12:08, 14 August 2015 publicat în Lifestyle

Pornind de la premisa ca eliberarea sexuala este cheia eliberarii femeilor, Greer trateaza diferentele biologice inerente si inalterabile dintre femei si barbati, precum si diferentele psihologice profunde ce rezulta din conditionarea sociala.

In 1970, cand a fost publicata pentru prima oara, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevarata unda de soc resimtita in intreaga lume. A devenit rapid un bestseller international, tradus in peste douasprezece limbi, si o carte de referinta in istoria miscarii feministe.

Pornind de la premisa ca eliberarea sexuala este cheia eliberarii femeilor, Greer trateaza diferentele biologice inerente si inalterabile dintre femei si barbati, precum si diferentele psihologice profunde ce rezulta din conditionarea sociala. Pornind de la istorie, literatura, biologie si cultura populara, examinarea sangeroasa a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune.

Se pare ca timpul nu face decat sa consolideze valoarea acestei carti, iar Germaine Greer se incadreaza, alaturi de Simone de Beauvoir si Valerie Solanis, in lupta de emancipare feminista, dinainte ca acest termen sa fi fost inventat. Pe alocuri amuzanta, alteori feroce si de multe ori frustranta, Femeia eunuc ramane un document ce face palpabile atat pasiunea, cat si veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism.

Citeste si:
PICTORIAL - Zambete si Carti: Acestea sunt cele mai frumoase...
PICTORIAL - Zambete si Carti:...

Cartea este dovada istorica irefutabila a punctului din care am pornit, dar si proiectia zguduitoare a drumului pe care inca il mai avem de parcurs.

Autor: Germaine Greer

Citeste si:
Top 11 - Cele mai influente carti din istoria umanitatii
Top 11 - Cele mai influente...

Carte aparuta la editura Curtea Veche si disponibila pe elefant.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri