As vrea sa va spun o poveste despre barbatul care nu credea in iubire. Era un om simplu, asa ca mine, ca tine. Dar ceea ce il facea pe acest om mai special era felul lui de gandi; el credea ca dragostea nu exista. Sigur, a incercat pentru multa vreme sa gaseasca iubirea, a observat persoanele din jurul sau si si-a petrecut mare parte din viata cautand iubirea, doar ca sa concluzioneze ca iubirea nu exista.

„Daca ceea ce simt pentru ea este iubire?”

Barbatul a inteles-o foarte bine: „Ai dreptate dragostea nu exista. Cautam dragostea, ne deschidem inimile, devenim vulnerabili si la sfarsit nu gasim decat egoism si asta doare chiar si atunci cand credem ca nu vom fi raniti. Si nu conteaza de cate ori incercam; se intampla din nou si din nou. De ce sa mai cautam iubirea?”

Cei doi s-au imprietenit foarte tare. Erau multe asemanari intre ei si au devenit cei mai buni prieteni. Era o relatie superba. Se respectau, nu erau gelozii, nu exista control intre ei. Cu fiecare pas pe care il faceau impreuna, deveneau mai fericiti. Si relatia aceasta crestea si tot crestea si cand nu erau impreuna, isi simteau lipsa.

Foto: Shutterstock.com; univers, iubire

Intr-o zi, cand barbatul era plecat din oras, a avut cea mai ciudata idee: „Daca ceea ce simt pentru ea este iubire?”, s-a gandit el. Dar este atat de diferit fata de ceea ce am mai simtit pana acum. Nu este acea iubire despre care vorbeau poetii, fiindca nu ma simt responsabil pentru ea. Nu ii cer nimic si nu imi cere nimic. Ne simtim extraordinar impreuna. Nu vreau ca ea sa aiba grija de mine si nu vrea ca eu sa am grija de ea. Respect modul cum gandeste si ma simt bine alaturi de ea. Nu am simt gelos daca e cu alte persoane. Nu ma simt invidios pe succesul ei. Poate ca pana la urma, dragostea exista dar in mod evident, nu e ceea ce toata lumea credea. Abia astepta sa ajunga acasa sa vorbeasca cu ea si sa ii spuna despre ideea lui ciudata. Cand s-au revazut, si-au dat seama ca simteau exact acelasi lucru si… s-au hotarit sa devina iubiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Si s-au respectat in continuare, s-au sprijinit in continuare si dragostea a crescut din ce in ce mai mult. Chiar si cele mai marunte lucruri faceau ca inimile lor sa cante de bucurie fiindca erau atat de fericiti.

Barbatul se simtea plin de iubire si intr-o noapte un miracol s-a intamplat. El privea stelele si a gasit-o pe cea mai frumoasa si dragostea lui era atat de mare incat steaua a inceput sa coboare de pe cer si a ajuns in mainile sale. Apoi, un al doilea miracol s-a intamplat: sufletul sau s-a contopit cu steaua. Era in mod intens fericit si abia astepta sa ajunga la iubita lui sa ii puna steaua in mana.

Dar in timp ce facea acest lucru, ea a sitit un moment de indoiala: acea iubire era coplesitoare. In timp ce acest gand i-a trecut prin minte, steaua a cazut din mainile sale si s-a spart in milioane de bucati.
Si acum… un batran umbla prin jurul lumii si jura ca nu exista iubire. Si o femeie care il asteapta si care plange in disperare pentru un paradis pe care l-a avut in maini si caruia i-a dat drumul.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

ACEASTA ESTE POVESTEA DESPRE BARBATUL CARE NU CREDEA IN IUBIRE.

  • Unde au gresit cei doi? Barbatul s-a gandit ca ii poate da femeii fericirea lui. Steaua era fericirea lui si greseala sa a fost sa ii puna fericirea lui in maini. Pentru ca Fercirea nu vine niciodata din afara noastra. El era fericit datorita iubirii care izvora din el insusi; ea era fericita datorita iubirii care izvora din ea insasi. Dar in momentul cand el a facut-o pe ea responsabila pentru fericirea lui, ea a spart steaua fiindca nu putea sa aiba aceasta responsabilitate.

Daca iti iei fericirea si o pui in mainile altei persoane, mai devreme sau mai tarziu, el sau ea o va distruge.

Dar fericirea poate sa vina doar din noi insine si este rezultatul iubirii noastre si noi suntem responsdabili pentru propria fericire. Nu putem face pe nimeni responsabil pentru fericirea noastra, dar cand mergem la biserica si ne casatorim, primul lucru pe care il facem este sa ne dam inele. Punem steaua noastra unul in mainile celuilalt., asteptandu-ne ca acea persoana sa ne faca fericiti. Dar nu conteaza cat de mult iubim pe cineva, trebuie sa stim ca niciodata nu vom putea fi ceea ce isi doreste cealalta persoana sa fim.

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Aceasta este greseala pe care multi dintre noi o facem inca de la inceput si de aceea iubirea se destrama. Ne bazam fericirea pe cel pe care il iubim si nu functioneaza. Ne facem promisiuni pe care nu putem sa le tinem si astfel gresim…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri