3 Martie 2009 publicat în Lifestyle 43 share-uri

Stiai ca cel care daruieste un martisor cu drag imprumuta din caldura si frumusetea acestui anotimp si cel care il primeste si se bucura din suflet de el va avea aceasta stare de spirit pana la primavara viitoare? Stiai ca daca daruiesti la randul tau un martisor persoanei de la care ai primit unul, in momentul cand va veti intalni pe lumea cealalta o sa va recunoasteti dupa snurul pe care il purtati? Stiai ca daca dai jos martisorul dupa primele zile si nu ai rabdare sa i se implineasca "sorocul" ai cele mai mari sanse de a atrage cu mana ta ghinionul?

Stiam ca de 1 martie exista obiceiul alegerii unei Babe, asa ca mi-am ales una. Am adulmecat cu nesat vremea frumoasa care a fost in acea zi si am urmarit cu atentie prognoza meteo. Pe 2 martie era hotarat sa fie vreme frumoasa si un soare cald si frumos la fel ca primavara. In sfarsit, traditia mi-a confirmat ca anul acesta o sa-mi mearga bine, iar norocul meu o sa fie dupa inima mea cea buna. Ghinion... A fost tare frig! Nici de data aceasta. Apoi... niste inimi binevoitoare au avut mila fata de destinul meu de anul acesta. Am aflat cu stupoare ca baba nu se alege aleatoriu, ci in functie de ziua de nastere. Facand niste calcule banale (am adunat cifrele din care este formata ziua mea de nastere), am aflat ca Baba mea este pe 4. Mi-a venit inima la loc, am simtit cum norocul imi face zambitor cu mana. Mai am inca o sansa sa apuc pe drumul fericirii...

Sunt traditii si obiceiuri legate de inceputul primaverii, de martisor si de alesul babelor care merita cu siguranta sa fie cunoscute de toata lumea. Nu sunt doar povesti de adormit copiii, sunt povesti pe care noi oamenii mari ar trebui sa le trecem mai departe. Daca le stim deja, merita sa fie reamintite. Daca stim lucruri legate de aceste tradititii pe care altii nu le stiu sau au ales sa le uite, merita sa le impartasim si sa le spunem mai departe. Merita sa-ti pleci urechi in fata frumusetii legendelor si a traditiilor romanesti caci la originea lor se afla chiar spiritualitatea romaneasca. Ne-am oprit asupra catorva lucruri pe care le-am considerat absolut necesare de stiut. Daca sunt unele pe care le-am omis intentionat sau neintentionat, te invitam sa ni le spui si noua. Asadar... stiai ca:?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

1.Snuruletul in alb si rosu pe care il purtam fie la incheietura mainii, fie la in piept are semnificatii deosebite? Albul poarta cu sine valente ale masculinitatii, ale caracterului rece si rational al barbatului, in timp ce rosul semnifica vitalitatea si capacitatea de a iubi a femeilor?

2.Stiai ca imbinate, cele doua culori din snur, reprezinta imbinarea spiritului masculin si feminin intr-o singura fiinta? Stiai ca martisorul este daruit de barbati femeilor pentru a sugera dorinta de armonie consens intre cele doua sexe? Stiai ca snurul trebuie neaparat innodat la capat, caci nodurile au menirea de a tine deoparte lucrurile rele care ti s-ar putea intampla si energiile negative din jurul tau?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri