, 8 Aprilie 2020 publicat în Lifestyle 14 share-uri

5 lucruri pe care să ți le amintești ori de câte ori te simți copleșită de viață, evenimente, circumstanțe sau greutăți căci te vor ajuta să îți schimbi starea de spirit...

Amintește-ți că... 

1. Poate că într-o clipită, preț de câteva minute sau ceasuri, de-a lungul a mai multor zile sau săptămâni sau chiar luni, poate chiar pe parcursul mai multor ani, dar totul se schimbă. Și se va schimba căci schimbarea este legea firească a lucrurilor. Așa cum vine va și trece, iar apoi va veni altceva și acel altceva va trece și el. Și va apărea încă ceva. Și noi tot acolo vom fi încercând să aducem lucrurile la un echilibru. Este important să ne ancorăm puternic în pământ și în noi înșine, dar să fim flexibili ca trestiile și cristalini ca apa și să ne lăsăm duși de fluxul schimbării în locul în care suntem destinați să ajungem.  

Foto: By GlebSStock /Shutterstock

2. Ceea ce avem cu adevărat în mâinile noastre este prezentul, momentul de ACUM. Trecutul îl ducem în sufletele noastre. Bun sau rău, nu poate fi schimbat. Lăsăm în urmă ce e rău, ne inspirăm din ce e bun și din toate învățăm câte puțin. El ne inspiră și ne învață ce să facem mai bine acum, iar viitorul îl construim în mintea noastră și acționând pas cu pas în prezent. Cu cât plantăm mai multe gânduri pozitive și bune în prezent, încărcate de dragoste și dublate de acțiuni pozitive, cu atât mai frumos ni se va contura viitorul.

3. Și dacă tot avem prezentul, să îl trăim din plin, cum putem mai bine. Nu, nu trebuie să facem lucruri extravagante sau scumpe ca să ne simțim vii și să ne bucurăm de viață. Nu e atât de complicat pe cât pare să îți faci călătoria frumoasă. De fapt, minunile cele mai mari sunt în lucrurile cele mai simple și mici. Bucurați-vă de răsăritul și de apusul de zi cu zi. De gustul unui ceai într-o zi de iarnă sau de cel al unei limonade vara. De minunile rozalii agățate primăvara de crengile copacilor, de explozia de verde. De mirosul de căpșuni sau pepene roșu.

Dacă puteți admira steluțele seara, vă puteți considera cu adevărat norocoși. Dacă persoana iubită va zâmbește dimineața, zâmbiți-i înapoi. Aveți credință și recunoștință, mulțumiți și rugați-vă. Spuneți “te iubesc” cât puteți de des, cu unica condiție să fie din inimă. Îmbrățișați și oferiți cu sinceritate și autenticitate. Fericirea e mai simplă decât hățisurile în care o căutăm noi.

4. Dacă simți că nu mai poți, amintește-ți cât de mult ai putut și înainte și de fiecare dată când ai simțit că ajungi la capătul puterilor. Ești mult mai puternic (a) decât poate o conștientizezi. Nu ne naștem puternici, dar devenim. Cu fiecare clipă în care nu renunți și îi convingi și pe alții să zâmbească și să meargă mai departe, devii mai puternică.

 Gândește-te la bunicii și părinții tăi care au trecut prin momente foarte grele de-a lungul vieții (războaie, foamete, lipsuri, comunism) cum nu s-au dat niciodată bătuți. Adu-ți aminte că, în ciuda faptului că au fost foarte încercați de viață și circumstanțe, nu și-au pierdut niciodată acea gingășie sufletească și bunătate. Ei vedeau lumea tot în roz și mai mult bine în jur decât rău.

5. Și apropo de bunătate, da, oamenii sunt mai mult buni decât răi. Doar că unii uită sau se lasă învinși de greutățile vieții și se amărăsc, unii uită de ei înșiși și de adevărata lor natură interioară și se lasă învinși de egoism. Oamenii răi sunt oameni care și-au capitulate armele în fața vieții în ciuda faptului că poate, în plan material, par niște învingători.

Iubiți-i deopotrivă și fiți buni cu toată lumea deopotrivă. Chiar și oamenii răi, cu cât sunt mai iubiți, cu atât mai buni devin și vor caută o ocazie pentru a se întoarce la binele existent în ei din naștere. Să fii bun cu ceilalți, dar și cu tine înseamnă să te iubești, să te respecți și să te indumnezeiesti. Iubirea vindecă și este cel mai bun medicament.

Foto fr si main: By Butsaya /Shutterstock


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri