Pornind de la premisa ca eliberarea sexuala este cheia eliberarii femeilor, Greer trateaza diferentele biologice inerente si inalterabile dintre femei si barbati, precum si diferentele psihologice profunde ce rezulta din conditionarea sociala.

In 1970, cand a fost publicata pentru prima oara, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevarata unda de soc resimtita in intreaga lume. A devenit rapid un bestseller international, tradus in peste douasprezece limbi, si o carte de referinta in istoria miscarii feministe.

Pornind de la premisa ca eliberarea sexuala este cheia eliberarii femeilor, Greer trateaza diferentele biologice inerente si inalterabile dintre femei si barbati, precum si diferentele psihologice profunde ce rezulta din conditionarea sociala. Pornind de la istorie, literatura, biologie si cultura populara, examinarea sangeroasa a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune.

Se pare ca timpul nu face decat sa consolideze valoarea acestei carti, iar Germaine Greer se incadreaza, alaturi de Simone de Beauvoir si Valerie Solanis, in lupta de emancipare feminista, dinainte ca acest termen sa fi fost inventat. Pe alocuri amuzanta, alteori feroce si de multe ori frustranta, Femeia eunuc ramane un document ce face palpabile atat pasiunea, cat si veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Cartea este dovada istorica irefutabila a punctului din care am pornit, dar si proiectia zguduitoare a drumului pe care inca il mai avem de parcurs.

Autor: Germaine Greer

Carte aparuta la editura Curtea Veche si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri