Cineva acolo sus are grijă de grijile tale... Citate și versete din Biblie care te ajută să învingi Anxietatea și Frica

13 Aprilie 2018 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Citiți aceste citate și versete din Biblie și repetați-le în gând sau cu voce tare atunci când vă simțiți cuprinși de anxietate și neliniște. Au un efect de liniștire și vă redau încrederea că totul va fi bine și că totul are o rezolvare.

Dacă ești deprimat, trăiești în trecut; dacă ești anxios trăiești în viitor, dacă ești liniștit, în pace, trăiești în prezent. – Lao Tzu

Anxietatea și frica au devenit din ce în ce mai comune în zilele noastre, doi dușmani invizibili cu care se confruntă societatea modernă. Mulți dintre noi trăim cu anxietatea în sân zi de zi sau mult prea des, mai des decât ne-ar fi de folos. Anxietatea este ca o pată care sufoca spiritul și ne blochează viața, o gheară care ne apucă sufletul și ne împiedică să mai vedem viața în splendoarea ei. Trăim într-o lume în care există terorism, există violență, există moarte, există durere, există suferință în rândul celor dragi, există boală, există cataclisme și dezastre naturale, există presiune, există ideea de putere, există sărăcie, există frica zilei de mâine. Cum să nu îți fie frică sau să nu te temi? Se întâmplă atât de multe lucruri rele în lume și în jurul nostru uneori încât, de multe ori, pare o misiune imposibilă să nu îți fie frică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Foto: Illustration Forest /Shutterstock

Este periculos însă să lăsăm această frică să ne copleșească și să devină o forță care ne conduce luând forma îngrijorării, a stresului, a atacurilor de panică. Anxietatea ne obosește, ne stoarce de energie, de puteri, de entuziasm și de viață. Anxietatea vine la pachet cu mult întuneric. Anxietatea și frica ne pot face să ne mulțumim cu puțin. Anxietatea poate prelua controlul asupra vieții noastre și poate face din gândul viitorului stăpânul nostru. Anxietatea ne încovoaie și de multe ori, în ciuda presiunii de a face lucruri, ea de fapt ne împiedică să le facem. Anxietatea, spunea Robert M. Pîrsig, “este un fel de opus al egoului. Ești atât de sigur că vei face totul greșit, încât îți este frică să faci orice.”

Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

De ce ne lăsăm însă cuprinși de frică și anxietate? Fiindcă avem tendința de a încerca să controlăm totul și uitam că totul este de fapt într-o permanentă schimbare. Încercam să avem sub puterea noastră de control chiar și lucruri pe care nu le putem controla. Ne gândim că astfel ne asigurăm un somn liniștit și viitorul + binele nostru și al persoanelor iubite. Și fiindcă trăim cu impresia că suntem singuri în acest univers, ca ceilalți și nimeni nu ne mai poate ajuta. Nici chiar noi nu ne putem ajuta. Iar atunci când noi nu ne mai putem ajuta pe noi înșine, atunci cine?

Foto: Photographee.eu /Shutterstock

Poate că este bine și aducător de liniște să știm că există o forță superioară nouă (o puteți numi Dumnezeu, energie universală, univers, după cum doriți etc), deasupra noastră, care de fapt conduce întreg spectacolul și căreia, atunci când nu mai putem, să îi putem încredința neputințele și îngrijorările noastre. Poate că ne aduce mângâiere să știm că este cineva acolo în momentele noastre cele mai pline de întuneric, când frica, vulnerabilitatea și anxietatea ne cuprind.

Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Nu trebuie să fim practicanți înfocați ai religiei creștine sau a unei religii anume, dar poate că aceste citate și versete din Biblie ne pot fi de ajutor în momentele de criză, în situațiile disperate, în momentele în care panică și anxietatea au preluat controlul asupra noastră. “Ia-ți înapoi viața și nu lasă ca frică să te controleze. Înlocuiește-ți gândurile tale pline de frică și griji cu gânduri pozitive. Nu e nimic magic în legătură cu versetele și cuvintele din biblie, dar puterea poate veni prin ele”, explică Debbie McDaniel într-un articol. “Aceste cuvinte sunt cuvinte dătătoare de viață, ele ne pot alina sufletul, ne pot calma spiritele, ne pot da putere de-a lungul zilelor noastre”.

Citiți-le și repetați-le în gând sau cu voce tare atunci când vă simțiți cuprinși de anxietate și neliniște. Au un efect de liniștire și vă redau încrederea că totul va fi bine și că totul are o rezolvare. Iar rezolvarea va veni prin cai nebănuite.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Citate și versete din Biblie care te ajută să te eliberezi de anxietate și frica

"Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice situație, prin rugăciune şi cerere, cu mulţumire, faceţi cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu. Iar pacea lui Dumnezeu, care depăşeşte orice înţelegere, vă va păzi inimile şi gândurile." Filipeni 4:6-7

"Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de înţelepciune." (2 Timotei 1:7-9)

"Nu vă îngrijoraţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Fiecare zi are suficient din necazul propriu". (Matei 6:34)

"Când gândurile negre se frământau înăuntrul meu, gândul la tine mi-a adus bucurie în suflet." (Psalmul 94:19)

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

Foto: frankie's /Shutterstock

"Încredinţează-ţi grijile lui Dumnezeu şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel drept." Psalmi 55:22

"Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine." (Psalmul 56:3)

"Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; O să te întăresc, o să îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare." Isaia 41:10

"Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca. Nu vă îngrijorați nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca! Viaţa este mai mult decât mâncarea şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea. Uitaţi-vă la corbi: ei nici nu seamănă, nici nu seceră şi nu au nici cămară, nici hambar. Şi totuşi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai valoroşi sunteţi voi decât păsările! Şi apoi, cine dintre voi, îngrijorându-se, poate să adauge măcar o oră la firul vieţii lui? Deci dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, de ce vă mai îngrijoraţi de celelalte?!" (Luca 12:22-26)

Citește continuarea pe pagina următoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri