Sfaturi pentru o vacanță reușită: ce să ai în vedere când te pregătești de concediu

26 Iulie 2019 publicat în Lifestyle 17 share-uri

Ia în calcul câteva aspecte atât în timpul vacanței, cât și înainte de a pleca la drum:

Când decizi să pleci în vacanță, în mintea ta apar doar imagini cu tine stând la plajă, cu o limonadă sau cu un cocktail în mână. Dacă mergi într-o zonă de munte, deja te imaginezi alergând prin zăpadă și bând un ceai cald în apropierea pădurii. Doar că, uneori, se poate întâmpla ca planurile pe care ți le faci de acasă să nu coincidă în totalitate cu ce se va întâmpla în vacanță. Poți evita acest lucru dacă ești preventivă și iei în calcul câteva aspecte atât în timpul vacanței, cât și înainte de a pleca la drum.

Folosește telefonul mobil ca sursă de informare

Ai ajuns la destinația dorită, una în care nu ai mai fost niciodată până acum. Dar nu știi încotro să mergi și nu poți cere ajutorul localnicilor deoarece nu aveți o limbă comună pe care să o vorbiți. În aceste momente, telefonul mobil îți va fi cel mai bun prieten deoarece cu siguranță îl vei folosi ca să găsești un loc în care să iei masa sau ca să afli ce mijloc de transport în comun te poate duce la obiectivele turistice la care vrei să ajungi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

De aceea, este foarte important ca atunci când ajungi la destinația de vacanță și decizi să pleci în vizitarea zonei să ai bateria telefonului încărcată, dar și să te asiguri că ai acces la internet de pe acesta. Vei vedea că totul va fi mult mai ușor astfel deoarece nu va trebui decât să tastezi ce te interesează și telefonul îți va oferi toate informațiile necesare. Acum nu trebuie să te mai chinui cu hărți mari și greu de folosit pentru că găsești orice informație dorești doar accesând internetul de pe telefon.

Interesează-te de programele de vizitare

La obiectivele turistice foarte vizitate s-ar putea să fii nevoită să stai ore în șir la coadă pentru acces sau chiar să le găsești închise în ziua sau la ora la care vei ajunge tu la ele. Pentru a nu fi dezamăgită pentru că nu poți ajunge în locurile pe care ți-ai dorit cel mai mult să le admiri, recomandat este să te informezi din timp cu privire la orarul de vizitare a acestora. Caută online intervalul orar când sunt deschise pentru public și cumpără chiar și bilete de acces în acest mod pentru a nu mai sta la coadă atunci când ajungi.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

De asemenea, este o idee bună să îți faci un program pe care să îl urmezi pe cât posibil atunci când ajungi la destinație. În funcție de orar și de localizări, stabilește pentru fiecare zi de vacanță ce activități vrei să faci și ce vrei să vizitezi, astfel încât să ai timp să cunoști cât mai mult din orașul în care te afli. O bună organizare te va ajuta să faci economie de energie, de timp și poate chiar și de bani.

Fii pregătită pentru orice schimbare a vremii

În primul rând, caută prognoza meteo pentru destinația ta de vacanță și pentru perioada în care vei fi plecată acolo. Desigur, dacă vei căuta aceste informații cu mult timp înainte de a pleca, e posibil ca ele să nu se adeverească în totalitate, dar îți poți face o idee despre ce haine să îți iei în bagaj. Totuși, vremea poate fi imprevizibilă și ar fi păcat ca o ploaie torențială sau frigul să îți strice vacanța.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Chiar dacă se anunță temperaturi ridicate și zile însorite, pune în geanta de călătorie și o umbrelă, o pelerină de ploaie, un pulover sau un hanorac și măcar o pereche de pantaloni lungi. Dacă vei avea aceste obiecte în bagaj vei putea continua vizitarea orașului fără să fii împiedicată de ploaie sau de temperaturile scăzute.

Nimic nu trebuie să îți strice vacanța pentru că aceasta reprezintă acele puține zile din an în care trebuie doar să te relaxezi și să petreci timp cu tine sau cu persoanele foarte apropiate. De aceea, ia măsurile necesare pentru ca zilele tale de concediu să fie exact așa cum îți dorești.

Sursă foto: By TZIDO SUN /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri