2 Decembrie 2015 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Sfat de la Jane Fonda: O zi din viata fara un moment de bucurie este o zi pierduta

Un text valoros, care este sharuit pe Facebook.com si care ii este atribuit actrieti americane Jane Fonda, acum in varsta de 78 de ani.

Dupa ce ati trecut de 60 de ani, pentru ca nu mai aveti foarte multi ani in fata si pentru ca nu puteti lua cu voi nimic atunci cand va duceti, n-are rost sa mai fiti preocupati sa economisiti.

Asadar, cheltuiti banii pe care i-ati pus deoparte, faceti excursii, cumparati ce va face placere si daruiti ce va puteti permite. Nu va ganditi sa lasati chiar tot ce-ati agonisit copiilor si nepotilor, pentru ca nu vreti sa-i transformati in niste paraziti care asteapta cu nerabdare ziua in care veti muri. Nu va faceti griji despre ce-o sa se intample cu ei sau cum veti fi pomeniti, pentru ca atunci cand ne intoarcem in tarana nu mai auzim nici laudele si nici criticile. Timpul in care v-ati bucurat de viata pe pamant si de bunurile pe care le-ati agonisit cu atata truda se va sfarsi. Nu va framantati prea mult in legatura cu copiii, pentru ca si ei au destinul lor si or sa-si gaseasca, cu siguranta, drumul in viata. Nu fiti sclavul copiilor vostri! Tineti legatura cu ei, iubiti-i, ajutati-i cand au nevoie, dar in acelasi timp, bucurati-va cat mai puteti de banii pe care i-ati strans.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Viata inseamna mai mult decat munca. Pensionati-va cat de devreme puteti si bucurati-va de viata. Nu asteptati prea multe de la copiii vostri. Majoritatea isi iubesc parintii, dar vor fi prea ocupati cu serviciul si alte angajamente ca sa le fie de prea mare ajutor.

Pe tema vietii la o varsta inaintata, Jane Fonda a tinut si un discurs la TED (o serie de conferinte care promoveaza idei extraordinare spuse de oameni extraordinari):

Exista insa si copii nepasatori, care s-ar putea sa inceapa sa se certe pe bunurile voastre cat sunteti inca in viata si chiar sa-si doreasca sa muriti mai repede, ca sa va poata mosteni casa si bunurile. In general, copiii cred ca li se cuvine sa capete tot ce posedati, in timp ce voi n-aveti niciun drept sa va atingeti de banii lor. Prin urmare, dupa varsta de 50-60 de ani, nu va mai risipiti energia si nu va mai periclitati sanatatea in schimbul unei averi si mai mari, muncind pana intrati in mormant. S-ar putea ca banii vostri sa n-aiba nicio valoare in fata doamnei cu coasa.

Cand sa ne oprim sa mai facem bani? Cat inseamna destul? O suta de mii? Un milion? Zece milioane? De pe zecile de hectare de teren pe care le posedati mancati cateva legume si o jumatate de paine pe zi; din cele trei case pe care le-ati construit, n-aveti practic nevoie decat de cativa metri patrati: un dormitor, o camera de zi, o baie si o bucatarie. Atata vreme cat aveti o locuinta si suficienti bani pentru hrana, imbracaminte si utilitati, stati foarte bine. Ar trebui sa fiti fericiti.

 

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri