Viata este facuta 10% din ce ni se intampla si 90% din modul in care reactionam la ce ni se intampla!

12:05, 26 Mai 2016 publicat în Lifestyle

Principiul 90/10 este incredibil si iti poate transforma viata in mai bine. Iti poate schimba modul in care interactionezi cu ceilalti si te poate face sa eviti situatiile neplacute si stresante din viata ta. Foarte putini cunosc si aplica acest principiu. Daca l-ar folosi, i-ar putea observa instantaneu beneficiile.

Iata o alta varianta a ceea ce ar fi putut sa ti se intample. Laptele s-a varsat pe tine. Fiica ta a inceput sa planga. Ii spui cu blandete: “Nu-i nimic, draga mea, se mai intampla, trebuie doar sa fim mai atenti.” Inhati un prosop si te grabesti pe scari. Dupa ce ai ales repede o noua camasa si servieta/ geanta, cobori in bucatarie in timp util astfel incat sa te uiti pe fereastra si sa iti vezi copilul urcandu-se in autobuz. Fiica ta se intoarce si iti face cu mana. Tu si sotia/ sotul ta/ tau va sarutati de ramas bun inainte de a merge amandoi la munca. Ajungi la serviciu cu 5 minute mai devreme si iti saluti vesel/a colegii. Seful tau glumeste cu tine si iti spune ca cineva are o zi buna…

Foto: NEBAYAN VIKTORYIA / Shutterstock.com

Citeste si:
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton
Sfaturi pentru a evita un...

Poti observa diferenta. Doua scenarii diferite. Amandoua au inceput la fel. Amandoua s-au terminat la fel. De ce? Din cauza modului in care ai reactionat. Nu ai control asupra a 10% din ce se intampla. Restul de 90% este insa determinat de reactia ta.

Principiul 90-10 este incredibil si iti poate transforma viata in mai bine. Iti poate schimba modul in care interactionezi cu ceilalti si te poate face sa eviti situatiile neplacute si stresante din viata ta. Foarte putini cunosc si aplica acest principiu. Daca l-ar folosi, i-ar putea observa beneficiile. Prin urmare, data viitoare cand ai o reactie deplasata care a atras dupa sine o situatie stresanta pe care ai fi putut sa o eviti cu usurinta daca ai fi fost putin mai tolerant, mai binevoitor, mai intelegator, aminteste-ti principiul 90-10. Buna sau rea, energia se propaga precum un val intr-o mare de valuri. Alege-o pe cea buna intotdeauna.

Citeste si:
Ambulanța pentru viață e tot mai aproape de copiii care au nevoie...
Ambulanța pentru viață e tot...

* Nota! Acest text circula sub diverse formulari in lumea internetului, fara a-i fi precizata sursa. Desi principiul 90/10 ii este atribuit lui Stephen Covey, nu se cunoaste cu exactitate cine este autorul real al fragmentului de mai sus.

Garbo iti recomanda si articolul:

Stephen Covey: Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficienti

Foto homepage: Jacek Fulawka


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri