Iată ce pot face părinții, acasă, pentru a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale copiilor.

7. Învață-i să își stabilească obiective și să planifice

Aceste două abilități sunt părți esențiale ale succesului antreprenorial. Sunt obiceiuri pozitive care îi or ajută mult. Cu cât vor învăța mai devreme să le aplice, cu atât le va fi mai bine.

8. Încurajează munca în echipă

Nimeni nu poate să facă totul singur. Cu toții avem nevoie de ajutor câteodată pentru a ne îndeplini obiectivele. Cei mai de succes antreprenori își externalizează volumul mare de muncă și fac echipă cu persoane care le împărtășesc valorile. Copiii tăi trebuie să învețe cum să se joace cu ceilalți, astfel încât să atingă un obiectiv comun. Îi poți înscrie chiar și la sporturi de echipă.

9. Celebrează greșelile

Greșelile sunt un mod bun de a învățat lecții importante, care îi ajută pe copii să aibă un mindset antreprenorial. O greșeală înseamnă că ai încercat să faci un lucru nou și că nu ți-a fost teamă de eșec. Cu cât faci mai multe greșeli, cu atât înveți mai multe despre tine. În loc să-ți pedepsești copiii că au luat o notă proastă, încearcă să discuți cu ei care au fost factorii ce au dus la acest rezultat și gândiți-vă împreună la o metodă de a preveni rezultatele deja existente.

10. Fii tu un exemplu

Mulți antreprenori de succes spun că cel mai important lucru care i-a inspirat și motivat să atingă succesul antreprenorial a fost influența pe care au primit-o de la părinți. Deci fii tu exemplul pentru copiii tăi și pune în aplicare tot ceea ce îi înveți pe ei. Copiii tăi se inspiră atunci când te privesc și îți observă acțiunile. Atunci când le spui să învețe din greșeli, asigură-te că și tu înveți din greșelile tale. Atunci când le spui să fie răbdători și să aibă respect, fii și tu răbdător și respectuos.

* Informatii oferite de KEN Academy, instituție ce oferă un program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani.

Ken Academy îi încurajează pe părinți să îi susțină pe cei mici să își dezvolte abilitățile financiare și antreprenoriale, fie acasă, fie în cadrul programului KEN Academy. Înscrierile pentru anul școlar 2019-2020 sunt deschise deja.

Foto fr si main: By Tatyana Vyc /Shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 trucuri prin care poți încuraja copilul să fie antreprenor de mic.