Florile de dovlecei umplute cu crema de branza de capra si ierburi aromate constituie atat un preparat de sine statator pentru lacto-vegetarieni, cat si o garnitura perfecta pentru friptura.

Comunicat de presa

In luna mai, supranumita Florar, natura ne invaluie cu miile de flori colorate ce apar la tot pasul. Pentru cei care vor un plus de culoare si savoare in farfurie, foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, a realizat o lista cu cinci sortimente de mancare delicioase cu flori.

Desi pare greu de crezut, unele flori sunt comestibile si pot crea o adevarata fantezie in farfurie, daca vrei sa iti rasfeti cat mai multe simturi atunci cand mananci. Astfel, pentru a te bucura de gustul florilor proaspete poti incerca salatele cu flori. Insa, daca vrei sa experimentezi mai multe arome intr-un singur preparat poti incerca unul dintre sortimentele culinare din lista propusa de foodpanda.

Florile de dovlecei umplute cu crema de branza de capra si ierburi aromate constituie atat un preparat de sine statator pentru lacto-vegetarieni, cat si o garnitura perfecta pentru friptura. Florile de dovleac nu au doar rolul de a infrumuseta farfuria, ci constituie si o sursa de vitamine, calciu, fosfor, potasiu, fier si magneziu.

Scoicile Saint Jacques cu portocale, sos de ghimbir si garnitura de flori alcatuiesc un preparat potrivit pentru persoanele cu gusturi pretentioase, carora le place sa combine aromele pentru mai multa diversitate. Acest sortiment culinar imbina gustul rafinat si delicat al scoicilor cu cel dulce-acrisor al portocalelor, aroma puternica a ghimbirului si prospetimea florilor comestibile, precum condurul doamnei, violetele, panselutele, caltunasul sau galbenele.

Amatorii de dulciuri pot incerca briosele cu flori comestibile si glazura din sirop de trandafiri. Acest preparat surprinde simturile, atat prin gust, cat si la nivel olfactiv si vizual.

Un alt desert uimitor il reprezinta clatitele cu flori, care surprind prin design-ul lor. Pentru o intensificare a aromei florale, acestea pot fi umplute cu dulceata de trandafiri.

Pentru cei care vor sa se hidrateze si sa se bucure de un gust special in zilele calduroase, ceaiul-limonada cu capsuni si hibiscus este o bautura ideala, care incanta toate simturile.

.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fantezie in farfurie: 5 preparate delicioase cu flori, pe care sa le incerci in luna mai.