31 Iulie 2019 publicat în Lifestyle 895 share-uri

Ce tip de relație se află între noi și realitatea pe care o trăim? Suntem noi cei care creăm ceea ce experimentăm în timpul vieții?

Vechile învățături ale marilor maeștri subliniază în mod evident rolul central al minții umane în raport cu materia. Din punctul acestora de vedere răspunsul fără echivoc este: Da, avem puterea de a crea realitatea.

“Cum totul este o reflectare a minții noastre, totul poate fi schimbat cu ajutorul minții.” - Budda

“Nu este materia cea care generează gândirea, ci gandurile noastre sunt cele care generează materie.” - Giordano Bruno (n.r. teolog și filosof italian din Epoca Renașterii)

“Orice gândești cu profundă intensitate se va petrece imediat.” - Paramhansa Yogananda ( n.r. guru și yoghin indian din sec XX)

Nu numai în învățăturile marilor maeștri, ci și în asa-zisele Legi Ezoterice este evidențiat rolul determinant pe care îl au gândurile în plăsmuirea realității noastre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

În același mod, în comunitățile spirituale de astăzi dominate de cultura auto-actualizării și evoluției personale, se vorbește despre Legea Atracției sau Legea Rezonanței care arată cum toate evenimentele din viața noastră, tot ce ni se întâmplă, ce ne place și oamenii pe care îi întâlnim - toate se datorează rezonanței. Atragem exact ceea ce ne seamănă: obiecte, evenimente și oameni care intră pe aceeași frecvență cu noi.

Îți recomandăm și: Înțelege Legea Atracției - cea mai puternică Lege din Univers

Dar ce înseamnă toate acestea? Știința acestui secol ne dă un răspuns: tot ceea ce ne înconjoară nu este altceva decât informație și energie. Totul, chiar și ceea ce percepem ca fiind neînsuflețit, în realitate, vibrează la o anumită frecventa. Astfel că și gândurile noastre nu sunt altceva decât forme de energie care interacționează cu tot ceea ce este în jur. Viața în sine este interacțiune la nivel energetic și vibrațional.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Imagine: Max4e Photo/ Shutterstock

Fizica cuantica a demonstrat cum rolul Observatorului este esențial și determinant, deoarece condiționează realitatea în mod efectiv. Dintre toate experimentele, a intrat deja în conștiința populră “Efectul observatorului” potrivit căruia, prezenta sau absenta unui subiect care observă, determină realitatea observată. Mai mule detalii despre acest concept, pe înțelesul tuturor, în clipul realizat de fizicianul român Cristian Presură.

Fizica cuantică afirmă că toate posibilele realități există în mod potențial într-un câmp cuantic, însă rămân ca posibilități până în momentul în care un subiect (Observatorul) le va permite să se manifeste în mod real.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Observarea este un act de creație iar conștiința este cea care creează. - Gregg Braden în Matricea Divină: Un pod ce leagă timpul, spațiul, mircolele și credința.

În învățăturile Budismului se crede că realitatea poate să existe numai aacolo unde mintea noastră creează un focus. - Gregg Braden în Matricea Divină: Un pod ce leagă timpul, spațiul, mircolele și credința.

* Cartea a fost tradusă și în limba română și poate fi achiziționată de aici.

Iată că, de la înțelepciunea vechilor maeștri spirituali, până la intuiția din lumea științifică de astăzi, este evident rolul hotărâtor pe care noi înșine îl avem ca plăsmuitori ai realității pe care o trăim. Gândirea și materia sunt interconectate...

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

SPIRITUALITATE: Cum să creăm o viață mai frumoasă?

O prima întrebare spontană ar fi: Putem avea un control asupra gândurilor nostre? Cercetările arată că în fiecare zi mintea ne este traversată de circa 60.000 de gânduri. De aici poate naște o adevărată problemă.

Faptul ca multe din gândurile noastre sunt create în mod inconștient și au rolul de a alimenta programele automate pe care noi nu reușim să le gestionăm în mod conștient. Aceste programe automate sunt rezultate de condiționări, traume, scheme automate sau convingeri pe care le-am experimentat ani și ani de-a rândul.

Acum este momentul să înțelegi de ce aceste învățături despre lumea în care trăim, despre faptul că noi creăm realitatea, au aparținut până acum în mănăstiri și comunități spirituale.

Pentru că a învăța să manipulăm realitatea, să ne rescriem programările și gândurile care funcționează pe pilot automat, adesea pe realități negative, ESTE O PRACTICĂ. Această practică presupune asumare, devotament și exercițiu. Presupune însușirea unor unelte de mindfulness - de calmare a minții care generează gânduri automate și de vindecare a traumelor, pentru a face loc unor noi realități. Acelor realități pe care le alegem conștienți și în deplinătatea forței spirituale de care dispunem.

Ceea ce putem face pentru început este să începem să observăm gândurile pe care le generăm în mod cotidian.

Îți recomandăm și - Legea Atractiei: Aceste 3 cuvinte cu vibratie scazuta iti limiteaza viata. Inceteaza sa le mai folosesti, chiar de azi!

Este foarte important să ne dăruim timpul necesar și să ascultăm partea noastră cea mai profundă: sufletul nostru. Să lăsăm spațiul necesar dorințelor și visurilor autentice și nu celor inundate de egoism.

Atunci când mintea noastră este perfect aliniată cu sufletul nostru, gândurile noastre vor produce efecte pozitive generatoare de fericire în viața noastră.

Imagine homepage: Lia Koltyrina/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri