De ce sa ramai tu, iubitule, doar o amintire... si mai cu seama una neplacuta? Imaginea lasului nu ti se potriveste, a omului lipsit de sentimente - nici atat. Stim prea bine cata protectie, grija, respect, afectiune poti oferi, doar ca ai ales sa construiesti niste ziduri in jurul tau, in jurul inimii tale.

Nu suntem perfecti - nici tu, nici eu. Avem calitati si defecte. Facem lucruri bune, dar mai si gresim. Venim, intr-adevar, cu o educatie in spate, dar si cu povesti de viata care ne-au marcat si format intr-un fel. Important e ca odata ajunsi in relatia prezenta sa nu aducem cu noi frustrarile trecutului, ci doar invatamintele lui, sa incercam sa dam tot ce avem mai bun in noi, sa tinem cont de dorintele celuilalt, de sentimentele lui, sa nu ranim si pe cat mai mult posibil sa oferim: incredere, iubire si respect.


Foto: Pixabay

Si inca un lucru: intotdeauna sa facem numai ce credem noi ca-i bine pentru noi! Sa nu ne lasam influentati de ce spun cei din jurul nostru! Fiecare are dreptul sa-si exprime parerea, dar numai noi - de a lua decizia, pentru ca noi stim cel mai bine ce e in sufletul nostru, in relatia noastra, in viata noastra. Numai noi stim ce senzatie trezeste in noi atingerea celuilalt, ce impact au cuvintele sale asupra noastra, cata dragoste si siguranta ii citim in ochi si cata bunatate se ascunde in zambetul lui cald.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Noi hotaram daca ramanem doar o amintire pentru cel de langa noi sau daca ramanem sa formam amintiri alaturi de el. Si zeci de intrebari incep sa ne curga prin minte, sucim problema pe toate partile si tesem sute de scenarii si la un moment dat suntem pe punctul de a face primul pas catre impacare, dar...nu-l facem. Ceva ne opreste. Poate maine. Si uite asa trece o zi, trec doua... trece timpul, unul dintre cele mai de pret cadouri ale acestei lumi. Ce pacat ca nu-i constientizam valoarea! Oare cate clipe minunate om fi pierdut in tot acest timp pe care l-am lasat sa treaca fara a face nimic?

De ce ne e asa de teama de risc, de ce acordam asa de greu a doua sansa? De ce nu ne gandim la tot ce am putea castiga, in loc sa ne gandim la ce am putea pierde? Pentru ca ne dorim siguranta. Dar, din pacate, viata e imprevizibila - nimeni nu poate garanta nimic. Si mai presus de toate e extrem de scurta. Asa ca hai s-o traim, hai sa ne asumam riscuri, sa nu ramanem cu regrete! Oare n-avea dreptate cine a zis: "Mai bine sa regretam ce-am facut, decat ce n-am facut"?

*Un articol de Diana Stroe


Foto homepage: Rasstock /Shutterstock; Foto int pag 1: Antonio Guillem /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri