15 Aprilie 2016 publicat în Lifestyle 107 share-uri

A-i spune unui copil ca este „lenes” sau „prost” sau „ca nu este bun de nimic” va genera in acel copil tocmai defectul care este invocat... Descoperiti invaturile lui Valeriu Popa in ceea ce priveste relatia dintre parinti si copii!

„Daca parintele indeplineste toate capriciile copilului si incepe sa depinda de acesta, copilul se transforma intr-un tiran si poate muri.”

Evitati totodata sa va ocrotiti copilul in exces caci acesta va invata ca nu se poate apara singur si va crea astfel circumstante pentru primejdii in viitor. Evitati sa va tratati copiii cu asprime caci acestia nu devin mai buni astfel. Ei isi vor percepe parintii drept dusmani si vor derula la randul lor acelasi comportament cu cei din jur si cu proprii copii.

Un copil trebuie iubit si adus pe lume in dragoste, iar parintii trebuie sa se bucure de venirea sa pe lume. Un parinte care nu se bucura de venirea copilului pe lume si nu isi doreste copilul creeaza premize nefaste pentru sufletul nou venit si pentru suferinta spirituala a acestuia.

De asemenea, copiii nu au nevoie de „sacrificiu pana la umilinta din partea mamelor”. Copiii au nevoie de dragoste, iar mamele care isi asuma rolul acesta de sacrificiu pentru „binele copilului” vor sfarsi in amaraciune. O mama nu trebuie sa isi lase copiii sa o exploateze sau sa fie dependenti de ea atunci cand devin adulti, traind langa ea. Ea va creste copii si adulti care nu sunt capabili sa se ingrijeasca de ei insisi, iar raul produs este imens.

„Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.” – aceasta este cea de-a cincea porunca a decalogului crestin. Nu intamplator, relatia dintre parinti si copii este considerata a fi primordiala si extrem de importanta. Iubiti-va copiii, iubiti-va parintii si cinstiti relatiile dintre voi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri