7 Ianuarie 2016 publicat în Lifestyle 88 share-uri

Speram ca aceste cuvinte marete care ii apartin lui Papa Francisc sa va inspire si pe voi, asa cum noi am fost inspirate!

Iata ce trebuie sa facem impreuna, pentru a fi mai fericiti:

6. Gasiti moduri inovative de a crea locuri de munca demne pentru tineri. „Trebuie sa fim creativi in ceea ce ii priveste pe tineri. Daca ei nu au oprtunitati, pot sa ajunga in lumea drogurilor” si sa fie mult mai vulnerabili suicidului, e de parere Papa.

7. Respectati si aveti grija de natura. "Deteriorarea mediului inconjurator este una dintrre cele mai mari provocari pe care le avem la momentul actual, a spus Papa. Cred ca una dintre intrebarile pe care nu ni le punem este aceasta: Oare umanitatea nu comite o sinucidere cu aceasta tiranica utilizare a naturii?

8. Incetati sa mai fiti negativi. „A avea nevoie sa ii vorbiti pe ceilalti de rau inseamna o stima de sine joasa. Inseamna ca ma simt atat de insignifiant iincat in loc sa folosesc energia ca sa ma ridic pe mine, ii pun pe ceilalti la pamant.” Sa renuntam la gandirea negativa cat mai repede este sanatos, ne sfatuieste Papa.

9. Respectati opiniile celorlalti: „Putem sa ii inspiram pe ceilalti, spre a fi martori si astfel evoluam impreuna, comunicand. Cel mai rau lucru in toate religiile este prozelitismul folosit in aceasta maniera: <<Vorbesc cu tine cu scopul de a te persuada>>. Nu. Fiecare persoana dialogheaza, pornind de la propria identitate. Biserica creste prin forta atractiei, nu prin prozelitism.”, este de parere Papa Francisc.

10. Lucrati pentru Pace. „Traim vremuri cu multe razboaie, iar apelul catre pace trebuie strigat. Pacea da uneori impresia de tacere, dar nu este niciodata tacuta, pacea este mereu proactiva si dinamica.”

* Papa Francisc, nascut Jorge Mario Bergoglio, (n. 17 decembrie 1936, Buenos Aires) este al 266-lea episcop al Romei si papa al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de catre conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papa neeuropean dupa Papa Grigore al III-lea (731-741) De asemenea, este primul papa originar de pe continentul american si primul papa iezuit. (Wikipedia)

Idee de articol via www.independent.co.uk


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri