Harta dragostei: cine sunt românii care își caută iubirea online

București, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele cu cele mai multe persoane care își caută un partener online, arată datele Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România.

Comunicat de presă

Media de vârstă este de 28-34 de ani, în cazul femeilor, și 34-38 de ani, în cazul bărbaților. Ei sunt interesați fie de căsătorie (52%), fie de un partener pentru o relație serioasă (48%).

Luna ianuarie este una dintre cele mai dinamice perioade pentru site-urile de dating, deoarece după efervescența sărbătorilor de iarnă vine melancolia începutului de an de unul singur, arată sondajele Sentimente.ro. Capitala conduce în topul orașelor cu persoane care au început anul fără un partener, aici aflându-se aproximativ 60.000 de persoane care au interacționat pe site-ul de dating cu alți utilizatori în ultimele două săptămâni. Vârsta medie a femeilor este de 29 de ani, în scădere cu aproximativ 20% față de anii precedenți, iar în cazul bărbaților este de 35 de ani. În proporție de 48%, acești utilizatori au studii superioare, sunt interesați de căsătorie (54%), iar zodia dominantă este Leu.

În topul orașelor cu utilizatori activi* în această perioadă pe Sentimente.ro se află pe locul doi Cluj-Napoca, cu 9,6 mii utilizatori și Iași, cu 8,9 mii. Media de vârstă aici este ușor mai ridicată, iar zodia dominantă este Rac.

Observăm o dinamică surprinzătoare la nivelul utilizatorilor activi. Dacă în urmă cu doi ani Bucureștiul era urmat de Timișoara și de Constanța, acum lucrurile s-au schimbat. Mai mult decât atât, numărul utilizatorilor activi aproape s-a dublat, iar media de vârstă a scăzut considerabil. Punem acest lucru pe fondul implementării WallY – algoritmul de inteligență artificială care face interfața Sentimente.ro mai prietenoasă, dar în același timp mult mai eficientă. Astfel, utilizatorii își găsesc mult mai ușor parteneri compatibili, atât pe baza profilului declarat, cât și pe baza comportamentului și interacțiunilor din site, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte și co-fondator al Sentimente.ro.

În top 10 orașe active pe site-ul de dating se mai numără Timișoara, Brașov, Ploiești, Constanța, Galați, Oradea și Craiova. Cea mai scăzută medie a vârstei se regăsește în Galați, unde aceasta este de 26 de ani, în cazul femeilor, iar în cazul bărbaților - 30 de ani. În Constanța se înregistrează cel mai mare procent de utilizatori interesați de flirt (45%), iar în Oradea cei mai mulți (52%) își doresc să se căsătorească și de aceea se află pe Sentimente.ro.

Luna ianuarie este la nivel internațional cea mai activă pentru site-urile de dating și România urmează acest trend. Specialiștii pun acest lucru pe seama faptului că exuberanței de la început de an îi urmează o perioadă de melancolie adâncă, iar multe persoane resimt acut lipsa unui partener. Pe Sentimente.ro aceștia caută în general un partener pentru o relație serioasă, dar, odată cu înaintarea în vârstă, ei declară că își doresc o căsătorie. Tocmai de aceea, multe dintre întâlnirile offline au loc rapid, în cel mult 3 săptămâni de la prima discuție, iar atunci când există chimie, căsătoria vine în primul an de relație, a mai precizat Flori Dragomir.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri