Iată câteva tehnici pe care le poţi adopta pentru a reduce din oboseala resimţită dimineaţa şi a-ţi începe ziua în formă maximă:

De obicei, nu prea te gândeşti la ritmul veghe/ somn decât atunci când ajungi să suferi de insomnii. Te trezeşti dimineața și mergi la serviciu sau te ocupi de problemele curente fără să îţi pui întrebarea „trebuie să mă ridic din pat sau nu?”. Una dintre problemele cu care se confruntă numeroase persoane în prezent este aceea că, din cauza izolării, programul cotidian nu mai este atât de strict. Iar acest fapt poate avea drept consecinţă şi probleme legate de momentul trezirii de dimineaţă.

Vei fi mai somnoroasă în timpul zilei, momentul în care te ridici din pat dimineaţa va fi mai dificil, calitatea somnului va avea de suferit. Greşeala pe care au făcut-o mulţi în această perioadă este aceea că, având în vedere că este o situaţie temporară, nu au menţinut ritmul obișnuit, motiv pentru care le va fi mult mai dificil să revină la viaţa anterioară. Toată lumea are nevoie de un anumit ritm, dar acesta trebuie să fie adaptat fiecăruia. Iată câteva tehnici pe care le poţi adopta pentru a reduce din oboseala resimţită dimineaţa şi a-ţi începe ziua în formă maximă:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Culcă-te mai devreme

Trebuie să îţi aminteşti mereu această regulă de bază: pentru a-ţi începe bine ziua, trebuie să dormi suficient. Deci, dacă trebuie să te trezești devreme, trebuie să te culci devreme. Adulţii cu vârste între 18 şi 64 de ani au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte, în timp ce celor mai în vârstă le sunt suficiente 7-8 ore. Însă totul depinde de organismul fiecăruia. Deci, în funcţie de cât timp ştii că ai nevoie pentru a te odihni şi de momentul la care trebuie să te trezeşti, tot ce trebuie să faci este să calculezi ora la care trebuie să te culci.

Nu te trezi brusc

Trezește-te cu ajutorul luminii progresive. Multe sisteme de alarmă sunt concepute astăzi pentru a crește treptat nivelul luminii, similar răsăritului de soare. Poți folosi niște boxe bluetooth, care, pe lângă faptul că pot funcționa ca sistem de alarmă dimineața, îți vor îmbunătăți starea de spirit cu puțină muzică. Și, pentru că vorbim de sunete, trebuie să mai știi că cele de alarmă stridente sau zgomotoase sunt asociate unei stări de pesimism, deci evită-le. Dacă nu reușești să te dai jos din pat imediat, acordă-ți câteva minute pentru a face câteva mișcări de stretching.

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Foto: Photo by Burst from Pexels 

Hidratează-te

Imediat ce te-ai dat jos din pat, bea un pahar mare cu apă. Dacă îţi place, poţi pune în apă sucul unei jumătăţi de lămâi. Este un gest simplu, care te va ajuta să te hidratezi şi să elimini din organism toxinele acumulate peste noapte.

Fă puţină mişcare

Rezervă-ţi măcar un sfert de oră pentru exerciţii fizice. Fie că faci exerciţii de întindere, yoga, pilates sau sari coarda, este un minimum necesar pentru a pune corpul în funcţiune.

Fă un duş călduţ

Alocă-ţi măcar zece minute pentru a face un duş călduţ şi lung, pentru a trezi corpul. Profită de acest moment privilegiat pentru a te gândi la lucruri pozitive care te aşteaptă peste zi. Să iei prânzul cu persoana iubită, să te joci cu copiii, să petreci câteva momente alături de prietene, chiar şi dacă numai cu ajutorul unor aplicaţii online.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Pregăteşte cafeaua cu o seară înainte

Pregăteşte tot ceea ce ai nevoie pentru cafea sau ceai cu o seară înainte. Dimineaţa, tot ceea ce ai de făcut este să apeşi butonul cafetierei. Atunci când vei ieşi de la duş, te va întâmpina mirosul cafelei proaspăt preparate. Regula este valabilă şi pentru persoanele care obişnuiesc să bea ceai: dacă totul este pregătit dinainte, va dura mult mai puţin să îl fierbi dimineaţa.

Nu uita de micul dejun

Foto: Photo by Trang Doan from Pexels

Mulți specialişti în nutriţie sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. De aceea, este esențial să îi oferi organismului tot ceea ce are nevoie pentru a-şi face plinul de energie. Un mic dejun ideal trebuie să includă alimente de sezon din mai multe categorii. În funcţie de obiceiurile fiecăruia, poate să varieze de la o zi la alta sau în weekend ori poate fi zilnic acelaşi. Un mic dejun echilibrat poate conține un aliment bogat în proteine, precum oul, iaurtul sau brânzeturile, fructe/ legume şi un produs bogat în glucide, ca pâinea sau cerealele.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Tehnicile de mai sus îţi vor fi utile doar dacă se vor transforma în obiceiuri. Deci, un lucru la fel de important este disciplina. Iar dacă îţi vei începe ziua într-o formă bună, vei privi poate cu mai mult optimism lucrurile mai dificile pe care le ai de făcut ulterior.

Sursa foto fr si main: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri