10 Octombrie 2018 publicat în Lifestyle 116 share-uri

Podul de Aur din Vietnam este o capodoperă modernă a arhitecturii si a atras atenția întregii lumi datorită designului și aspectului său unic, impresionant.

Dacă vă doriți o plimbare în cer de unde să admirați priveliștea pe care o oferă pământul sau dacă vă doriți să fiți mai aproape de divinitate prin prisma a ceea ce pot face oamenii, nu ezitați să adăugați pe lista lucrurilor de vizitat în această viață și Podul de Aur din Vietnam. Este o capodoperă modernă a arhitecturii care a atras atenția întregii lumi datorită designului și aspectului său unic, impresionant. Podul a fost deschis vizitatorilor în iunie 2018.

Podul de Aur din Vietnam ne invită la o plimbare între cer și pământ...

Foto: Podul de Aur; Credite foto: Quang nguyen vinh / Shutterstock.com

Aflat la 1400 de m altitudine deasupra nivelului mării, podul de Aur (Cau Vang) se află chiar în munții din centrul Vietnamului, lângă Dă Nang. El oferă o privire panoramică asupra minunatelor grădini Thien Thai din Ba Na, dar și a munților Truong Son. Podul are un aspect  curbat și a fost astfel conceput încât pare că este sprijinit de palmele a două mâini gigantice, sculptate parcă din piatră antică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Principiile de bază ale mașinii CNC
Foto: Golden Bridge; Credite foto: Yingaling45 / Shutterstock.com Foto: Pod Vietnam; Credite foto: Quang nguyen vinh / Shutterstock.com

Foto: Podul de Aur; Credite foto: Quang nguyen vinh / Shutterstock.com

Foto: Ba Na hills; Credite foto: Yingaling45 / Shutterstock.com

Chiar dacă par ca susțin cerul de secole și dispun de crăpături menite să întărească aspectul lor străvechi, cele două mâini construite din fibra de sticlă și plase de oțel sunt mai mult de décor și pentru a crea un efect spectaculos. Podul în sine este construit pe suporți rezistenți de oțel. Uriașele mâini ce reproduc la o scală mare forma mâinilor umane par a fi reale și au fost stilizate ca și cum natura a dorit să își reclame drepturile asupra acestei construcții umane grandioase.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Foto: Podul de Aur; Credite foto: Quang nguyen vinh / Shutterstock.com

Vizitatorii pot admira priveliștea care îți taie respirația și această minune modernă pe o lungime de 150 de metri. Pasarela podului este la rândul său minunată, podul auriu fiind încadrat pe lungimea lui de flori de culoare mov Lobelia Chrysanthemums pentru a adăuga un plus de culoare întregii construcții.

Foto: Podul de Aur, Ba Na Hill; Credite foto: Tang Trung Kien / Shutterstock.com

Designul podului are și o poveste frumoasă în spate, fiind inspirat de “lumea zeilor, de lucruri uriașe și de ființele vii”. Cele două mâini au fost astfel concepute încât să reproducă imaginea “mâinilor uriașe ale zeilor care trag o fâșie de aur din pământ”, declară Vu Viet Anh, proiectantul principal al acestei construcții, pentru Reuters.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Ghid pentru alegerea mobilierului interior 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Foto: Podul de Aur, Credite foto: Tang Trung Kien / Shutterstock.com

Podul de Aur din Vietnam a fost proiectat de compania TA Landscape Architecture și face parte dintr-un proiect mai amplu de 2 miliarde de dolari, menit să atragă turiști în stațiunea Ba Na Hill.

Foto: Podul de Aur; Credite foto: Tang Trung Kien / Shutterstock.com

Stațiunea Ba Na Hills se află în vestul orașului Da Nang, la 42 de km depărtare de oraș și la o înălțime de 1485 m, și a fost înființată în 1919 de coloniștii francezi. Aceasta includea locuri de vacanță renumite în timpul ocupației coloniale franceze din secolul XX, dar care au căzut în ruină în 1945, după revoluția împotriva ocupației coloniale.

Foto: Podul de Aur by Tseng Shih Hsuan/Shutterstock

Aici se află și un traseu de telecabină impresionant, cel mai lung din lume, având o lungime de 5801. Traseul a fost inaugurat în 2013, iar Podul de Aur face legătura dintre două puncte de pe acest traseu.

A contat cine a zbierat mai tare 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Nu mai puțin de 2, 7 milioane de turiști au vizitat stațiunile Ba Na Hills anul trecut.

Foto homepage: Ba Na Hill; Credite foto: Quang nguyen vinh / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri