Budismul NIchiren este o ramura a Budismului Mahayana care este bazat pe invataturile calugarului japonez Nichiren, ce a trait in secolul al XIII-lea. In Budismul Nichiren are ca punct central cantarea Sutrei Lotus care se crede, contine o putere incredibila.

De asemenea, aceasta ramura a Budismului propovaduieste faptul ca fiecare om are o natura Buada innascuta si deci, o capacitate inascuta de a obtine iluminarea in forma aceasta de pe pamant si in aceasta viata.

Budismul Nichiren difera de alte scoli de Budism pentru ca se concentreaza pe viata aceasta si evidentiaza importanta ca fiecare individ sa isi asume responsabilitatea pentru a se imbunatati, Practicantii acestei ramuri budiste, foarte populara in tarile vestice mai cred ca imputernicirea individuala si transformarea interioara contribuie la crearea unei lumi mai pacifiste. Cantareata Tina Turner este una dintre cele mai cunoscute practicante a acestei forme de Budism. (BBC)

7 principii ale Budismului Nichiren

Cele 7 principii ale Budismului Nichiren ne reamintesc natura noastra divina si de aceea este bine ca fiecare om sa le cunoasca:

1. Viata insasi este pretioasa. Este esenta, este energie. Viata mea, viata ta, toata viata. Si, la un nivel pe care subconstientul nostru nu il poate percepe, este interconectata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

2. Starea lui Buda nu este o stare supraumana, ci ceva foarte real pe care fiecare dintre noi putem atinge. Include sentimente profunde de fericire, intelepciune, curaj, compasiune, multumire si optimism.

3. Toate raspunsurile pe care ti le-ai dorit vreodata sunt in tine, niciunul nu are nevoie de rugaciuni catre un Dumnezeu sau un Buda, pentru ca tu insuti esti un Buda.

4. Sa devii cu adevarat fericit si sa iti depasesti suferintele necesita efort si tarie de caracter.

5. Nu exista rai. Nu exista iad. Nu exista un loc fizic unde sa mergi. Ambele exista in inima ta. Inima ta simte mereu aceste variatiuni.

6. Nu ai nevoie de credinta ca sa practici. Budismul este empiric il testezi si vezi rezultatele in viata ta.

7. Viata este eterna. Revii din nou si din nou, cu unele pauze revigorante care mai sunt cunoscute si ca moarte.

Lotus Sutra Lotus

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Informatii via thankingthespoon.com

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri