11 Iunie 2020 publicat în Lifestyle 57 share-uri

Cine a fost sfântul proroc Elisei, cel despre care se spune că Dumnezeu i-a dăruit harul prorocirii prin sfântul Ilie și a săvârșit de două ori mai multe minuni decât acesta?

Menirea sa pe pământ a fost predestinată căci Dumnezeu i-a lăsat poruncă sfântului Ilie de a-l unge în locul său. Când profetul Ilie s-a înălțat la cer într-un car de foc, sfântul Elisei și-a început misiunea profetică pe o perioadă de 50 de ani, lăsându-și părinții și casa în care s-a născut. În timp ce căruță cu cai de foc se îndepărta în înălțimea cerului, cojocul sfântului Ilie a căzut pe pămant, iar Elisei l-a ținut și prețuit ca pe cea mai de preț comoară.

De asemenea, nu degeaba i s-a spus sfântului “Prorocul”. Sfântul Elisei a fost înzestrat cu har de la Dumnezeu, săvârșind multe și mari minuni în timpul vieții sale, dar făcând și prorociri care s-au adeverit ulterior. Se spune că numărul miracolelor pe care Dumnezeu le-a săvârșit prin sfântul Elisei este de două ori mai mare decât cele săvârșite de sfântul Ilie. Se spune că el este cel care, asemenea lui Moise, a despărțit în două apele Iordanului, i-a mustrat pe cei care comiteau nedreptăți și pe cei care îi asupreau pe ceilalți, a transformat apa amară de la Ierihon în apă dulce, a vindecat oameni de lepră (pe ofițerul sirian Neeman), a înmulțit untdelemn și pâine pentru a servi drept hrană oamenilor, l-a rugat pe Dumnezeu să învieze un copil și așa a fost.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sfântul a murit în anul 839 I.H. 

Foto fr si main: By ChiccoDodiFC /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri