16 Ianuarie 2020 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Fie că sunt schimbări mici, fie că sunt schimbări majore, setează-ți obiective realiste și fără teamă de eșec.

Poate una dintre cele mai de neînțeles zile ale anului, 1 ianuarie este momentul potrivit pentru a porni într-o misiune de schimbare personală. Este adevărat, poți face oricând schimbări atât timp cât ți-ai planificat bine obiectivele, dar mai ales știi ce îți dorești.

Fie că sunt schimbări mici, precum o atenție mai mare acordată facturilor pe care trebuie să le plătești și le amâni lunar, fie că sunt schimbări majore, precum achiziționarea unei case sau a unei mașini, setează-ți obiective realiste și fără teamă de eșec.

De exemplu, creează-ți un document în Excel cu toate cheltuielile lunare și facturile care trebuie plătite în cursul anului. Și nu doar atât, verifică fiecare act pe care îl ai și ține evidența acestuia. Poți să utilizezi Google Calendar pentru a-ți programa facturile și cheltuielile de la verificare si cumparare rca, până la plata abonamentului de la sală. Este o metodă utilă, simplă și extrem de eficientă. Ce zici?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Evaluează-ți vechile țeluri

Dacă în 2019 nu ți-ai propus nimic special, încearcă să te întorci în timp și să găsești fiecare moment de împlinire pe care l-ai simțit. Felicită-te pentru lucrurile bine făcute și clipele de victorie, apoi evaluează obiectivele pe care nu le-ai îndeplinit și modul în care acest lucru ți-a influențat viața.

Ți-ai îndeplinit visuri care nu au fost suficient de satisfăcătoare pe cât ai crezut? Ai evitat anumite țeluri deoarece ai simțit că nu este momentul pentru ele? Ți-ai setat prea multe visuri sau pur și simplu nu ți-ai creat suficiente planuri?

Acestea sunt câteva întrebări pe care le poți formula pentru a evalua anul 2019. Dacă îți iei timp de gândire pentru a reflecta la aceste lucruri, o să știi mult mai bine ce îți dorești, ce trebuie să schimbi la tine și cum să îți urmărești obiectivele.

Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

Iubește-te necondiționat

Da, da! Este nevoie de încredere maximă în propria persoană pentru a-ți recunoaște defectele și pentru a ajunge să le recunoști conștient fără să te critici. De foarte multe ori, din cauza neîncrederii și a deznădejdii nu ne exploatăm potențialul maxim și, prin urmare, nu ajungem să ne îndeplinim visurile.

Atunci când îți setezi țeluri, încearcă să nu te critici. Fii blândă cu tine! La sfârșitul zilei poate nu vei reuși să duci la capăt toate planurile și este ok așa! Recunoaște-ți meritele indiferent de situație.

De altfel, știi bine că neîndeplinirea unui vis nu înseamnă că nu ești capabilă de lucruri mărețe. Poate că nu trebuie să le duci la îndeplinire, poate că ai găsit între timp ceva mai potrivit ție sau pur și simplu ți-ai investit timpul făcând ceva ce îți face inima să tresară de bucurie. Învață să nu te critici!

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Setează-ți „baby visuri"

Pornește de la visul inițial și deconstruiește-l în bucăți mai mici pe toată durata anului. De exemplu, poți să îți planifici trei țeluri, unul la fiecare patru luni. Apoi decide care dintre aceste visuri mici să fie motorul de pornire în aventura vieții tale.

Cum îți selectezi „baby visurile‟? Iată câteva modalități pentru a le determina:

  • Gândește-te la aceste trei visuri ca la niște stații de tren pe care trebuie să le traversezi în calea spre destinația finală, anume visul cel mai mare, inițial, despre care am vorbit mai sus.
  • Încearcă să identifici trei componente emoționale, financiare sau profesinale separate ale visului inițial.
  • La final poți să îți setezi trei proiecte distincte care să te conducă la rezultatul dorit.

Setează-ți prioritățile

Trebuie să cunoști diferența dintre ceea ce trebuie făcut și ceea ce ar fi frumos să fie făcut. Sortează-ți ideile după prioritate, ceea ce este important și ceea ce este urgent! Sunt câteva modalități care să te ajute în prioritizarea obiectivelor:

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii
  • În primul rând, recunoaște care sunt aspectele fără de care nu îți poți îndeplini visurile.
  • În al doilea rând, identifică planurile urgente.
  • În al treilea rând, gândește-te care sunt sarcinile care trebuie duse la bun sfârșit pentru a te apuca de altele.

Dacă știi ce îți dorești și ți-ai setat lucid planurile alături de priorități, vei reuși să duci la capăt tot ce ți-ai propus. Ideea este să fii hotărâtă și să lași amânarea pe niciodată! R. J. Mitte spunea că „Poți face orice dacă îți stabilești țeluri. Trebuie doar să te forțezi puțin!‟.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri