29 Iulie 2019 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Acestea sunt orasele europene care fac eforturi mari pentru a fi sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator:

Comunicat de presa

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a gasit orasele europene care fac eforturi mari pentru a fi sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Toate acestea au primit titlul de „Capitala Verde Europeana” in cadrul concursului organizat de Comisia Europeana.

Conform studiului recent efectuat de echipa momondo, 37% dintre romani au declarat ca vor merge intr-un City Break in 2019. Nu este deloc surprinzator faptul ca cei mai multi dintre ei si-ar dori ca, pe langa explorarea oraselor si vizitarea obiectivelor turistice, sa se poata relaxa intr-un mediu mai linistit si mai prietenos cu sanatatea lor. Fie ca urmaresc sa petreaca o dupa-amiaza in parc sau sa faca un tur al orasului pe bicicleta, turistii romani isi doresc sa beneficieze cat mai mult de oportunitatile „verzi” care, poate, le lipsesc acasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Top 3 cele mai recente titluri

In 2019 Capitala Verde Europeana este Oslo, care impresioneaza prin abordarea sa holistica, ingrijindu-se de un spectru larg de domenii, printre care: biodiversitate, transport public, sau sanatatea cetatenilor. Turistii care planifica un city break aici, vor putea sa se bucure de spatiul tot mai mult oferit pietonilor, in detrimentul masinilor, precum si de spatiile verzi care se impart in intregul oras.

Foto: Oslo; By Damien VERRIER /Shutterstock

Pentru anul 2020, Lisabona a fost aleasa pentru a pune in valoare strategia de imbunatatire a calitatii vietii cetatenilor si turistilor din capitala Portugaliei. Dezvoltarea transportului public electric (tramvai, masini electrice, biciclete electrice), performanta in reducerea pierderii apei din sistemul public si a refolosirii ei pentru irigatii sau curatenie stradala si accentul pus pe integrarea cetatenilor in misiunea de a face din Lisabona un oras sustenabil, i-au adus titlul de Capitala Verde Europeana a anului 2020.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit
Foto: Lisabona; By Sean Pavone /Shutterstock

In urma cu cateva saptamani Lahti (Finlanda) a fost anuntat ca urmatorul oras apreciat pentru eforturile sale de a contribui la sanatatea locuitorilor. Incepand cu anul 1997, orasul a inceput sa lucreze la imbunatatirea calitatii aerului, obisnuind companii locale sa o monitorizeze si sa contribuie la cresterea ei.

Foto: Lahti; By Telia /Shutterstock

De asemenea, un spectaculos procent de 99% dintre cetateni locuiesc la maxim 300m distanta de un spatiu verde urban, ceea ce le permite ca in timpul liber sa faca drumetii, sa pescuiasca, sau chiar sa culeaga fructe de padure sau ciuperci. Politicile de reciclare sau de includere a cetatenilor in dezvoltarea sustenabila a orasului au contribuit si ele la obtinerea titlului de oras verde.
 

Alte orase premiate 

Din anul 2010, cand a luat nastere acest proiect, inca 9 orase au fost premiate pentru eforturile lor privind sustenabilitatea, iar dintre acestea cele mai vizitate de catre turistii romani sunt Stockholm (2010), Hamburg (2011), Nantes (2013) si Copenhaga (2014). 

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Nantes; By saiko3p /Shutterstock

Incepand cu anul 2015 a luat nastere „The European Green Leaf Award”, o competitie similara adresata oraselor mai mici iar printre cele premiate se numara: Limerick (Irlanda) si Mechelen (Belgia) - 2020; Cornellà de Llobregat (Spania) si Horst aan de Maas (Olanda) - 2019; Torres Vedras (Portugalia) - 2015.

In Romania nu exista orase cu strategii coerente privind dezvoltarea sustenabila, dar cele care au fost norocoase privind suprafetele verzi / cap de locuitor sunt Cavnic (674,1 m2) si Baia Mare (119,2 m2), conform Institutului National de Statistica. Pe langa versiunile albe din timpul iernii, cand cei mai multi turisti vin aici pentru a se bucura de zapada si sporturile aferente, ambele localitati sunt preferate de romanii care doresc sa exploreze traseele montane din partea de nord a tarii, manastirile sau celelalte obiective turistice din apropiere (Nu ratati Cimitirul Vesel de la Sapanta sau Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetu Marmatiei!).

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Leagăn pentru toată copilăria Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

In ceea ce priveste folosirea resurselor regenerabile, Alba Iulia se bucura de un procent foarte bun (99%), mai ales datorita hidrocentralelor care alimenteaza orasul (conform unui studiu al Carbon Disclosure Project). Turistii obisnuiesc sa petreaca timp de calitate vizitand Cetatea Alba Carolina, sau folosesc locatia ca baza pentru vizitele locurilor din apropiere (Cetatea Devei sau Transalpina).

Foto homepage: Stockholm; By Oleksiy Mark /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri