15 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Sunt momente cand ne simtim coplesite de tot ceea ce se intampla. Stresul ne invaluie si parca nu mai stim cum sa bifam tot ce avem de indeplinit pe parcursul unei zile. Ne gandim uneori: "Oare cum am sa supravietuiesc acestei zile?"

Nu ne este strain sa ne simtim prinse intr-o invalmaseala de ganduri si de griji. Dar in astfel de situatii, trebuie sa oprim vocea mintii si sa ne ascultam vocea inimii.

Prea des ne bazam doar pe creier ca sa ne organizam si sa ne rezolvam problemele, cand de fapt, inimile noastre ne ofera cele mai efective solutii. Zeci de ani de cercetare ne-au demonstrat ca inimile sunt de fapt comunicatori puternici, explica specialisat in psihologie Toni Parker, intr-un editorial publicat de catre site-ul Institutului Gottman.

Studiile realizate de catre Institutul HearthMath (am scris si noi mai multe articole pe aceasta tema) arata ca inima comunica creierului nostru in 4 moduri majore: neurologic, prin impulsuri nervoase, biochimic, prin intermediul hormonilor si neurotransmitatorilor, biofizic, prin valuri de presiune si energetice si prin interactiuni electromagnetice. De asemenea, stiinta a mai demonstrat ca inima are propriul creier, echipat cu peste 40. 000 de neuroni care pot simti mai mult decat creierul adapostit de craniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Iti recomandam si: Inteligenta inimii: Creierul din inima

Ce se intampla in corpul tau atunci cand suferi?

Dr. John Gottman se refera la aceasta putere in cartea „A creste un copil inteligent emotional”, explicand ca principala caracteristica a parintilor cu capacitate ridicata de empatie este aceea ca ei isi folosesc inimile ca sa simta ceea ce copiii lor simt. Daca sa iti folosesti inima inseamna si abilitatea de a te intelege mai bine cu ceilalti sau copiii tai, atunci de ce nu ne-am folosi inima ca sa ne oferim chiar noua insine, mai multa auto-comapsiune?, ne invita Toni Parker.

Foto homepage: By Ihor Voloshyn/ shutterstock.com

Ce inseamna auto-compasiunea generata de Inima?

Toni Parker ne sugereaza un exercitiu puternic prin care putem sa iesim din minte in momentele stresante, intorcandu-ne in inimile noastre.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Se numeste Respiratia compasiva a inimii si combina practicile auto-compasiunii si mindfullness, in timp ce ne accesam puterea inimii.

EXERCITIUL INIMII:

Incepe punandu-ti una sau ambele maini deasupra inimii. Respira deplin de doua –trei ori, alunecand usor inspre creierul din inima ta. Fa mici cerculete cu mana presand usor deasupra inimii, simtind urcarea si coborirea naturala a toracelui in timp ce respiri. Stai cu acest sentiment oricat de mult iti doresti.

Acum, in timp ce continui sa respiri si sa te alini in felul acesta, fii constienta de ceea ce simti in acel moment. Aceasta practica trebuie sa fie acompaniata de urmatorul gand: „Ceea ce experimentez acum este dur si sufar. Sa fiu buna si iubitoare cu mine, in timp ce primesc mai multa claritate si putere.” In aceeasi nota, poti sa gasesti si o alta propozitie care sa iti fie mai potrivita. Simte cum aceste cuvinte se rostogolesc gentil deasupra inimii tale, facandu-si apoi drum spre creier.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Practica acest exercitiu al inimii compasive ori de cate ori simti furie, iritare, stres, nervozitate, tristete. Ori de cate ori esti coplesita sau dezamagita. Ramai tot timpul deschisa ca sa auzi vocea inimii tale si sa te deschizi sinelui tau adevarat influentand corpul si mintea ta in moduri benefice.

Acest exercitiu te ajuta sa iti usurezi inima, sa iti oxigenezi sangele si sa iti accesezi acele puteri nebanuite care stau ascunse in tine.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri