Interviu cu Cristian Bulugea - cityscapes, dragoste express si mug shots prin lentila aparatului foto

21 Septembrie 2016 publicat în Lifestyle 120 share-uri

Spune ca nu e fotograf profesionist, ci ca pur si simplu asta a simtit sa faca si, intr-o zi, si-a parasit jobul de corporatist fara niciun regret. De atunci, a vazut atatia oameni si a surprins atatea momente incat ele par sa il contrazica in privinta statutului sau oficial.

Cum faci sa surprinzi povestile acelea? Se intampla, ele vin la tine, esti mereu atent?

 Cristian Bulugea: Totul tine de o suma de conditii si evenimente, Asa este, trebuie sa fim mereu pregatiti pentru fotografie cu ustensilele ca o prelungire fireasca a simturilor si pornirilor noastre "artistice". Trebuie sa fim mereu atenti, constienti de ceea ce dorim sa exprimam, hotarati daca dorim sau nu sa ne facem simtita prezenta sau nu in scena respectiva, determinati sa incercam pana reusim.

Pentru a adauga un plus in acest proces trebuie sa stim sa alegem evenimentele, clipa optima pentru fotografie, sa alegem spre exemplu de la lumina pana la decor si personaje si aici vorbesc evident tot despre fotografia de strada, unde aceste elmente sunt dobandite in imaginea finala mult mai greu decat in cazul unei imagini de studio sau dintr-o sedinta foto planificata.

Spune-mi mai multe despre proiectul actual, Capitala Tineretului din Romania si de ce ai avea nevoie?

C.B: Este un proiect realizat in spatii publice si de aici si adeziunea mea pentru el. Asadar, este vorba despre tineri, din orasele din tara; tineri care ar trebui sa-mi pledeze in cateva cuvinte pentru orasul lor natal. Iar eu trebuie sa-i fotografiez! Nimic mai simplu :)

Pentru ce tip de fotografie te pot contacta cei carora le plac imaginile tale?

In principal fac fotografie de tot felul pentru clienti. Prefer sa fiu intrebat daca pot si doresc sa fac un fel de fotografie, sa-i demonstrez asta eventualului client si apoi sa ne punem la lucru. Toti cei cu care lucrez, asa au ajuns la mine, asa am discutat si asa am pornit la drum. Fara sa am eu un anunt in care scriu cu liniute multe ceea ce fac. Daca cineva isi doreste sa i se fotografieze o floare din balcon, timp de un an, zi de zi si eu nu am stipulat asta in lista mea de aptitudini? :)) Important e sa se stie ca asta fac, ca fotografiez, restul sunt detalii si se discuta.

Daca iti plac fotografiile lui Cristian Bulugea si ai vrea si tu sa te regasesti in ele, ai dori sa te implici in proiectul “Capitala Tineretului din Romania” sau pur si simplu sa ii regasesti fotografiile pe wallul tau, dimineata devreme cand iti bei cafeaua in drum spre serviciu, il poti gasi aici: www.facebook.com/Daydreamerro.

* Un interviu realizat de Marina Rasnoveanu

Foto: 

By Catarina Belova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri