19 Decembrie 2017 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Descoperiti cateva dintre cuvintele pline de intelepciune ale lui Kahlil Gibran despre viata si dragoste.

Gibran Kahlil Gibran (1883 – 1931) se afla la loc de cinste in literatura araba romantica tarzie, fiind cunoscut lumii intregi pentru scrierile sale in filozofie, poezie, proza si eseistica. Poetul si artistul vizual s-a nascut in Liban, in mijlocul unei familii crestine, emigrand in 1894, impreuna cu mama sa, in America. Urmeaza studii de arta fotografica, literatura araba, engleza si franceza, iar la intoarcerea in Liban in 1898 isi perfectioneaza cunostintele de limba araba.

A scris deopotriva in limba engleza, dar si in limba araba, iar cartea sa “Profetul”, publicata in 1923, un exemplu de fictiune inspirationala, a devenit una dintre cele mai apreciate carti din lume. De altfel, conform Wikipedia, Gibran se numara alaturi de Shakespeare si Laozi printre cei mai bine vanduti poeti ai tuturor timpurilor. Descoperiti cateva dintre cuvintele pline de intelepciune ale lui Kahlil Gibran despre viata si dragoste.

Khalil Gibran: Cele mai frumoase citate despre dragoste si viata

Dragostea mi-a dat grai si am vorbit; mi-a sfasiat pleoapele si m-a invatat sa plang.

In fiecare om sunt doi oameni; unul e treaz in intuneric, celalalt doarme in lumina.

Esti liber sub soare, sub luna si sub stele; esti liber chiar si atunci cand nu exista nici soare, nici luna si nici stele; insa esti sclavul celui care te iubeste, caci te iubeste, si sclavul celui pe care il iubesti, caci il iubesti.

Toata lumea vrea fericire, nimeni nu vrea durere, dar nu poti avea curcubeu fara un pic de ploaie.

Tandretea si bunatatea nu sunt semne de slabiciune si disperare, ci manifestari ale puterii si ale darzeniei.

Generozitatea nu inseamna sa imi dai ceva de care tu ai mai putina nevoie decat mine, ci sa imi dai ceva de care tu ai mai multa nevoie decat mine.

Si ce inseamna sa lucrezi prin iubire? Inseamna sa tesi haina cu firele extrase din propria ta inima, constient ca cea care va purta haina va fi iubita ta…

O singura data am ramas fara cuvinte. A fost atunci cand un om m-a intrebat: "Cine esti?"

Foto: By Kertu /Shutterstock

Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine. Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita. Fiindca Iubirii ii e de-ajuns Iubirea.

Daca cineva iti va spune ca sufletul se duce odata cu trupul si ca ce moare nu se mai intoarce niciodata, atunci sa-i spui asa: floarea se ofileste, dar ramane samanta tainica precum vesnicia vietii.

Daca dragostea te cheama, urmeaz-o chiar daca drumurile ei sunt grele si abrupte.

Cand ai ajuns la capatul a ceea ce ar trebui sa stii, esti la inceputul a ceea ce ar trebui sa simti.

Iubiti-va unul pe celalalt, dar nu va legati prin dragoste. Lasati mai curand ca iubirea sa fie o mare miscatoare intre malurile sufletelor voastre.

Dragostea nu poseda si nici nu poate fi posedata, caci dragostea este indeajuns pentru dragoste.

Intr-o zi ma vei intreba ce este mai important? Viata mea sau a ta? Voi spune ca a mea si tu vei pleca fara sa stii ca tu esti viata mea.

Trezeste-te in zori cu inima inaripata si multumeste pentru o noua zi de iubire.

Viata fara dragoste este asemeni unui copac fara flori sau fructe.

Fiecare dintre noi are nevoie de un loc in care sa-si afle tihna. Locul tihnit al sufletului meu e-o minunata gradina in care prezenta ta e vie.

Atunci cand esti cuprins de tristete uita-te din nou in inima ta si vei descoperi cu adevarat ca ceea ce te face acum sa plangi este ceea ce a fost odata deliciul tau.

Viata este mai slaba decat moartea, iar moartea e mai slaba decat dragostea.

In inima mea e mai mult decat spun buzele, in dorintele mele e mai mult decat tin in mana.

Cititi continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri