23 Iunie 2016 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Meditand, rugandu-te, gandindu-te la Dumnezeu, vei rezolva absolut orice problema a vietii tale, iar daca reusesti sa te concentrezi asupra aspectului potrivit, reusesti sa ai o rezolvare chiar mai rapida.

4. Al patrulea aspect important al lui Dumnezeu este Inteligenta

Dumnezeu este inteligenta insasi. (Krishnamurti la randul sau vorbeste despre "trezirea inteligentei" si anume conectarea cu acest aspect al lui Dumnezeu din noi insine).

Cand vei realiza clar ca acesta este un Univers inteligent, aceasta va face o mare diferenta in viata ta. Este evident ca intr-un Univers inteligent nu poate exista niciun determinism, fiindca toate ideile lucreaza impreuna pentru un bine comun. Este important sa realizam ca Dumnezeu este inteligenta fiindca se intampla uneori ca atunci cand oamenii cred in ideea copilareasca ca Dumnezeu ar fi un om magnific, sa se duca in directia extrema, crezand ca Dumnezeu este o forta oarba, precum gravitatia sau electricitatea.

Chiar daca Dumnezeu nu este o fiinta grandioasa, in felul obisnuit de a-l privi, are toate calitatile unei personalitati iubitoare, chiar daca este infinit. Ganditi-va la Dumnezeu ca la un parinte iubitor care tot timpul va vrea sa vindece. Aminteste-ti ca Dumnezeu te cunoaste, te iubeste si ca lui Dumnezeu ii pasa de tine.

Cand lucrurile in viata ta nu mai merg, trateaza-te cu acesta inteligenta. Gandeste-te la ea de 3-4 ori pe saptamana, revendicand-o. Aceasta activitate va face ca orice alta activitate a vietii tale sa fie mult mai eficienta.

Foto: Pixabay

5. Al cincilea aspect al lui Dumnezeu este Sufletul

DUMNEZEU SE MANIFESTA PRIN TINE.

Sufletul este capacitatea lui Dumnezeu de a se individualiza, fara a se rupe in particele. Asa incat, adevaratul tau sine, Dumnezeul din tine, sclipirea divina este o individualizare a lui Dumnezeu. Esti prezenta lui Dumnezeu, in orice punct in care te afli. Esti o individualizare a unuia si aceluias Dumnezeu si nu o versiune mai mica si absorbita de sine a unui Dumnezeu mai mic.

Acest aspect al lui Dumnezeu ar trebui sa il realizezi atunci cand te afli intr-o situatie, cand ai de rezolvat o problema grava sau trebuie sa te confrunti cu ceva ce iti pare mult prea mare, mult prea coplesitoare pentru tine.

Daca intelegi acest lucru, vei fi uimit sa vezi cat de bine totul va merge. Orice ai face, este bine sa iti amintesti mereu ca este vorba despre Dumnezeu care se manifesta prin tine.

6. Al saselea aspect important al lui Dumnezeu este Spiritul

Spiritul este Acela care nu poate fi distrus sau ranit, sau terfelit in orice mod. Spiritul nu se poate deteriora, nu poate imbatrani sau obosi. Nu poate cunoaste pacatul sau condamnarea, dezamagirea sau resentimentul, sau dezaprobarea. Este opozitia materiei care se deterioreaza mereu, acesta fiind de altfel si motorul principal al transformarii si innoirii materiei.

Dar toata frumusetea, toata bucuria, tot farmecul reprezinta manifestarea lui Dumnezeu care este continut in materie. Timpul cand ar trebui sa realizezi prezenta lui Dumnezeu ca Spirit, este atunci cand ceva pare degradat, sau consumat sau in putrefactie.

Daca poti realiza prezenta Spiritului acolo unde probelemele par a exista, conditia negativa va incepe sa se imbunatateasca si chiar sa se vindece total. Trebuie sa realizezi ca orice manifestare a materiei, este de fapt o manifestare a spiritului. Cand cineva, sau ceva (animat sau inanimat) experimenteaza probleme, afirma ca acesta este Spirit si vezi ce se intampla.

Foto: Pixabay

7. Al saptelea aspect important al lui Dumnezeu este Principiul Armoniei Perfecte

Aspect pe care oamenii esueaza in general in a-l intelege. Dumnezeu este principiul armoniei perfecte si astfel, Dumnezeu nu se schimba. Iar armonia perfecta este natura creatiei sale. Rugaciunile primesc raspuns datorita principiului lui Dumnezeu. Cand ne rugam corect, ne plasam pe noi insine in armonie cu Legea fiintarii. Practic, nu trebuie sa ii cerem lui Dumnezeu sa isi schimbe principiile pentru noi, ci sa ne ajute pe noi sa ne aliniem la armonia sa. Un tratament simplu si puternic este sa iti amintesti mereu:

DUMNEZEU ESTE PRINCIPIUL armoniei perfecte si atunci armonia este legea fiintarii si in acest caz.

Acest aspect al lui Dumnezeu il poti folosi mereu si mai ales in cazurile in care te simti descurajat in rugaciunile tale sau cand ai senzatia unei mari nedreptati. In alte cazuri, cand simtim orice nevoie de razbunare sau ura, sa ne amintim principiul armoniei este singura putere care exista.

Acest text are la baza lectura inregistrata a textului scris de Emmet Fox si pe care o puteti accesa in limba engleza pe YouTube.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri