27 Mai 2020 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Indiferent de situația în care ne regăsim în acest moment, nu trebuie să uităm cât de important este să avem grijă de pielea noastră și de modul în care arătăm.

Deși uneori te poți simți copleșită de responsabilitățile zilnice, e important să stabilești un ritual de îngrijire acasă care nu doar că te va ajuta să te simți bine în corpul tău, ci îți va da și încrederea de care ai nevoie.

De altfel, există numeroase ritualuri de îngrijire pe care le putem face acasă, de la hidratarea corectă a pielii și până la menținerea sănătății părului. Iată, așadar, câteva sfaturi care cu siguranță îți vor fi utile:

Oferă-ți un ritual complet de detoxifiere

Începe cu o baie caldă, urmată apoi de un ritual complet de exfoliere și hidratare a pielii. Evită să folosești apă fierbinte, mai ales dacă ai pielea uscată, deoarece se poate deshidrata și mai mult și își va pierde strălucirea. Odată ce ai ieșit din duș, folosește un exfoliant blând cu pielea, evitând produsele pe bază de acid glicolic, pentru a îndepărta celulele moarte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Apoi, aplică crema hidratantă preferată pentru a păstra pielea sănătoasă, fină și strălucitoare. Ține cont că e mai bine să aplici crema hidratantă masând ușor cu ambele mâini, cu mișcări circulare. În acest fel crema va pătrunde mai bine în piele și te vei bucura de o sesiune de masaj binemeritată.

Păstrează-ți pielea fină

În afară de exfoliere și aplicarea unei creme hidratante, la fel de important este să îndepărtezi părul nedorit pentru a-ți păstra pielea sănătoasă și strălucitoare. De altfel, epilatul este unul dintre principalele ritualuri de îngrijire pe care orice femeie ar trebui să le respecte.

Înainte de a trece la treabă, mai ales dacă e prima dată când te epilezi pe cont propriu, ține cont de câteva sfaturi utile pentru epilarea eficienta acasa și alege varianta cea mai potrivită pentru tine. O metodă rapidă și la îndemână este să optezi pentru folosirea unor aparate de epilat, de la cele clasice și până la cele pe care le poți folosi în duș sau cele care sunt dotate cu capete speciale pentru masaj sau exfoliere.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Nu uita de măști

În prezent, poți găsi tot soiul de măști, de la cele pentru față și până la cele pentru păr sau gât, cu diferite ingrediente care au rolul de a ne ajuta să avem o piele sănătoasă și un păr strălucitor. În cazul măștilor pentru față, acestea sunt esențiale pentru a curăța tenul de impurități, pentru a îndepărta celulele moarte și particulele de praf, astfel încât să îți simți pielea revigorată de fiecare dată. Folosește o mască pentru față de cel puțin două ori pe săptămână.

De asemenea, ar trebui să aplici o mască pentru păr tot de cel puțin două ori pe săptămână pentru a hidrata firele de păr cât mai bine. Eventual, poți aplica o mască peste noapte, care acționează asupra firelor de păr în timp ce dormi, iar a doua zi vei avea un păr fin și hidratat.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Ai grijă de sănătatea părului

În afară de folosirea unor măști pentru păr, mai există câteva reguli de care ar trebui să ții cont pentru a avea un păr sănătos. De exemplu, ar trebui să reduci frecvența spălatului pe cap și, în loc să te speli zilnic, e suficient să faci asta de cel mult trei ori pe săptămână. Dacă te speli des, părul se va usca și își va pierde strălucirea.

De asemenea, folosește un șampon potrivit pentru tipul tău de păr și aplică balsamul doar de la jumătatea firelor de păr către vârfuri. Dacă simți nevoia, poți folosi șampon uscat între spălări pentru a menține aspectul curat al părului.

În concluzie, poți folosi în mod productiv timpul petrecut acasă pentru un ritual complet de îngrijire. Nu doar că te vei răsfăța, ci vei reuși să previi în acest fel diferite probleme ale pielii sau ale părului. În plus, atunci când te simți bine în pielea ta, vei avea mai multă încredere în forțele proprii.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Sursa foto: By LStockStudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri