Afla cum iti poti mentine nivelul de energie chiar si in sezonul cald!

Ne este deja cunoscut faptul ca vara pierdem foarte multe vitamine si minerale, nu asimilam altele in locul lor, iar nivelul energiei scade din cauza caniculei din ce in ce mai persistente. Chiar daca pofta de mancare scade simtitor pe timp de vara si ne dorim sa supravietuim doar cu lichide, organsimul are in continuare nevoie de nutrienti, dar mai ales de alimente ce ofera un plus de energie, vitamine si minerale.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Iata care sunt cele trei alimente care te ajuta sa treci cu bine peste caldura verii.

Legume si fructe

Legumele trebuie sa ocupe locul de op al alimentelor pentru meniul tau de vara. Pentru ca anotimpul ne permite sa consumam tot timpul legume proaspete provenite din culturile locale, este ocazia perfecta pentru a ne alimenta organismul cu vitaminele de care are nevoie.

Legumele verzi sunt cele mai indicate si nu ar trebui sa lipseasca in nicio zi, dar in acelasi timp, poti crea un platou colorat de legume pe care sa il savurezi chiar in timp ce lucrezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Fructele sunt iarasi o parte importanta a alimentatiei. Fructele de sezon sunt cele mai indicate pentru ca sunt cat se poate de naturale, iar vitaminele pe care ni le ofera ne ajuta sa avem un plus de energie in fiecare zi.

Cereale

Chiar daca cerealele fac parte din grupa carbohidratilor, au un continut foarte mare de energie, iar consumul responsabil al acestora nu poate aduce decat beneficii organismului. Porumbul fiert, graul si toate celelalte cereale ar trebui sa se ragaseasca zilnic in meniul nostru.

Carne slaba

Carnea este bogata in proteine si ne ofera un plus de vitalitate intotdeauna, insa trebuie sa fim foarte atenti la ce fel de carne consumam. Pe timp de vara este indicat consumul de carne slaba cum ar fi cea de pui, peste, curcan sau vita. Este bine sa evitam carnea grasa precum cea de porc sau de miel, fiind mult mai greu de digerat si avand un continut ridicat de grasimi.

La toate aceste alimente se adauga, bineinteles, un consum optim de lichide, cu precadere apa plata sau minerala, ideala pentru o hidratare continua a organismului.

Foto prima pagina: Evgeniya Porechenskaya, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri