14 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 563 share-uri

Hipotiroidism, hipertiroidism, tiroidita Hashimoto sau anticorpi care "ajuta" corpul sa se distruga singur? Te numeri si tu printre acele persoane care se confrunta cu probleme ale tiroidei, micuta glanda fluture care joaca insa un rol extraordinar in organism? Descopera care sunt cauzele emotional-spirituale pentru care tiroida ta s-a dereglat:

Hipotiroidism, hipertiroidism, tiroidita Hashimoto sau anticorpi care "ajuta" corpul sa se distruga singur? Te numeri si tu printre acele persoane care se confrunta cu probleme ale tiroidei, micuta glanda fluture care joaca insa un rol extraordinar in organism? Atunci iti recomandam sa citesti acest articol care vizeaza afectiunile tiroidei dintr-un alt unghi, dintr-o perspectiva psihologico-emotionala si spirituala. Invata sa iti asculti corpul si mesajul pe care ti-l transmite. Descopera care sunt cauzele emotional-spirituale pentru care tiroida ta s-a dereglat:

Decodificarea tiroidei: Cauzele emotionale, psihologice si spirituale care declanseaza afectiuni ale glandei tiroide

Foto: AXL / Shutterstock.com

Louise Hay emite ipoteza conform careia problemele legate de glanda tiroida sunt cauzate la nivel metafizic de 2 motive: sentimentul de neimplinire si de umilire. „Niciodata nu ajung sa fac ceea ce vreau. Cand o sa fie si randul meu?” Conform autoarei cartii „Poti sa iti vindeci viata”, zona gatului este conectata cu abilitatea noastra de a vorbi pentru noi insine, de a cere ceea ce vrem, de a crede ca aveam dreptul la anumite lucruri, ca le meritam.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Este interesant si faptul ca chakra aflata la baza gatului este asociata in viziunea lui Richard Gerber („Medicina Vibrationala pentru secolul 21") cu modul in care ne folosim vointa. Chakra gatului ne provoaca si ne invata sa ne folosim puterea vointei pentru binele propriu, nu pentru a ne exercita vointa asupra celorlalti.

Ar trebuie sa lasam aceasta energie a exprimarii sa curga de-a lungul chakrei gatului, iar gatul ar trebui sa ne ajute sa ne exprimam sentimentele, convingerile si valorile. Neverbalizand lucrurile care sunt cu adevarat important pentru noi si despre care simtim nevoia sa vorbim, compromitem fluxul normal de la nivelul chakrei gatului. Prin urmare, pot aparea probleme legate de tiroida, inflamatii ale gatului, probleme ale mandibulei si dureri de cap persistente.

Conform lui Caroline Myss, autoarea cartii „Anatomy of the Spirit: The Seven Stages of Power and Healing”, cea de-a cincea chakra, chakra gatului, este despre puterea ALEGERII, despre vointa si autoritatea personala.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Tiroida este pusa in legatura si cu abilitatea feminina de a actiona si de a-si onora un mare dar: intuitia. Totodata, la un nivel psihologic tiroida este asociata cu comunicarea si cu exprimarea sau din contra cu inhibarea si suprimarea acestora. In momentul in care facem alegeri si decizii ascultand de vocea intuitiei si lasand-o sa se manifeste, vom reusi sa ne echilibram si tiroida la un nivel metafizic.

Este de aceea extrem de important sa ne exprimam sentimentele. In momentul in care nu comunicam ceea ce simtim sau ne inabusim sentimentele interioare, corpul reactioneaza astfel incat sa traga un semn de alarma asupra acestui fapt, incercand sa te determine sa echilibrezi acest aspect.

Tiroidita Hashimoto - atunci cand corpul se ataca singur

Foto: CLIPAREA l Custom media / Shutterstock.com

In cazul tiroiditei autoimmune (tiroidita Hashimoto), corpul tau se ataca singur. Anticorpii iti ataca tocmai tiroida, organul endocrin al comunicarii. De ce? Este ca si cum doreste sa iti spuna: “Acorda-i atentie vocii dinauntrul tau. Este timpul sa vorbesti. Este timpul sa fii auzita.”

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Iata ce spunea Iyanla Vanzant pentru ravenstarshealingroom.wordpress.com legat de tiroidita Hashimoto:

„Spiritual si energetic tiroidita Hashimoto implica prima si a treia chakra si are de-a face cu abilitatea noastra de a vorbi pentru noi insine si convingerile noastre. Putem simti ca persoana care ne asculta nu va intelege ce spunem asa ca fie nu spunem nimic si ii urmam sfatul, fie exprimam ceva total diferit de ce am simtit initial, derutandu-ne pe noi si cealalta persoana. SAU cautam si gasim cuvintele pe care stim ca persoana respectiva vrea sa le auda si care ne submineaza pe noi. Acest fapt creeaza o ruptura intre trup si minte, rezultand in tensiune fizica si frustrare emotionala. In ceea ce ma priveste, cred ca oamenii cu Hashimoto au nevoie sa isi dezvolte o identitate puternica astfel incat sa nu fie manipulati de ceilalti.”

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

O alta cauza emotionala a bolilor de tiroida este si sentimentul de rusine, care atrage dupa sine si sentimentul de a „nu merita ceva” , „de a nu fi suficient de bun pentru ceva”, sentimentul de neaccceptare de sine. Acest sentiment te poate face sa te simti vulnerabil in permanenta, tensionat, coplesit si perturba de la un nivel psihologic buna functionare a tiroidei.

Foto homepage: goa novi / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri