in care incercam sa ne adaptam situatiei respective; si faza in care cedam sub presiunea factorilor perturbatori.
Cand ne referim la stres avem in vedere 3 etape: cea de alarma, moment in care apar factorii de stres; etapa rezistentei in care incercam sa ne adaptam situatiei respective; si faza in care cedam sub presiunea factorilor perturbatori.

Stresul la locul de munca

Cate dintre noi nu avem un loc de munca stresant? Stresul isi face aparitia cand cerintele depasesc capacitatea ta de a le rezolva. "Pana maine trebuie sa predai raportul privind firma X!". Chiar daca ai inca timp, faptul ca stii ca ai mult de lucru te face sa intri intr-o stare de panica si sa te lasi condusa de stres pana poti ajunge intr-o stare de epuizare chiar fara sa fi fost nevoie. De obicei iti revii cand situatia a fost indepartata.

Stresul este confundat si cu notiunea de competitie. Exista insa diferente majore, competitia te poate incuraja si stimula pe cand stresul te distruge treptat, dar sigur.

De ce apare stresul la munca?


- timp scurt, foarte mult de lucru
- relatia proasta cu seful
- conditiile improprii de lucru
- nesiguranta locului de munca
- schimbari bruste
- lipsa de comunicare
- conflictele dintre angajati

Se poate sa fie si o parte pozitiva? Depinde din ce punct de vedere privim. In cazurile in care lucrezi intr-un loc plictisitor poate ajungi sa ai nevoie de momente stresante pentru a iesi din rutina sau a fi putin ambitionata, sa primesti acel "sut in fund" ca sa mergi mai departe, spre un alt nivel al carierei tale.


Stresul si imbolnavirea


Fiind supusa zilnic unor stari de stres, risti sa te imbolnavesti. Ai grija cand simti ca s-a depasit o limita sa incearca sa te controlezi si sa eviti momentele cand iti creste tensiunea, simti dureri la nivelul stomacului, inima iti bate mult mai tare si simti ca traiesti intr-o lume paralela. Astfel, ar fi bine sa ai grija cu: hipertensiunea, bolile de stomac (in special ulcerul) si cu problemele cardiace. De asemenea, esti mult mai obosita, nu te poti odihni corespunzator si nu mai poti avea rezultatele dorite.
Din punct de vedere hormonal esti mult mai afectata, iti poate cadea parul mai mult si sa ajungi sa nu poti avea copii. Stresul iti afecteaza ciclul menstrual si poate sa creeze impotenta la barbati.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri