26 Mai 2016 publicat în Lifestyle 42 share-uri

Principiul 90/10 este incredibil si iti poate transforma viata in mai bine. Iti poate schimba modul in care interactionezi cu ceilalti si te poate face sa eviti situatiile neplacute si stresante din viata ta. Foarte putini cunosc si aplica acest principiu. Daca l-ar folosi, i-ar putea observa instantaneu beneficiile.

Problemele tale par ca nu se mai sfarsesc niciodata? Ziua care vine pare intotdeauna mai proasta decat cea anterioara? Esti tot timpul stresat(a) si te nemultumeste faptul ca nu ai succes in viata? Nu te mai poti bucura de nimic, iar relatiile tale cu ceilalti sunt un fiasco? Iti petreci prea mult timp din viata facandu-ti griji, iar sentimentele de manie ii indeparteaza pe cei dragi de tine? Iti suna familiar acest scenariu? Daca nu, atunci felicitari! Esti o persoana pozitiva care reuseste sa vada partea frumoasa a vietii. Daca da, atunci afla ca poti schimba acest scenariu si iti poti imbunatati viata aplicand principiul 90/10.

Principiul 90/10 ii este atribuit lui Stephen Covey, una din cele mai influente personalitati in management si dezvoltare personala.

Principiul 90/10 al lui Stephen Covey

Ce este de fapt acest principiu? 10% din viata este facuta din ceea ce ti se intampla si 90% de cum reactionezi la ceea ce ti se intampla.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Ce inseamna acest lucru? Intr-adevar, nu putem controla 10% din ceea ce ni se intampla. Nu putem impiedica ca masina sa nu ni se strice, ca avionul sa nu aterizeze cu intarziere, ca un sofer sa nu ne taie calea in trafic. Nu putem controla situatiile imprevizile precum un accident, un incident, boala sau moartea cuiva etc.

Nu avem niciun control asupra acestor 10%. Restul de 90% este diferit. Tu determini acei 90%.

Cum? Prin reactia pe care o ai.

Nu poti controla semaforul, insa iti poti controla reactia. Nu lasa oamenii sa te pacaleasca. TU poti controla modul in care reactionezi.

Foto: Jacek Fulawka / Shutterstock.com

Sa luam un exemplu.

Indiferent ca esti femeie sau barbat, imagineaza-ti urmatoare situatie. Iei micul dejun cu familia ta. Fiica ta varsa o ceasca de lapte pe camasa ta nou-nouta. Nu ai niciun control asupra a ceea ce ti se intampla, asupra faptului ca laptele s-a varsat pe camasa ta. Ce se va intampla in secunda urmatoare va fi determinat de felul in care reactionezi. Injuri. Iti certi fiica aspru pentru ca a varsat laptele. Ea izbucneste in lacrimi. Dupa ce ai certat-o, te intorci catre sotia/ sotul tau si o/il critici fiindca a asezat ceasca prea aproape de marginea mesei. Intre voi are loc un scurt conflict verbal.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

O iei grabit(a) pe scari si iti schimbi camasa. Cobori din nou in bucatarie si vezi ca fiica ta a fost prea ocupata sa planga ca sa termine micul dejun si sa se pregateasca pentru scoala. Pierde autobuzul. Sotia/ sotul ta/tau trebuie sa plece imediat la munca.

Te grabesti catre masina si iti duci fiica cu masina la munca. Dupa 15 minute intarziere, ajungi la scoala. Fiica ta urca scarile in fuga fara sa iti spuna la revedere. Dupa ce ai ajuns la birou 20 de minute mai tarziu, descoperi ca ti-ai uitat servieta/ geanta acasa. Ziua ta a inceput intr-un mod cat se poate de prost. Si pe masura ce continua, pare ca devine din ce in ce mai proasta. Astepti cu nerabdare sa te duci acasa. Cand ajungi acasa, constati ca intre relatia dintre tine si fiica ta, dintre tine si sotia ta exista o oarecare tensiune si animozitate.

De ce? Din cauza modului in care ai reactionat de dimineata.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

De ce ai avut o zi proasta?

A) Laptele fierbinte a facut-o sa fie astfel?

B) Fiica ta a facut-o sa fie astfel?

C) Politistul a facut-o sa fie astfel?

D) Tu ai facut-o sa fie astfel?

Raspunsul este D. Nu ai avut niciun control asupra a 10% din ceea ce s-a intamplat. Nu ai putut controla faptul ca laptele s-a varsat. Restul de 90% a fost determinat/ cauzat de reactia ta. Modul in care ai reactionat in acele 5 secunde este ceea ce ti-a cauzat o zi proasta. In unele situatii, in prea multe, o singura reactie gresita poate cauza pierderea unui prieten, cresterea situatiilor tensionante etc. Merita?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri