14 iunie - Sfântul proroc Elisei, succesorul în har al sfântului Ilie: Tradiții de Eliseiul grâului

12:06, 11 Iunie 2020 publicat în Lifestyle39 share-uri

Cine a fost sfântul proroc Elisei, cel despre care se spune că Dumnezeu i-a dăruit harul prorocirii prin sfântul Ilie și a săvârșit de două ori mai multe minuni decât acesta?

Menirea sa pe pământ a fost predestinată căci Dumnezeu i-a lăsat poruncă sfântului Ilie de a-l unge în locul său. Când profetul Ilie s-a înălțat la cer într-un car de foc, sfântul Elisei și-a început misiunea profetică pe o perioadă de 50 de ani, lăsându-și părinții și casa în care s-a născut. În timp ce căruță cu cai de foc se îndepărta în înălțimea cerului, cojocul sfântului Ilie a căzut pe pămant, iar Elisei l-a ținut și prețuit ca pe cea mai de preț comoară.

De asemenea, nu degeaba i s-a spus sfântului “Prorocul”. Sfântul Elisei a fost înzestrat cu har de la Dumnezeu, săvârșind multe și mari minuni în timpul vieții sale, dar făcând și prorociri care s-au adeverit ulterior. Se spune că numărul miracolelor pe care Dumnezeu le-a săvârșit prin sfântul Elisei este de două ori mai mare decât cele săvârșite de sfântul Ilie. Se spune că el este cel care, asemenea lui Moise, a despărțit în două apele Iordanului, i-a mustrat pe cei care comiteau nedreptăți și pe cei care îi asupreau pe ceilalți, a transformat apa amară de la Ierihon în apă dulce, a vindecat oameni de lepră (pe ofițerul sirian Neeman), a înmulțit untdelemn și pâine pentru a servi drept hrană oamenilor, l-a rugat pe Dumnezeu să învieze un copil și așa a fost.

Citeste si:
Povestea femeilor
Povestea femeilor

Sfântul a murit în anul 839 I.H. 

Foto fr si main: By ChiccoDodiFC /Shutterstock

Citeste si:
29 de Afirmații pentru îmbunătățirea relațiilor cu cei dragi și...
29 de Afirmații pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri