Sunt o femeie slabă și așa am fost de când mă știu.

O CULTURĂ CARE JUDECĂ TOATE FEMEILE

Nu ar fi mai bine să ne revoltam împotrivă acestei culturi pe care am creat-o și care este atât de obsedată de imaginea perfectă, o imagine în care până la urmă, nu se încadrează absolut nimeni, în acest regat al editării în Photoshop și al filtrelor Instagram? Femeile slabe și chiar și modelele simt la rândul lor această presiune și au și ele probleme cu acceptarea propriei imagini.  
 
În articolul ei „Mitul Frumusetii”, feminista Naomi Wolf  spunea că „33.000 de femei din America ar fi fericite să slăbească 4,5 kg decât să atingă orice alt obiectiv important în viața lor.”

Prin imagini repetate ale femeilor slabe în media, publicitate și modelling, a fi slabă este asociată cu frumusețea, cu succesul, cu fericirea. 

Dar nu e deloc așa! Dacă vrem să ne schimbăm radical perspectiva asupra corpului – ar trebui să învățam să ne iubim pe noi înșine.

Iubirea de sine autentică este incredibil de sexy, indiferent de felul cum arată trupul. - Bryan Reeves

Eu îmi doresc că femeile slabe să nu mai fie idolatrizate și să nu mai trăiască nimeni sub tirania aceasta a corpului perfect. Aș vrea că fiecare dintre noi să ne luăm puterea înapoi și să ne iubim fiecare părticică a acestui corp care ne poartă prin viață și pe pământ. Aș vrea să împărțim o călătorie în autobuz fără să ne mai comparăm inconștient.  

Soluția nu este să le blamăm pe femeile slabe pentru că sunt slabe. Căci da, și femeile slabe suferă și au și ele probleme cu acceptarea propriei imagini.  Soluția nu este să trecem pe lângă femeile slabe pe stradă și să le aruncăm câte un „mai mănâncă și tu ceva.”

Soluția este să ne iubim și să fim prietene cu noi în absolut fiecare zi.  

 Nimic nu o face pe o femeie să fie frumoasă, decât credința că este frumoasă. – Sophia Loren

Să fii slabă nu înseamnă să fii superioară, ci doar să fii o altă variațiune genetică în acest univers.  Sufletele noastre, frumusețea noastră nu se măsoară prin ceva atât de trivial cum ar fi măsura coapselor.

Soluția este să ne iubim unele pe celelalte…
 

Foto homepage: DNF Style /Shutterstock

Idee de articol via Elephant Journal

de Julia Sima


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului CAZUL FEMEILOR SLABE care nu fac nimic să arate așa: Și eu sufăr!.