15 Mai 2019 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Iata care sunt concluziile la care au ajuns specialistii in ceea ce priveste avantajele consumului de cafea:

Un ritual zilnic fara de care multi dintre noi nu concep sa isi inceapa ziua, savurarea cafelei de dimineata prezinta numeroase beneficii pentru sanatate. Dincolo de relaxare si energizare, consumul de cafea te va ajuta sa te simti mai bine si sa fii mai sanatos. Iata care sunt beneficiile pe care ti le aduce cafeaua, mai ales daca este preparata la filtru.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de cafea la filtru

Cafeaua contine in special cofeina, substanta care determina starea de energie pe care o simtim dupa ce consumam aceasta bautura. Dar, pe langa cofeina, in cafea se gasesc si antioxidanti, compusi care fac adevarate minuni pentru sanatatea noastra.  Studiile au demonstrat efectul benefic al cafelei in ceea ce priveste sanatatea organismului.

Iata care sunt concluziile la care au ajuns specialistii in ceea ce priveste avantajele consumului de cafea:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor
  • Reducerea riscului de aparitie a bolilor coronariene: Efectul benefic pentru inima si intregul sistem cardiovascular este observat mai ales la femei, in cazul unui consum moderat. Este adevarat ca poate fi identificata o crestere a tensiunii arteriale imediat dupa ce bem cafeaua, dar aceasta crestere este mica si cu efecte pe termen scurt.
  • Reducerea colesterolului rau din organism: Acest efect a fost observat mai ales in cazul consumului de cafea la filtru.
  • Incetinirea declinului cognitiv fiziologic provocat de inaintarea in varsta: Consumul moderat de cafea este asociat cu un risc scazut de dezvoltare a afectiunilor Parkinson si Alzheimer, deoarece cofeina stimuleaza sistemul vascular cerebral si reduce inflamatia la nivelul creierului.
Image by Free-Photos from Pixabay

Cum se obtine o cafea de calitate la filtru

Exista mai multe metode prin care poti prepara cafeaua. In functie de preferintele tale si de timpul pe care il ai la dispozitie, poti pregati cafea la espressor, la filtru sau la ibric. Cafeaua la filtru este cea mai simpla metoda de preparare, prin care vei obtine o bautura tare si aromata. Nu este de mirare faptul ca aceasta tehnica nu este folosita  doar acasa sau la birou, ci si in baruri si cafenele. Pentru a obtine cea mai buna cafea la filtru, trebuie respecti cateva reguli simple:

Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Foloseste boabe de cafea de calitate: Cumpara boabe de cafea tip Arabica proaspat prajite si macinate cu granulatie medie, nu foarte fina. Ideal ar fi insa, daca se poate, sa rasnesti chiar tu, acasa, boabele de cafea. In acest fel, acestea nu isi vor pierde din aroma si vei obtine o cafea mult mai gustoasa.

Foloseste doar apa filtrata pentru prepararea cafelei: Apa nu trebuie sa fie cu miros sau sa prezinte impuritati, motiv pentru care este recomandat sa o filtrezi inainte, cu ajutorul unui filtru special. De asemenea, apa nu trebuie sa fie fiarta, ci doar fierbinte (temperatura optima cuprinsa intre 91 si 96 de grade Celsius), pentru ca altfel aceasta isi va pierde gustul.

Intretinerea corecta a echipamentului folosit pentru prepararea cafelei: Filtrul metalic și suportul trebuie sa fie curatate dupa fiecare folosire pentru a nu afecta gustul cafelei.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog
Image by pixel2013 from Pixabay

In functie de tipul de cafea pe care il preferi, poti folosi un filtru de hartie sau unul metalic. Fiecare dintre acestea prezinta avantajele sale, ambele tipuri de filtre contribuind la preparare unei cafele aromate, cu gust intens.

Metoda de preparare este foarte simpla:

  • Pune filtrul in suport, umple rezervorul cu apa si porneste aparatul pentru ca apa sa se preincalzeasca.
  • Adauga 60 de grame de cafea macinata la un litru de apa.

Iata cat de simplu este sa prepari o cafea buna la filtru si cate avantaje ofera aceasta bautura aromata pentru sanatatea ta! Urmeaza aceste reguli simple recomandate de experti si pregateste o cafea perfecta in bucataria de acasa. 

Image by Free-Photos from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri