Sunt o femeie slabă și așa am fost de când mă știu.

O CULTURĂ CARE JUDECĂ TOATE FEMEILE

Nu ar fi mai bine să ne revoltam împotrivă acestei culturi pe care am creat-o și care este atât de obsedată de imaginea perfectă, o imagine în care până la urmă, nu se încadrează absolut nimeni, în acest regat al editării în Photoshop și al filtrelor Instagram? Femeile slabe și chiar și modelele simt la rândul lor această presiune și au și ele probleme cu acceptarea propriei imagini.  
 
În articolul ei „Mitul Frumusetii”, feminista Naomi Wolf  spunea că „33.000 de femei din America ar fi fericite să slăbească 4,5 kg decât să atingă orice alt obiectiv important în viața lor.”

Prin imagini repetate ale femeilor slabe în media, publicitate și modelling, a fi slabă este asociată cu frumusețea, cu succesul, cu fericirea. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Dar nu e deloc așa! Dacă vrem să ne schimbăm radical perspectiva asupra corpului – ar trebui să învățam să ne iubim pe noi înșine.

Iubirea de sine autentică este incredibil de sexy, indiferent de felul cum arată trupul. - Bryan Reeves

Eu îmi doresc că femeile slabe să nu mai fie idolatrizate și să nu mai trăiască nimeni sub tirania aceasta a corpului perfect. Aș vrea că fiecare dintre noi să ne luăm puterea înapoi și să ne iubim fiecare părticică a acestui corp care ne poartă prin viață și pe pământ. Aș vrea să împărțim o călătorie în autobuz fără să ne mai comparăm inconștient.  

Soluția nu este să le blamăm pe femeile slabe pentru că sunt slabe. Căci da, și femeile slabe suferă și au și ele probleme cu acceptarea propriei imagini.  Soluția nu este să trecem pe lângă femeile slabe pe stradă și să le aruncăm câte un „mai mănâncă și tu ceva.”

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Soluția este să ne iubim și să fim prietene cu noi în absolut fiecare zi.  

 Nimic nu o face pe o femeie să fie frumoasă, decât credința că este frumoasă. – Sophia Loren

Să fii slabă nu înseamnă să fii superioară, ci doar să fii o altă variațiune genetică în acest univers.  Sufletele noastre, frumusețea noastră nu se măsoară prin ceva atât de trivial cum ar fi măsura coapselor.

Soluția este să ne iubim unele pe celelalte…
 

Foto homepage: DNF Style /Shutterstock

Idee de articol via Elephant Journal

de Julia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri